Citytrip Cannes? Filmfestival en zandstranden

Chique hotels en boetieks

Cannes is de tweede grootste stad aan de Côte d'Azur. De stad telt ca. 70.000 inwoners en is vooral gekend omwille van het wereldberoemde filmfestival. In de maand mei verdringen wereldsterren er zich om in de kijker te lopen. Het is dus ook een mondaine badplaats langs de Azurenkust. Chique hotels en boetieks vind je er in overvloed. Lees meer

  • Chique hotels en boetieks in overvloed
  • Loop over de Boulevard de la Croisette
  • Bezienswaardigheden op de heuveltop
  • Het ruwe gebergte bied je mooie uitzichtpunten
Gratis reisgids downloaden

Cannes kent nagenoeg alleen zandstranden; ze zijn vrij voor iedereen aan de west- en oostzijde. Waar je in Nice de Promenade des Anglais kunt wandelen, loop je in Cannes over de Boulevard de la Croisette. Palmbomen en witte gebouwen met hotels, restaurants en exclusieve winkels kenmerken deze straat. De shoppingstraten voor de gewone toerist bevinden zich in de directe omgeving van deze boulevard (rue d'Antibes en rue Meynadier).

De enige bezienswaardigheden bevinden zich op de heuveltop. Naast een mooi uitzicht kan je er een kloosterkerkje en een museum (Musée de la Castre) in het kasteel bezoeken. Het museum toont archeologische vondsten uit de regio van de Middellandse Zee naast muziekinstrumenten uit bijna de ganse wereld.

Rij je met de wagen van Cannes naar Fréjus dan moet je zeker door het Massif de l'Estérel rijden. Je kunt het ganse gebied tot aan de kust met de wagen doorkruisen. Het ruwe gebergte bied je mooie uitzichtpunten.

Reviews en beoordelingen Cannes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Cannes? Plaats je beoordeling

Jef23 december 2017

Buitengewoon goed. Uitstekend hulpmiddel voor een degelijke uitstap.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info