Vakantie Côte d'Azur? Ontdek de bezienswaardigheden

Download de gratis reisgids en ontdek méér van de Côte d'Azur dan alleen maar zee en strand

De Côte d'Azur heeft een magische aantrekkingskracht door zijn milde temperaturen, zijn bekende badplaatsen al dan niet met een mondain karakter. Nice, ingesloten in een hoek van de Middellandse Zee, is veruit de meest populaire badstad aan de Côte d'Azur met de bekende Promenade des Anglais als toeristisch 'erfgoed'. Nice kent weinig regendagen en in november halen daggemiddelden nog vlot 17°C. Maar de Franse Azurenkust is méér dan Nice alleen. Lees meer

Ga je mee voor een verrassende ontdekkingstocht langs de Côte d'Azur en zie méér dan zee en strand.
  • Ga mee op verkenning langs Côte d'Azur
  • Stadswandelingen in Nice, Marseille en Monaco
  • De Côte d'Azur ontleed van Marseille tot Menton
  • Bekijk de Franse Azurenkust eens anders
  • Haal inspiratie uit ons voorstel voor rondreis Marseille-Côte d'Azur

Gratis reisgids Côte d'Azur?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Nice is dé badplaats aan de Côte d'Azur die iedereen kent. Het wordt aanzien als de hoofdstad van de cMaar om er languit te gaan liggen op zandstranden, ben je er aan het verkeerde adres. Het strand is er van nature een keistrook al zijn er privé-stranden met alle faciliteiten mits betaling uiteraard. Carnaval is er elk jaar tijdens twee weken hét grote gebeuren met de Corso, optredens, straattoneel, muziek, het Défilé carnavalesque illuminé, ... Met een stadswandeling op eigen tempo ontdek je de bekende en minder bekende aspecten van Nice: de strandboulevard Promenade des Anglais, musée Chagall, Place Masséna, maar ook het oude centrum met pareltjes van de barok, het Parc du Château, het Palais Lascaris e.a.

Côte d'Azur, waar precies ?

Deze kuststrook vanaf Marseille (Provence officieel, maar zelfs de uitvinder van de term Côte d'Azur vond dat de stad ertoe behoorde) tot in Menton (grens met Italiaanse Bloemenriviéra) is niet enkel een favoriete plek bij de modale toeristen. Ook de meer gefortuneerden op onze aardbol blijven er graag komen. Sommigen kochten er hun stulpje. Daardoor heeft de Franse Azurenkust doorgaans de naam om duur te zijn, doch niets is minder waar als je tenminste even uitkijkt. Logies en eetgelegenheden zijn er te vinden in alle prijsklassen. We beschrijven in de reisgids uitgebreid over een autoroute, maar voel je niet meteen verplicht om mét de wagen naar de Côte d'Azur af te zakken. De TGV brengt je er in geen tijd. Een wagen huren ter plaatse is altijd mogelijk om het voorgestelde reisschema te volgen en de excursies te doen. Een vlucht naar Marseille met optie voor een huurwagen is zo geboekt. 

Marseille, stel je open voor een boeiende kennismaking 

Laat maar varen, de idee dat Marseille een ‘rauwe’ stad is. Marseille, de zuiderse havenstad aan de Middellandse Zee, heeft zeker werk gemaakt van zijn imago de voorbije jaren in de aanloop naar 2013, toen culturele hoofdstad van Europa. Maar nog steeds zet Marseille in op renovatie en restauratie. Hoofdstad van het departement Bouches-du-Rhône en de vijfde grootste stad in Frankrijk en dat zal je merken. Er wonen hier ca. 1 miljoen mensen. De stadswandeling in Marseille biedt veel afwisseling. Van laag (de kades aan de Vieux Port) naar letterlijk hoog (basiliek Notre Dame de la Garde) op een heuvel.

Monaco, de twee Monaco's ontleed

Weet je dat Monaco uit twee regio’s bestaat die totaal verschillend zijn? De aangename en joviale Monegasken die vind je in Monaco-Ville en het nieuwe Fontvieille. Wil je de nieuwste modellen zien van Rolls Royce, dan moet je naar Monte-Carlo. Je komt zo in twee totaal verschillende werelden. Met onze wandelroute willen we je laten kennismaken met deze grote verschillen en veel afstand hoef je daarvoor niet af te leggen. Je krijgt van ons ook tips om hellingen te vermijden, te shoppen, voordelig musea en attracties te bezoeken en nog veel meer.

