Rondreizen Côte d'Azur

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen in de Côte d'Azur maar het kan ook op maat.

We hebben een ruim aanbod aan rondreizen aan de Côte d'Azur maar misschien wil je een aangepaste rondreis? Geen probleem, wij maken je een rondreis op maat. Mail ons via het contactformulier en binnen de 48 uur krijg je een uitgewerkt voorstel. Heb je liever een voorstel met vlucht (Marseille of Nice) en huurauto? Geen probleem, noteer dit bij de opmerkingen en wij bezorgen je een offerte met transport.

De Côte d’Azur, grosso modo het gebied tussen Saint-Tropez en Menton, heeft een grote aantrekkingskracht op zonnekloppers allerhande. Vooral in het voor- en najaar dragen de aangename temperaturen bij tot de belangstelling voor deze kuststrook, hier en daar voorzien van mooie baaien.  Zelfs in de winter zijn de temperaturen aantrekkelijk.

Het aangename klimaat en de fraaie kustlijn van de Côte d’Azur lokten flink wat volk uit de categorie “rich & famous” naar hier, maar die verblijven meestal in hun goed afgeschermde stulpjes. Voor de gewone toerist is er behalve zon en zee ook voldoende te beleven, terwijl als je wat uitkijkt ook de prijzen haalbaar zijn.

Langsheen de Côte d’Azur zijn er een aantal plaatsen waar je beslist een kijkje wil nemen tijdens je vakantie: Antibes, Cannes, Fréjus, Monaco, Nice, Saint-Tropez, … Deze vakantieregio is gemakkelijk bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de TGV.

Bezienswaardigheden

Een vakantie aan de Côte d’Azur biedt veel afwisselingen: mooie stranden, fraaie gebouwen, kunst van zeer hoog niveau, fraaie tuinen en natuurlijk talloze andere toeristische faciliteiten, dit alles in een gevarieerd landschap.

Cannes dankt haar reputatie deels aan het filmfestival dat daar jaarlijks doorgaat maar heeft toch nog meer in huis, zoals een aangename boulevard en bijna uitsluitend zandstranden. De Boulevard de la Croisette is er eentje die mag gezien worden: veel palmbomen met op de achtergrond witte gebouwen, waarin hotels, restaurants en dure winkels zijn gehuisvest.  De enige vermeldenswaardige klassieke bezienswaardigheden vind je op een heuveltop die over de stad uitkijkt: een oud kloosterkerkje en een kasteel met daarin een museum met archeologische vondsten. Zowat 20 km buiten de stad ligt Grasse, wereldcentrum van de parfum.

Het waren de Engelsen die op het einde van de 18de eeuw het toeristische belang van Nice ontdekten; vandaar de Promenade des Anglais. In de fraaie monumentale gebouwen langsheen deze boulevard vind je tal van musea, hotels en restaurants. In Vieux Nice staan nog diverse historische gebouwen, maar wellicht kom je hier vooral rondslenteren op de dagelijkse bloemenmarkt op de Cours Saleya. Liefhebbers van kunst nemen beslist een kijkje in de musea gewijd aan Matisse, Chagall en moderne kunst.  Strandliefhebbers moeten weten dat ze vooral keien zullen aantreffen, tenzij op privé-stranden. Geniet ook van de landschappen langs de corniches en in Cap Ferrat.

Tijdens een vakantie in Antibes doe je zeker het oude stadscentrum aan met zijn dagelijkse markten. In het Château Grimaldi wachten ongeveer 200 werken van Picasso, Miro en Ernst. Niet tg missen is het uitzicht over de Côte d’Azur van op Cap d’Antibes. Fréjus is vooral interessant omwille van zijn resten uit de Romeinse tijd, waaronder een amfitheater dat nog in gebruik is. Naar het volgebouwde belastingsparadijs Monaco neem je best voldoende geld mee. Een strand is er niet, wel zijn er bezienswaardigheden als het Oceanografisch Museum, een exotische tuin en de mooie tuinen van het Grand-Casino.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info