Ontdek realistische kunst in museum More in de Achterhoek

Ontdek de kunst van modern realisme in de Achterhoek

In Gorssel, boven in de Achterhoek, kan je naar het Museum MORE, een samentrekking van Modern Realisme. In wisselende tentoonstellingen worden werken getoond uit een collectie van reeds méér dan 1200 werken. Het Museum More bezit alle bekende namen uit de realisme kunststroming. Het museum is een initiatief van zakenman Hans Melchers. Lees meer

Naar kunst kijken zoals je de dingen ziet
 • Achterhoek fietsvakantie 5 dagen

  Achterhoek fietsvakantie 5 dagen

  Deze fietsvakantie in de Achterhoek geeft je de kans om op een gezonde sportieve manier deze streek te leren kennen. Geniet van de ongekende rust en het vele groen. Download onze reisgids voor uitgebreide informatie en fietsroutes. 

  va.€ 385 - Boek nu
 • Ontdek de wereld van het magisch realisme 
 • Bezoek MORE, museum van MOdern REalisme
 • Bekijk kunst vanuit realistische hoek
 • Alle belangrijke namen op één locatie:
   
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Gratis bij reservatie van een vakantie.

MORE, museum MOdern REalisme

Het gloednieuwe museum is het grootste in zijn soort waar modern realisme is tentoongesteld. Kunstenaars van modern realisme tonen de zichtbare werkelijkheid met oog voor detail, waarmee de kijker ‘gedwongen’ wordt ook scherp de realistische voorstelling te benaderen. De kunststroming kwam op gang eind de jaren ’30 van de 20ste eeuw. 

Het MORE museum is gevestigd in een nieuw gebouw achter het voormalige gemeentehuis van Gorssel. Het werd gebouwd door Hans Melchers met als architect Hans van Heeswijck. Die laatste heeft al meerdere museagebouwen aangepast zoals het Mauritshuis in Den Haag en het Van Gogh Museum in Amsterdam. Hier is het een volledig nieuw gebouw met integratie van het voormalig gemeentehuis. Bijzonder is het vele licht. Er is ruimte voor ca. 200 werken. Bovendien liggen er nog meer dan 1000 werken in de kelders of zijn uitgeleend aan andere musea. Het is uiteraard de bedoeling zelfs de vaste collectie geregeld te wisselen.

Collectie

De collectie bestaat uit een selectie van de meer dan 1200 verzamelde kunstwerken van zakenman Hans Melchers. Zo zijn er werken te zien van Nederlands meest gerenommeerde realisten uit de afgelopen 100 jaar zoals Jan Mankes, Pyke Koch, Dick Ket, Raoul Hynckes, Wim Schumacher en van Charley Troop, één van de belangrijkste vrouwelijke kunstenaars uit de 20ste eeuw. Recenter werk is er van Philip Akkerman en Co Westerik. Veel aandacht gaat er naar de werken van Carel Willink (1900-1983), die beschouwd wordt als dé belangrijkste schilder van het magisch realisme, een stijl die reële voorstellingen weergeeft maar eigenlijk enkel mogelijk zijn met zin voor een vleugje fantasie en vandaar probeert een ietwat bevreemdende sfeer te scheppen.

Meer info op www.museummore.nl

Reviews en beoordelingen Museum More

Heb je zelf tips of opmerkingen over Museum More? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info