Rondreis Costa Brava: Catalonië

Zon, zee en strand en laat je af en toe verrassen aan de Costa Brava

Met deze rondreis Catalonië krijg je een mooi, gevarieerd en gevuld reisprogramma aangeboden. Zon, zee en strand in overvloed in de bekende badplaatsen aan de Costa Brava zoals Lloret, Platja d'Aro. Een snuifje cultuur aan de Costa Brava kan ook. Proef er van in Girona en San Feliu. En ken je de prachtige botanisceh tuinen van Blanes? Je komt uiteraard ook in Barcelona, dé parel van Catalonië.

8-daags programma voor rondreis Costa Brava: Catalonië

 1. Heenreis (145 km)
  Vanaf de luchthaven van Barcelona naar je eerste verblijfplaats, Peratallada, bedraagt ca. 145 km.
 2. Girona (75 km h/t)
  Girona is een provinciestad waar het heerlijk is om in het oude centrum even te wandelen: smalle straten, hoge huizen. Belangrijk in Girona is de kathedraal en de rivier waarlangs de huizen werden gebouwd.
 3. Salvador Dali in Figueres en Roses (160 km h/t)
  Op deze rondreis maak je kennis met twee belangrijke kunstenaars. Je start met Salvador Dali. Bij voorkeur reis je eerst naar Figueres waar er twee musea zijn die volledig in het teken staan van deze kunstenaar. In Cadaqués, op de prachtige kaap van Roses, staat het huis van Dali dat is ingericht als museum. Krijg je er niet genoeg van dan kan je op zo’n 20 km van je verblijfplaats, in Pubol, in een museum terecht waar je een kasteelinterieur ziet ontworpen door Dali. Natuurlijk is er nog het mooie strand van Roses voor als je even wil bekomen …
  Let op: op maandag zijn alle musea van Dali gesloten!
 4. Tossa en Lloret (120 km h/t)
  Een dagje strand en toeristensteden? Wil je niet ver rijden dan kan je al terecht in het bekende Sant-Feliu met aansluitend Platja d’Aro. Zoek je eerder een historisch stadje dan is Tossa aangewezen. Lloret de Mar is dan weer de toeristenstad van de Costa Brava met alle te voorspellen ingrediënten: winkeltjes, terrassen, restaurants, vertier en weinig strand.
 5. Transfert naar Cabrils via Blanes (120 km)
  Vandaag vertrek je naar je volgende verblijfplaats langs de kuststrook, dichter bij Barcelona, nl. Cabrils. Onderweg, langs de kust, kan je eventueel halt houden in Blanes die bekend staat voor zijn botanische tuinen.
 6. Barcelona deel 1 (60 km h/t)
  Een bezoek aan Barcelona kan beknopt, op één dag, met onze stadswandeling op het einde van deze pdf-gids. Maar je kan dit bezoek best spreiden over twee dagen. Je eerste dag doe je bij voorkeur de stadswandeling. Je proeft dan een beetje van alle ingrediënten die Barcelona te bieden heeft en daar hoort uiteraard die andere bekende kunstenaar Gaudi bij.
 7. Ter plaatse of Barcelona deel 2 (60 km h/t)
  Je kan vandaag uiteraard ook even uitblazen en genieten van Cabrils en het hotel. Of Barcelona is je zo bevallen dat je nog een tweede dag aan deze stad wil besteden. Je kan dan bijvoorbeeld de heuvel Montjuic bezoeken met voetbalstadion Nou Camp en het museum van Miro. Zet dan ook Parc Guëll op je programma, een uniek meesterwerk van Gaudi.
 8. Terugreis (45 km)

Reviews en beoordelingen Rondreis Costa Brava

Heb je zelf tips of opmerkingen over Rondreis Costa Brava? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info