Gardameer: prachtige vakantieregio

Over de mooie oevers omheen het meer

Om het Gardameer goed te leren kennen moet je van het zuiden naar het noorden, dus van het vlakke deel naar het bergachtige deel. Daarbij zijn er verschillende leuke plaatsjes en vier steden waar je toch even halt moet houden. Dat zijn Garda en Sirmione in het zuiden en in het noorden zijn dat Torbole en Riva del Garda, die in elkaar verweven zijn. Als je terugkeert via de andere zijde van het meer heb je meer dan 160 kilometer achter de rug. Lees meer

 • Alle promoties Italiaanse meren

  Alle promoties Italiaanse meren

  Een mooi aanbod aan promoties aan het Gardameer en het Lago Maggiore. Van bijzondere logeeradresjes tot een verblijf in een 5* hotel, in kamer en ontbijt of halfpension.
  va. € 409 - Boek nu
 • Vier steden waar je toch even halt moet houden
 • Sirmione rij je binnen via de eeuwenoude stadspoort
 • Bezoek Sirmione met de rondvaartboot, de lijnbus of met de auto
 • Het noorden is ideaal om te wandelen
Gratis autoroute downloadenReisgids Emilia-Romagna en Gardameer kopen voor € 10

(onderdeel van onze gratis reisgids)

Sirmione is een schiereiland in het zuiden van het Gardameer; het is de toeristische topattractie. Je komt het stadje binnen via een eeuwenoude stadspoort die je meteen in de sfeer brengt. Men beweert dat Sirmione minstens 2000 jaar oud moet zijn. Op het uiterste puntje van het eiland, een kleine wandeling vanuit het centrum, vind je ruïnes uit het Romeinse tijdperk. De resten zouden van een Romeinse villa afkomstig zijn. De dichter Catullus zou hier verbleven hebben, vandaar de naam 'Grotte di Catullo'. De burcht dateert echter uit de 13de eeuw. Minder bekend zijn de zwavelbronnen, die je helaas niet kunt zien. Ze liggen meer dan 15 meter onder de waterspiegel, hebben een temperatuur van ca. 80°C en worden afgeleid naar een kuuroord. Wie Sirmione wil bezoeken kan dit met de rondvaartboot, de lijnbus of met de auto. De binnenstad is autovrij en er zijn grote (betalende) parkings voorzien.

Garda schonk haar naam aan het meer. Het stadje is gelegen halfweg de mooiste oever. Het was vroeger een havenstadje dat eigenlijk Benaco heette. Haar geschiedenis heeft  stadje te danken aan een rotsmassa van bijna 300 meter hoog: Rocca di Garda. Daarop stond vroeger een burcht die de bewoners heeft beschermd tot in de 12de eeuw. Vandaag is Garda een druk toeristenstadje met winkeltjes, warenhuizen, restaurants en een mooie wandelpromenade langs het meer. Grote bezienswaardigheden vind je hier niet, wel een paar kilometer verderop in Punta di S. Vigilio met een villa uit de 16de eeuw en een prachtig kerkje.

Torbole en Riva zijn twee steden die aan de noordelijke zijde van het meer liggen en die ideale verblijfplaatsen zijn voor bergwandelaars. De hoge bergen bezorgen je niet alleen een onuitputtelijke bron van wandelplezier maar ook onvergetelijke panorama's over het Gardameer. Eerlijkheidshalve vertellen we je er ook nog bij dat er tijdens de zomermaanden meestal een lichte warmtemist hangt die je verhindert de foto van je leven te nemen. Het voor- en najaar zijn ideaal voor fotografie, vooral de dag na een regenbui. Tijdens de zomer kan het hier ook zeer warm zijn. Riva is dan de plaats bij uitstek om te verblijven, daar heerst er meestal een verfrissende wind. Torbole en Riva zijn twee drukke toeristische centra met hotels, kunstmatige stranden, winkels, animatieparken en veel lawaai dat nog versterkt wordt door de weerkaatsing tegen de hoge rotsen. Verveling is hier zeker uitgesloten.

Reviews en beoordelingen Rondrit Gardameer

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondrit Gardameer? Plaats je beoordeling

greet van loo7 mei 2019

Prachtige gids, bezienswaardigheden werden boeiend en beknopt beschreven. Zeker een aanrader

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info