Vakantie aan de Costa Brava

Proef van een heerlijke chaos van zon en cultuur

Chaos aan de Costa Brava? Inderdaad, zowel in cultuur als zon. De kusten van Catalonië zijn enorm divers. Je start in het noorden met stranden tussen rotsen waar zonnekloppers een plekje zoeken. En eenmaal je verder afzakt naar Barcelona verdwijnen de rotsen. Dan deint ook de drukte weg en maakt de chaos plaats voor rust. Catalonië heeft ook twee zeer bekende kunstenaars: Dali en Gaudi. Je maakt kennis met beiden. Lees meer

Vakantie Costa Brava: uiteraard zon, zee, strand als rode draad maar nog véél meer te ontdekken.
  • Zonnekloppen in Lloret, Platja d'Aro, ... 
  • Ontdek véél meer dan zon en zee aan Costa Brava
  • Proeven van cultuur in San Feliu, Girona
  • Ku(n)stontmoetingen met Dali en Gaudi
  • Bezoek Barcelona met onze stadswandeling

Gratis reisgids Costa Brava?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Tijdens deze rondreis kan je de werken van Dali en Gauda bewonderen, niet alledaags, soms druk, soms moeilijk … Maar we bieden je uiteraard ook meer dan zon, Dali en Gaudi. We geven je tips mee om die badplaatsen te bezoeken en er is een uitgebreide stadswandeling in Barcelona opgenomen. En nog twee andere kunstenaars komen aan bod in deze rondreis:  Chagall in Tossa en Miro in Barcelona. Wie denkt dat er langs de Costa Brava weinig te beleven valt, zal zijn mening moeten herzien.

De Costa Brava is wellicht één van de bekendste stranden van Spanje. Dit heeft te maken met de vele toeristische voorzieningen. Topper van deze regio is wellicht Lloret de Mar, rustiger plaatsen zijn Tossa, Pineda, Blanes en San Feliu. Alhoewel rust in de zomer zeer relatief is. De temperaturen zijn tijdens de zomermaanden minder heet dan ten zuiden van Barcelona.

Ook het binnenland heeft heel wat te bieden voor de toerist. Figueres met zijn musea van Salvador Dali. Het historische Girona met zijn mooie gebouwen, musea en wijken. De Costa Brava heeft dus meer in petto dan alleen maar zon en zee. We stellen je alle belangrijke plaatsen voor en geven je telkens de troeven mee.

Niet minder dan 200 km kust met rotsen en mooie zandstranden kunnen niet alleen de zonneklopper bekoren. Ook de wandelaar of mountainbiker komt hier zeker aan zijn trekken. De Catalanen doen er ook alles aan om het de toerist zo aangenaam mogelijk te maken. Vanuit elke badplaats kan je eenvoudig en snel het binnenland bereiken of een andere stad langs de kust.

Reviews en beoordelingen vakantie Costa Brava

Heb je zelf tips of opmerkingen over Costa Brava? Plaats je beoordeling

Hennie Naaktgeboren 23 juni 2017

Net als bij alle andere reisgidsen, maak ik ook dankbaar gebruik van deze reisgids om de vakantie voor te bereiden. Weer net even andere tips dan uit de gebruikelijke reisgidsen.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info