Verken het prachtige Braga in Portugal

Bezoek talrijke kerken, een kathedraal en heerlijke wandelbossen

Tijdens een bezoek aan Braga in Portugal kan je talrijke mooie kerken bezichtigen. De Bom Jesus do Monte is daarvan de meest indrukwekkende dankzij het mooie uitzicht, de trap Via Sacra en de achterliggende bossen. Ook de kathedraal van Braga met het Museu de Arte Sacra aan het plein Rossio da Sé is zeker een bezoek waard. Lees meer

Vele indrukwekkende kerken herinneren je aan het rijke verleden van Braga.

 • Alle promoties Noord-Portugal 3 tot 9 dagen

  Alle promoties Noord-Portugal 4 tot 8 dagen

  Een ruime keuze met o.m. een rondreis fly&drive, verblijven in half pension, aan zee of in het binnenland. Ook met wellness en bijhorende behandelingen. Laat je verrassen door inbegrepen lokale bezoeken. 
  va. € 349 - Boek nu
 • Verken de Bom Jesus do Monte
 • Bezoek het Museu de Arte Sacra bij de kathedraal
 • Ontdek de bezienswaardigheden op het plein Rossio da Sé
 • Bezichtig het klooster
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Bezoek de mooie Bom Jesus do Monte

Om de kerk De Bom Jesus do Monte op een heuvel te bereiken beklim je eerst een lange en versierde barokke trap, uitgehakt in graniet. Deze trap, de Via Sacra genaamd, is versierd met levensgrote afbeeldingen van de kruisweg. De bouw van de kerk werd pas hervat toen de trap, na enkele decennia, klaar was. Tegen die tijd was er weer een nieuwe bouwstijl opgedoken, waardoor de kerk van veel minder van ornamenten voorzien is dan de Via Sacra. Om de kerk te bereiken kan je er ook voor kiezen om niet met de trap te gaan, maar gebruik te maken van de oudste kabelbaan van Portugal of de weg voor het overige verkeer te volgen.

Wanneer je de top bereikt hebt is er nog veel meer te zien dan de bezienswaardigheid de Bom Jesus do Monte. Het uitzicht is namelijk adembenemend en ook de achterliggende bossen zijn prachtig. In deze bossen kan je heerlijk tot rust komen door een wandeling te maken in dit mooie gebied.

Ontdek het klooster São Martinho do Tibães

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het Mosteiro de São Martinho do Tibães. Deze werd gebouwd in de 11de eeuw en is uitgegroeid tot de moeder van alle Benedictijnenkloosters in het land Portugal. Het rijkelijk versierde, barokke klooster omvat een expositieruimte en verder ook een rococokerk en een barokke tuin met fonteinen, priëlen en kanalen.

Maak kennis met Braga op het plein Rossio da Sé

Een kennismaking met de stad Braga in Portugal kan je het gemakkelijkst beginnen in de voetgangerszone op het plein Rossio da Sé. Hier vind je de indrukwekkende kathedraal van Braga. Bij deze kathedraal hoort het Museu de Arte Sacra, een ware schatkamer van religieuze voorwerpen.

Reviews en beoordelingen Braga

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken het prachtige Braga in Portugal? Plaats je beoordeling

Rik27 juni 2023

Mooie stad. Alles volgens stadsplan gedaan. 12km rondgewandeld maar wel alles gezien. Aanrader!

longueville7 oktober 2022

Zeer mooi klein stadje zeer goed bereikbaar vanuit Porto

VANHEES25 september 2016

Hebben deze rit als leidraad meegenomen om Noord Portugal te verkennen tussen 7 en 14/09. Geeft je de mooie plekken aan, welk een bezoek waard zijn. Zeker de moeite waard. Vooral de Douro-vallei, was voor ons het mooiste van de streek.

Mia Pieters27 oktober 2015

Ongelooflijk mooi land. Goede geschreven historische informatie

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info