Ontdek Florida: Bezienswaaardigheden van de Sunshine State

Kom de pretparken, de nationale parken en zoveel meer ontdekken in Florida

Tuurlijk ken je Florida al een beetje. Deze staat in de USA komt immers vaker onder de spotlight dan je denkt. Iedereen kent toch Disney World, Miami Beach, Orlando, Daytona. Niet voor niets de Sunshine State genoemd want inderdaad, de zon schijnt hier veel. Maar Florida is méér dan amusement in themaparken. Je vindt er heel veel mooie natuurgebieden en reservaten. Er liggen prachtige stranden langs de Atlantische Oceaan. Steden als Miami en Orlando klinken heel bekend. De Florida Keys is een waanzinnig mooie eilandengroep in het zuiden van de staat. Met onze rondreis leer je Florida van binnen en van buiten kennen. Lees meer  

 • Promoties rondreizen Florida

  Promoties rondreizen Florida

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Florida, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 519 - Boek nu
 • Verken Florida met een 12-daagse rondreis, kant-en-klaar voorbereid
 • Maak kennis met de bekende thema- en pretparken in Orlando
 • Geniet van de prachtige natuur in de nationale parken
 • Verken de eilandengroep Florida Keys 
 • Loop rond in het iconische Miami, the City en the Beach  

Gratis reisgids Florida?

Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Wat is er te zien?

Orlando: themaparken en veel meer 

Orlando mag er prat op gaan een pretparkcentrum te zijn. Er zijn er een dozijn. Walt Disney is het meest bekende allicht. Maar er is ook kunst te zien in de stad. Er is aandacht voor theater en voor wetenschap. Een botanische tuin zorg voor wat groene verademing tussen al dat attracties-plezier. Wie de attracties beu is, kan aanzetten voor een dagtrip. Keuze genoeg: Daytona Beach, boottochten, een indianenvesting enz. 

Everglades National Park: prachtige wildernis

Werelderfgoed, internationaal Biosfeer Reservaat. Het Everglades National Park wordt wel degelijk in zijn waarde beoordeeld. Het is de grootste subtropische wildernis van de Verenigde Staten. Je vindt er bedreigde, zeldzame diersoorten zoals zeekoeien en alligators. Bezoek het park met een airboat of te voet, met een kano, een kayak. Bij de toegangen bevindt zich ook een bezoekerscentrum.

Miami Beach en Miami City

Je kent Miami vast en zeker van series op tv. Maar wist je dat er twee Miami's zijn? Enerzijds de City, anderzijds de Beach. Twee totaal verschillende werelden. Miami City biedt verrassend veel kunst maar ook veel groen. En de geschiedenis wordt verteld in het History Miami Museum en het Mizcaya Museum. Wat je zeker niet mag missen is de Cubaanse wijk. Miami Beach is wereldwijd bekend als top beachresort. Er zijn stranden voor families, stranden omringd door groen, chique witte stranden met luxe verblijven en je hebt natuurlijk South Beach, hét partystrand van Miami.    

Florida Keys

Deze eilandengroep ligt in het zuiden van Florida. Je kan een ongelofelijke mooie tocht ondernemen van noordoost naar zuidoost. Key Largo en Key West zijn de bekendste Key's. Het ganse traject bedraagt ca. 200 kilometer en geen enkele daarvan is saai. Bovendien is het niet alleen enkel en alleen natuur, dieren op en onder water (al eens gezwommen in gezelschap van dolfijnen?) maar je kan zoveel zelf ondernemen: snorkelen, duiken, bootje varen, zwemmen, ... Op Key West (meest zuidelijke punt van continentaal U.S.A.) is er een natuurreservaat waar je het best per boot naartoe gaat, zijn er musea, kerken, vuurtorens, een iconische bar, enz.    

Hoe met het weer?

het subtropisch klimaat heeft ook een keerzijde, we willen dat niet wegfrommelen. Die klimatologische fenomenen kunnen soms best fel tekeer gaan met extreme onweders, hevige regenbuien, ja soms orkanen (tussen augustus en oktober). Wie beetje het goede tijdstip uitkiest, zal weinig merken van die uitzonderlijke weersomstandigen. Met het impact van de klimaatopwarming heb je dat tegenwoordig op veel plaatsen trouwens. 

Het maakt dat de meeste toeristen naar Florida afreizen tussen  januari en april. Aangenaam warm, minder regen. In het traject van de 12-daagse reis je van een regio waar het ietsje kouder kan zijn (Orlando) naar de echt tropische temperaturen (Miami en Keys). Van relatief warm naar zéér warm dus.

Reviews en beoordelingen vakantie Florida

Heb je zelf tips of opmerkingen over Florida? Plaats je beoordeling

Henriëtte 9 augustus 2022

Nu stond er erg veel over de parken van Disney, graag had ik ook van de andere parken, zoals everclades, gezien. Verder zag het er goed uit.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info