Historische stad San Feliu & badplaats Platja d'Aro

Zon, zee en strand in Platja d'Aro en cultuur in San Feliu

De stad San Feliu werd in de 12de eeuw gesticht door de Benediktijnermonikken. Het kende een druk scheepvaartverkeer en door de kurkindustrie was het een havenstad met aanzien. De kerk en de andere gebouwen van de Romaanse Benediktijnermonikken vormen een imposant geheel. Het is aangenaam wandelen in het historische hart van San Feliu. De Catalaanse bouwkunst is hier nooit ver weg. Platja d'Aro biedt alles wat een vakantie aan Costa Brava moet zijn. Lees meer

Geniet van de prachtige kustweg tussen San Feliu en Lloret de Mar.
  • Bezoek het historische San Feliu
  • Voel je thuis in Platja d'Aro
  • Verken de kustweg tussen San Feliu en Lloret
  • Ontdek de ruwe kust van Roses,
    de vissershaven, de citadel
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Tussen San Feliu en Lloret de Mar ligt één van de mooiste trajecten van de ganse Spaanse kustlijn. Het is een brede weg met heel veel parkeerplaatsen om te genieten van de prachtige natuur.

Ten noorden van San Feliu ligt Platja d'Aro. Het succes van Platja d'Aro is te danken aan het brede, open strand met fijn zand. Vooral gekend door de Vlamingen omwille van de voormalige vrije radio "Mi Amigo" en zijn moderne jachthaven. Heel wat Belgen en Nederlanders hebben hier een appartement als tweede verblijfplaats. Winkels, nachtclubs, restaurants en hotels in alle prijsklassen zijn er in overvloed aanwezig. Platja d'Aro is niet één van de goedkope badplaatsen, het staat ook bekend voor zijn winkels met merkkledij.

Roses

Het is de meest noordelijke toeristische badplaats. Niettegenstaande de ruwe kust bezit Roses een zandstrand van een paar kilometer lang. Het is zeker niet breed te noemen maar wel mooi door de rotsen. Alles is er voorzien voor de toeristen: hotels, appartementen, winkels, restaurants, nachtclubs en een immens aanbod aan sportfaciliteiten. De bezienswaardigheden beperken zich tot een grote citadel die historisch wel zeer belangrijk is. Roses is tevens een belangrijke inkoopstad en heeft ook nog een vissershaven.

Reviews en beoordelingen San Feliu

Heb je zelf tips of opmerkingen over San Feliu? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info