Miami bezoeken? 2 verschillende werelden in één stad

Geniet van Miami City en Miami Beach

Miami, klinkt bekend in de oren natuurlijk. Vanop tv (series) of bioscoopfilms. Je hebt Miami City en de kuststad Miami Beach, twee totaal verschillende werelden van één stad. De bezienswaardigheden van de stad zijn heel uiteenlopend. Van een museum met historische treinwagons Gold Coast Railwood tot een zoo met meer dan 3000 dieren en 500 verschillende diersoorten. Maar vooral heel veel kunstmusea. Geen Miami zonder Little Havana, een typische buurt met een eeuwig aanwezige Cubaanse sfeer, zowel cultureel als culinair. Lees meer        

 • Promoties rondreizen Florida

  Promoties rondreizen Florida

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Florida, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 519 - Boek nu
 • Maak kennis met de twee kanten van Miami 
 • Duik in het bruisende Little Havana
 • Miami City: laat je verrassen door kunst, geschiedenis, natuur, ...
 • Ontdek de Art Deco en standen van Miami Beach
 • Neem deel aan het nachtleven van Miami Beach
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Op diverse plekjes kan je bij wijze van spreken de geschiedenis van de muren schrapen. Zo wordt het verhaal van de stad en omgeving tot leven gebracht in het History Miami Museum. Of ook in het Vizcaya Museum, een landhuis met aanpalende tuinparken.  

Zoals al aangehaald is kunst bijna overal aanwezig in Miami, niet alleen in musea maar ook in het straatbeeld. Graffiti naast galerijen met moderne kunst. Plaatsen met innovatieve kunst enz. 

Op zoek naar de beste shoppingmogelijkheden? Probeer dan zeker Bayside Marketplace eens uit. Winkelen is er zoveel leuker met muziek, Latino food in de buurt, de oceaan als gebuur enz.

Denk niet dat er maar weinig groen te zien is in Miami City. Veel inwoners gaat tijdens het weekend naar het Bill Baggs Cape Florida State Park om te genieten van de natuur en een meegebrachte picknick. Een andere topper zijn de Kampong botanische tuinen. Wat dan gedacht van Jungle Island, een pretpark met behalve attracties ook dieren en planten. 

Miami Beach

Het moet een waaw-gevoel geven als je je de eerste keer in je leven op één van de stranden van Miami Beach begeeft. Een qua ligging een bijzondere stad want gebouwd op kusteilanden, gedeeltelijk kunstmatig aangelegd. Miami Beach is niet alleen in Florida maar in gans Amerika bekend als een top beachresort. En toch is het niet alleen maar strand en water. De Miami Beach Botanical Garden biedt een groot aantal planten- en boomsoorten, vijvertjes, fonteinen. Er is kunst te zien in The Bass, een museum met hedendaagse kunst. Lincoln Road is het shoppingmekka. Fascinerend is het bezoek aan een Joods museum. En wist je dat art deco wel op héél veel plaatsen te bewonderen is in Miami Beach? 

De stranden van Miami Beach

 • South Pointe Park: springt er uit door combinatie van strand en wandelpaden in het groen, waterpark
 • South Beach: hét partystrand van Miami, bekend van tv, social media en andere media
 • Haulover Beach Park: stranden voor families
 • Bal Harbour Beach: chique witte stranden, luxe verblijven
 • North Beach: waar de locals van Miami graag vertoeven 

Het nachtleven van Miami Beach

Bars, dansclubs, stripclubs maar ook gewone cafés, restaurants, ... je vindt het hier allemaal en bijna overal in Miami zowel in de binnenstad als in Miami Beach. In de kuststad ligt het centrum van de uitgaangsbuurt rond South Beach. Andere populaire hotspots qua uitgaan vind je in Ocean Drive. 

Reviews en beoordelingen Miami

Heb je zelf tips of opmerkingen over Miami? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info