Citytrip Cannes? Filmfestival, jet set, zandstranden en eilandje

Struinen langs de Chemin des Étoiles en daarna met de overzet naar Sainte-Marguerite

Cannes is de tweede grootste stad aan de Côte d'Azur. De stad telt iets meer dan 70.000 inwoners en is vooral gekend omwille van het wereldberoemde filmfestival. In de maand mei verdringen wereldsterren er zich op de rode loper. Het is een mondaine badplaats langs de Azurenkust. Chique hotels en boetieks vind je er in overvloed, net als veel glamour en glitter. Lees meer

  • Chique hotels en boetieks in overvloed
  • Struin over de Boulevard de la Croisette
  • Herken de handen van filmsterren op de Chemin des Étoiles
  • Bezienswaardigheden vind je op de heuveltop
  • Maak korte overtocht naar het eilandje Sainte-Marguerite 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Cannes kent nagenoeg alleen zandstranden, zowel langs de west- en oostzijde. Waar je in Nice de Promenade des Anglais kunt bewandelen, loop je in Cannes over de Boulevard de la Croisette met het bekende Palais des Festivals. Daar worden telkens in mei de Filmprijzen uitgereikt. Op die boulevard zie je op de Chemin des Étoiles handafdrukken van bekende filmsterren, een beetje zoals de Walk of Fame in Los Angeles. Palmbomen en witte gebouwen met hotels, restaurants en exclusieve winkels kenmerken deze straat. De shoppingstraten voor de gewone toerist bevinden zich in de directe omgeving van deze boulevard (rue d'Antibes en rue Meynadier).

De enige bezienswaardigheden bevinden zich op de heuveltop in de historische wijk Le Suquet. Naast een mooi uitzicht kan je er een kloosterkerkje en een museum (Musée de la Castre) in het kasteel bezoeken. Het museum toont archeologische vondsten uit de regio van de Middellandse Zee naast muziekinstrumenten uit bijna de ganse wereld. De toren kan je beklimmen voor een schitterend 360° panorama.

Eilandjes Îles de Lérins

Voor de kust liggen de Îles de Lérins:  Saint-Honorat en Sainte-Marguerite. Laatstgenoemde is het grootste eiland en heeft een veerbootverbinding. Het is slechts een kwartiertje varen. Je vindt er het Fort Royal gebouwd in de 17de eeuw waar nog de Man met het IJzeren Masker heeft vastgezeten. Het eilandje is vooral begroeid met eucalyptus en pijnboombos, beschikt over prachtige stranden en heeft ook nog een botanische tuin. Een klein museum in het kasteel toont wat over de geschiedenis van de streek (o.a. archeologische vondsten en scheepswrakken van de zeebodem opgehaald). 

Op het andere kleinere eiland Saint-Honorat staat nog een abdij uit de 5de eeuw (monastère de Lérins) waar tot vandaag nog monniken wonen en werken. De abdij kan deels bezichtigd worden.

Rij je met de wagen van Cannes naar Fréjus dan kan je de kustweg nemen of via het binnenland. Dan moet je zeker door het Massif de l'Estérel rijden. Er liggen daar colletjes tussen de 300 en 500 meter hoogte. Je kunt het ganse gebied tot aan de kust met de wagen doorkruisen. Het ruwe gebergte biedt mooie uitzichtpunten. 

Reviews en beoordelingen Cannes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cannes? Plaats je beoordeling

Jeanet4 september 2019

Mooie duidelijke reisgids! Neemt je mee op avontuur in Cannes

Pascale Verstraeten12 augustus 2019

Gewoon SUPER. Heel hartelijk bedankt

Martijn Minne12 augustus 2019

Heel handige gids om enkele mooie steden en dorpen te leren kennen.

Jef23 december 2017

Buitengewoon goed. Uitstekend hulpmiddel voor een degelijke uitstap.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info