Gardameer bezoeken? Prachtige panorama's en varen op het meer

Het Gardameer bezoeken? Lees waar je best verblijft buiten de zomer

Het Gardameer en haar omgeving staan synoniem voor bossen, bergen, water, zon en aangename temperaturen. Deze regio ligt immers ten zuiden van de Alpen. Een verkenning van het meer kan je met de rondvaartboten doen of met de auto. Je volgt steeds de oever en komt zo langs kleine bebloemde dorpjes met prachtige kerkjes. Onderweg kan je genieten van schilderachtige panorama's. Lees meer

 • Alle promoties Italiaanse meren

  Alle promoties Italiaanse meren

  Een mooi aanbod aan promoties aan het Gardameer en het Lago Maggiore. Van bijzondere logeeradresjes tot een verblijf in een 5* hotel, in kamer en ontbijt of halfpension.
  va. € 409 - Boek nu
 • Verken het meer met rondvaartboten
 • Kom langs kleine bebloemde dorpjes
 • In het noorden is er in de late namiddag geen zon
 • Aan het Gardameer kan je je niet vervelen
Gratis reisgids downloadenReisgids Emilia-Romagna en Gardameer kopen voor € 10

Het Gardameer is wellicht het meest bekende meer van Noord-Italië, het is ook het grootste. Het heeft een lengte van zowat 52 km en als je een rondrit maakt langs de oevers van het meer dan zal je meer dan 160 km op je teller hebben. Toch loont het de moeite om dit te doen, vooral de oever waar het plaatsje Garda ligt is meer dan de moeite waard. De andere oever (westzijde) heeft zeer veel tunnels en overkappingen die je de mooiste panorama's ontnemen. Natuurlijk is er hier ook een rondvaartboot, die je van het meest noordelijke punt (Torbole) naar het meest zuidelijke brengt (Peschiera) en bij alle grote plaatsen aanmeert.

In het noorden bergen, in het zuiden hooguit heuvels

Het Gardameer ligt vooral in het noordelijke gedeelte diep verzonken tussen de bergen, terwijl je in het zuiden nog hooguit een paar heuvels hebt. Dit is vooral belangrijk als je in het voor- of najaar je vakantieplaats wilt kiezen. Logeer je in het noorden dan kan je in de late namiddag niet meer van de zon genieten. Garda en het nog zuidelijker schiereiland Sirmione echter laten je tot in de late uurtjes van de zonnewarmte genieten. Lago di Garda is een meer waar men zich als toerist niet kan vervelen. Nergens in Noord-Italië zijn er zoveel toeristische voorzieningen als langs het Gardameer. Dus niet echt de uitverkoren plaats als je wilt genieten van rust en kalmte. Toch verliest deze streek zijn charme niet, zelfs niet in het hoogseizoen.

Reviews en beoordelingen Gardameer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Gardameer? Plaats je beoordeling

Cooman Luc29 september 2021

Altijd in orde. Steeds ideeal om te weten waar naartoe.

Vercammen Viviane 4 september 2019

Ziet er zeer praktisch uit moeten nog vertrekken

Jerry24 oktober 2017

Zeker de moeite, voor een eerste verkenning.

B AELUS Frank27 april 2017

handige gids met enkele geode tips.

Annelies13 maart 2017

Fijne tips! Gaan we zeker enkele van gebruiken

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info