Florida Keys: een langgerekte eilandengroep

Reis van Key Largo naar Key West en laat je meermaals verrassen

De Florida Keys is de naam voor de eilandengroep helemaal in het zuiden van de Amerikaanse staat Florida. Van noordoost (Key Largo) afbuigend naar zuidoost (Key West). Adembenemende uitzichten, een prachtige natuur, een verrassende dierenwereld, en dit voor bijna 200 kilometer lang. Er loopt een rijweg de Overseas Highway die enkele van de Keys onderling én met het vasteland met elkaar verbinden.  Lees meer

 • Promoties rondreizen Florida

  Promoties rondreizen Florida

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Florida, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 519 - Boek nu
 • Ontdek de Florida Keys 
 • Archipel van vele honderden adembenemende eilandjes
 • Maak de rit van Key Largo naar Key West
 • Integrerende mix van natuurparken, dierenwereld op en onder water, cultuurplekjes, ...
 • Gegeerd bij doorsnee toerist, pure natuurliefhebber, locals
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Plezier met en door dieren

Theater of the Sea is een zeer populair marinepark (Windley Key). Zin om eens te zwemmen in het gezelschap van dolfijnen? Dat kan hier. Veel show en spektakel met zeezoogdieren. Nog veel meer over de dierenwereld in Florida ontdek je in bezoekerscentra.

Andere thema's

Het History of Diving Museum leert je bij over de geschiedenis van het duiken en het duiken nu. Algemene info over de Florida Keys verkrijg je in het Keys History & Discover Center. De natuur staat centraal in diverse parken. Ontdek op wandelwegen de fauna en flora van het Long Key State Park en State Recreation Area. Maar je kan er behalve wandelen ook kajakken, snorkelen en uiteraard zwemmen. In de reisgids Florida onthullen we nog meer prachtige beschermde natuurparken langs de Overseas Highway om er waadvogels te spotten, mee te gaan voor boottochtjes, snorkelexcursies, duikinitiatie, enz.    

Key West

Als je er vertoeft, dan mag je later zeggen dat je ooit op het meet zuidelijke punt stond van de continentale U.S.A. Het eiland is maar 2 km breed en bijna 7 km in lengte. Op Key West kan je het Key West National Wildlife Refuge bezoeken, een natuurreservaat deels toegankelijk via boot. Er liggen tal van bezienswaardigheden op Key West, gaande van musea, historische begraafplaatsen, kerken, vuurtorens, een iconische bar Sloppy Joe's. 

Of ga naar het Dry Tortugas nationaal park, een eilandengroep in het verlengde van Key West. Geniet er van koraalriffen, de grote vogelpopulatie en je kan er duiken, snorkelen, zwemmen. Hier bevindt zich ook het iconische Fort Jefferson, nooit voltooid maar wel één van de grootste bakstenen forten van de Verenigde Staten. Wist je dat Ernest Hemingway, de beroemde schrijver, er woonde tussen 1931 en 1939? En ook een andere zeer bekende auteur Tennesse Williams.  

Reviews en beoordelingen Florida Keys

Heb je zelf tips of opmerkingen over Florida Keys? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info