Cannes heeft le Suquet, de wijk op een heuveltop waar je niet alleen een supermooi verrassend beeld bekomt over de stad. Je hebt er een kloosterkerkje, een klein museum in een kasteel. Maar wie weet dat? De meesten blijven beneden om eventueel een wereldster tegen het lijf te lopen.  

Badsteden, mondain méér of minder

De Côte d'Azur is niet enkel Cannes, Nice, Monaco en Marseille. Bij een verkenning zal je vele andere badplaatsen leren kennen. Soms heel mondain, soms minder. In elke badplaats heb je wel één of meerdere bezienswaardigheden die je ook in een andere tenue als bikini of badshort kan leren ontdekken: musea, historische plekjes, kathedralen en andere kerken, kunstcentra, nederzettingen uit Griekse en Romeinse periode, parken, ... 

Ga het dus óók eens zoeken in andere dan de bekende badsteden. Je zal er vast en zeker ook aangename uren doorbrengen. We stellen in de reisgids kort maar krachtig deze badsteden voor: Antibes, Saint-Raphaël, Sainte-Maxime, Menton, toulon, Hyères, Bormes-les-Mimosas, Saint-Tropez, Fréjus.

Tips voor minder gekende uitstapjes aan de Côte d'Azur?

Stel, je bent het strand, de zee en die boulevard dan tijdelijk toch even moe. Wat dan nog om te doen aan de Franse Azurenkust? Je kan dan bijvoorbeeld een excursie maken naar les Calanques. Het is een als Nationaal Park beschermd natuurgebied niet ver van Marseille. Je vindt er een kettingsnoer van kalkrotsen, steile wanden, prachtige kleurschakeringen in het zeewater, kleine strandjes. Te bezoeken met de boot vanuit de stad Marseille.

De Route du Mimosa is een autoroute met start in Bormes-les-Mimosas en eindstation in de parfumstad Grasse, maar je hoeft niet de volledige route te doen want 130 km, om al iets van deze geurige prachtroute te ontdekken. Al doe je ze best tussen januari en eind maart want dan bloeit en geurt de mimosastruik op zijn best.

Minder gekend is een excursie met een boottochtje naar de eilandjes Îles d'Hyères voor de kust van de badplaats Hyères. Het zijn kleine paradijsjes maar tamelijk ook druk tijdens het hoogseizoen. Iedereen leest immers meer op deze pagina's.

Fabuleuze uitzichten op rotsen, de zee, en die prachtige mengeling van kleuren, ... ontdek en geniet van het Sentier du Littoral, een wandelpad nabij Saint-Tropez, tussen het maquis en de uitlopers van het Massif des Maures.

Een andere autoroute die zorgt voor adembenemende uitzichten doe je tussen Saint-Raphaël en Mandelieu-la-Napoule. Je rijdt er op trage wegen in een kleurrijk decor van de achterliggende zee en rotsen.

Wil je de bekende excursies van de Côte d'Azur doen? Bekijk ze op deze pagina.       

Reviews en beoordelingen vakantie Côte d'Azur

Heb je zelf tips of opmerkingen over Côte d'Azur? Plaats je beoordeling

Elise 19 augustus 2019

De reisgidsen heb ik steeds goed kunnen gebruiken. Steeds interessante wandelingen en beschrijvingen

linda van beversluys 11 september 2018

zeer tevreden over deze gids , nuttige informatie.Mooie foto's echt zin om op vakantie te vertrekken. Bedankt

gerda maesen 5 februari 2018

zeer goede reisgids voor iedereen aan te bevelen zelf hebben we hem vaak gebruikt prima zeker zullen we uw reisgids nog gebruiken.

Wilfried De Pauw 12 april 2016

Zeer tevreden over de info!

van den driessche marianne 7 december 2015

zeer complete reisgids. Overzichtelijk en voor elk wat wils. ook het achterland wordt niet vergeten. Handig formaat.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info