Rondreis 10 dagen met eigen wagen: Gardameer, Ligurië en Piëmonte

Verken twee regio's in Italië voor een interessante prijs

Deze rondreis in Noord-Italië biedt de mogelijkheid om véél in één keer te zien en te beleven. Drie populaire regio's voor de prijs van één rondreis. Je maakt eerst kennis met het bekende Gardameer. Daarna reis je af naar de streek boven Genua op de grens tussen Ligurië en Piëmonte. Wat een weelde aan bezienswaardigheden staat je te wachten op deze rondreis. Cultuur beleven in grote steden als Genua, Verona, Turijn. Maar je zal óók kunnen genieten van de zalige rust in dorpjes in de betoverende natuur van Piëmonte. Wie het wil, kan zelfs een kort bezoek aan Milaan erbij nemen tijdens de transfer van het ene naar het andere hotel. Lees meer

Rondreis met veel variatie: cultuursteden, wonderlijke natuur, Ligurische kust, het Gardameer, Barolo en Barbarescowijnen, ...
  • Inclusief: 9 overnachtingen met ontbijtbuffet
  • Inclusief in Hotel Ostelliere: degustatie van 3 wijnen, salami en focaccia in La Cantina di Villa Sparina. 
  • Maak een rondrit van het Gardameer
  • Bezoek Verona, stad van Romeo en Julia
  • Verken de kusten van Ligurië
  • Kennismaken met regio Piëmonte en zijn wijnen
  • Verken de steden Genua, Turijn en Milaan 
  • Gratis reisgids bij reservering rondreis
Meer info en boekenva. € 605,-
605Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

 5 nachten in Palazzo Novello *** in Montichiari

Charmehotel nabij het Gardameer. Je verblijft in een gerenoveerde historische villa met nog veel originele details (fresco's, antieke vloeren, ...). Korte afstanden naar Gardameer, dichtste strand op 18 km, Brescia (29km), Mantua (45km) en Verona (57 km). Iets verder ligt Milaan (110 km).

Dag 1: Heenreis vanuit Brussel, 1020 km

Dag 2: Ter plaatse. Montichiari, een klein stadje met een kasteel, kathedraal en museum. Alles op ongeveer een kilometer van het hotel. Ideaal om even te ontspannen van de vele kilometers van de heenreis.

Dag 3: Gardameer (zuidelijk deel). De meest bekende plaats in het zuidelijke gedeelte van het Gardameer is Sirmione (ca. 70 km). Een versterkt stadje op een schiereiland, meer dan 2000 jaar oud. Of bezoek het strand van Desenzano del Garda of Peschiera.

Dag 4: Rondrit Gardameer. Doe je een complete rondrit, dan bedraagt die 160 km. Hou er rekening mee dat je niet alleen bent, dus snel gaat het niet vooruit, maar hoeft dat? Tips voor bezoek aan het stadje Garda. Verder ook mogelijk om Riva del Garda en Torbole te bezoeken. Of je kan de historische stad Brescia (kortbij, 29 km) of cultuurstad Mantua (45 km) bezoeken.    

Dag 5: Bezoek aan Verona. De afstand naar de stad van Romeo en Julia is maar 60 km. Je kan er dus gerust een dagje verblijven. Ga naar de arena en mis uiteraard het beroemde balkon niet.

4 nachten in Ostelliere **** in Monterotondo di Gavi

Charmehotel 4 * omgebouwd uit een herenboerderij uit de 17de eeuw. Landelijk gelegen op een heuvel, omgeven door wijngaarden en bossen. Buitenzwembad, gourmetrestaurant. Gratis fitness.

Dag 6: Transfer naar Monterotondo di Gavi in regio Piëmonte,  ca. 180 km. Of je kan via Milaan rijden en daar een halte houden om de Dom te bewonderen, de paleizen, de pleinen. Om er misschien snel even wat te shoppen. Dan is de rit iets meer als 200 km.

Dag 7: Kusten van Ligurië (Portofino, Rapallo, San Fruttuoso, Sestri Levante e.a). Schitterende plekjes en stadjes langs de Rivièra di Levante, de kuststrook ten westen van Genua (alle genoemde plekjes binnen de 100 km). Of je kan de regio Piëmonte verkennen, de regio van de Nebbiolo druif en de bekende wijnen Barolo en Barbaresco. Een bezoekje aan de historische stadskern van Asti (80 km), Alba (110 km) met zijn vijf torens, de kathedraal en zijn paleizen ...

Dag 8: Bezoek aan Genua (60 km) de stad waar Rubens zo verliefd op was met de mooie paleizen (Unesco Werelderfgoed), kerken en andere fraaie gebouwen. Je kan kiezen om tot in Turijn te rijden, hoofdstad van Piëmonte (140 km) met prachtige barok en getuigen van de middeleeuwen. Of zalig genieten van de rust ter plaatse aan je hotel.

Dag 9: Piëmonte verkennen of kusten Ligurië of ter plaatse genieten van landelijke rust 

Dag 10: Terugreis, ca. 975 km naar Brussel.

Deze rondreis op kaart

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Noord-Italië rondreis 10 dagen: Gardameer, Piëmonte en Ligurië? Plaats je beoordeling

raf 12 februari 2018

Mooie reisgids die je doet watertanden van ongeduldigheid om te kunnen vertrekken. Top.

jos schoubs 7 februari 2018

Zoals steeds zijn de reisgidsen van reisroutes heel leuk: niet TE uitgebreid en toch de nodige info aanwezig zodat je vakantie ook cultureel voldoende info bevat.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info