Tossa de Mar: middeleeuwse stad aan Costa Brava

Het Blauw Paradijs moet je zeker bezocht hebben

Tossa de Mar is een oude middeleeuwse stad, die de naam "Blauw Paradijs" meekreeg van Marc Chagall. In 1933 verbleef deze kunstenaar hier en maakte een paar schilderijen. Zijn keuze was niet zomaar een Spaans badplaatsje aan de Costa Brava. Tossa de Mar heeft ook het mooiste kustlandschap van de streek. Lees meer

Tossa de Mar staat voor gezelligheid, middeleeuwse schoonheid en de mooiste kustlijn.  
  • Laat je verrassen door de middeleeuwse straatjes
  • Bezoek het stedelijke museum
  • Iedereen wil Tossa gezien hebben
  • Marc Chagall noemde het het Blauw Paradijs
  • Geniet van het mooiste kustlandschap  
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Binnen de oude stadsmuren vind je het Palau del Batle dat nu het stedelijk museum huisvest. Hier zijn er schilderijen bewaard van kunstenaars die hier ooit de streek bezochten. Deze stad was vroeger een echte kunstenaarskolonie, tot de toeristen kwamen.

Deze stad van vroegromeinse oorsprong heeft nog resten van die periode (prachtig mozaïekwerk). De oude stad bewaart nog de middeleeuwse sfeer, waarvan nu nog 3 van de 5 vestingtorens bewaard zijn gebleven. Het is dan ook zeer aangenaam wandelen in het centrum van Tossa de Mar.

Wie denkt dat het hier rustig is zal van een kale reis terugkeren. Tossa is zeer kleinschalig met weinig strand en kan daardoor niet veel toeristen ontvangen. Wie uitstapjes maakt langs de Costa Brava moet deze stad zeker en vast bezocht hebben.

Reviews en beoordelingen Tossa de Mar

Heb je zelf tips of opmerkingen over Tossa de Mar? Plaats je beoordeling

Bomans3 september 2019

Tossa de Mar is een op en top vakantie bestemming, zeker voor mensen die houden van rust. Tossa is een rustige dorpje aan de middelandse zee. Soms is erook wat te beleven

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info