Tips en info voor een weekendje weg in de Achterhoek

Fietsen langs de bezienswaardigheden van de Achterhoek

Download de gratis reisgids Achterhoek en mis niets van de bezienswaardigheden tijdens je weekendje weg. Bezoek de vele gezellige stadjes. Neem zeker de fietsen mee. De Achterhoek is uitgeroepen tot de beste fietsregio van Nederland. Ontdek er het coulisselandschap en op de Achtkastelenroute spot je alle acht kastelen. Leer in het museum MORE wat modern realisme is, ... Ken je de Hanzestad Zutphen. Maak kennis al proevend met de wijndomeinen van de Achterhoek. Lees meer

Onze reisgids Achterhoek downloaden, lezen ... en dan gaan kijken, proeven, fietsen, stappen 
 • Achterhoek fietsvakantie 5 dagen

  Achterhoek fietsvakantie 5 dagen

  Deze fietsvakantie in de Achterhoek geeft je de kans om op een gezonde sportieve manier deze streek te leren kennen. Geniet van de ongekende rust en het vele groen. Download onze reisgids voor uitgebreide informatie en fietsroutes. 

  va.€ 419 - Boek nu
 • Ontdek het coulissenlandschap in de Achterhoek
 • Fietsen langs de kastelen
 • Proeven en genieten van de wijndomeinen
 • Flaneer er in de middeleeuwse stadjes
 • Bezoek het MORE museum 

Gratis reisgids Achterhoek?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Fietsen in de Achterhoek

In het oosten van Nederland ligt de Achterhoek. Een streek die gekenmerkt wordt door een licht heuvelachtig landschap, bossen, een netwerk van akkers en beken. Je vindt er heel wat middeleeuwse stadjes die uitnodigen om er te flaneren. Er zijn de gezellige typische winkelstraten, de vele kastelen, en vooral kris-kras doorheen het landschap ontelbare wandel- en fietsroutes. In het westen wordt de Achterhoek begrensd door de rivier de IJssel, in het noorden is er de natuurlijke waterloopgrens van de Berkel terwijl Duitsland zowel oostelijk als ten zuiden de grens vormt.

Achterhoek, een bijzonder landschap

We leiden je mee langs de tientallen kastelen die de Achterhoek zo typeren. Ook kunstenaars kennen de schoonheid van de Achterhoek, het is voor velen een onuitputtelijke bron van inspiratie. Wist je dat de Achterhoek bekend staat als de grootste wijnstreek, ruim 16 ha, in Nederland? Vergewis je van de smaak, dat kan op zo’n een twintigtal wijndomeinen. Uiteraard hebben we het over de fietsroutes en wandelpaden. Door de fietsersbond is de Achterhoek zelfs uitgeroepen tot de beste fietsregio van Nederland en geef toe, zo’n adelbrief kan toch tellen. En in Gorssel opende in 2015 MORE de deuren, een nieuw museum over de kunst van het modern realisme. 

Coulisselandschap

Er wordt ook wel eens verwezen naar de Achterhoek wanneer men het heeft over een typisch coulisselandschap. Kenmerken van dergelijk landschap is dat het halfopen is met vooral een wisselend decor van houtgewas, heggen en bosranden die het zicht onttrekken aan de akkers en boerderijen. De golvende lijn zorgt ervoor dat nu eens wel en dan weer niet een vergezicht opduikt. De verwijzing naar ‘coulisse’ is omdat op een toneeldecor wat zich afspeelt achter de coulissen óók aan het zicht wordt onttrokken van de toeschouwer. In Vlaanderen tref je dergelijke natuurelementen aan in de Voerstreek, Haspengouw en het Hageland. 
Samen met de Veluwe, Arnhem-Nijmegen en het Rivierenland behoort de Achterhoek tot het groot-Gelderland gebied.

Reviews en beoordelingen vakantie Achterhoek

Heb je zelf tips of opmerkingen over Achterhoek? Plaats je beoordeling

willy calbrecht 12 mei 2019

Ben reeds 2 maal op uitstap geweest naar de Achterhoek.Maar dankzij de tips in jullie reisgids heb ik diverse verrassende noieuwe hoekjes van de Achterhoek ontdekt.

Nicole 17 oktober 2017

zeer interessante reisgids

Goderis Aimė 2 augustus 2016

Lijkt heel bruikbaar voor een geplande fietsvakantie in groep volgend jaar

Roose Marian 13 februari 2016

Ziet er heel leuk uit, genoeg informatie. We overwegen om deze streek eens te verkennen

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info