Orlando bezoeken? Wat zien en doen in de Pretparken hoofdstad

Ontdek ook het ándere Orlando met aandacht voor kunst, prachtige natuur, de oceaan

Wist je dat 90 % van de toeristen naar Orlando afzakt om zich te amuseren in het dozijn pret- en themaparken? Is het dan een 'nep'stad? Helemaal niet. Er is het pretparkresort maar er is ook een stadscentrum van Orlando een eind weg van de pretparken. Daar waar cultuurcentra liggen met aandacht voor kunst, wetenschap, theater. Een groot botanisch park laat je toe om tussenin al het attracties-plezier er even de figuurlijke stekker uit te halen en te genieten van rustgevende natuur en het water. Wie het pretgedoe even niet meer ziet zitten, kiest voor een daguitstap vanuit de stad naar fascinerende plekken in bos, aan zee, historische vestingen, ...  Lees meer      

 • Promoties rondreizen Florida

  Promoties rondreizen Florida

  De keuze is enorm groot bij dé specialist voor Florida, Connections. Individueel of met familie, op avontuur of genieten van natuur of strand. Ontdek nu alle mogelijkheden.
  va. € 519 - Boek nu
 • Merendeel bezoekt Orlando voor de pretparken
 • Heb je voldoende aan een dozijn?
 • Bezoek eindelijk Walt Disney World, SeaWorld, e.a.
 • Maak ook kennis met het andere Orlando met cultuur en groen
 • Maak een fascinerende daguitstap vanuit Orlando: Daytona Beach, woud, boottocht, historische indianenvesting
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Pretparken

In Orlando bestaat het pretparkresort. Waar andere steden een verzameling aan musea, kerken, monumentale gebouwen enz bezitten, pakt Orlando trots uit met het aantal pretparken. Een dozijn zowat vandaag maar intussen zijn er ook een aantal die de deuren moesten sluiten om diverse redenen en die nu zielloos en eenzaam aan het verkommeren zijn. De keerzijde van plezier en fun all the way. Nog een gouden tip. Koop een ticket vooraf online i.p.v. aan de ingang van de pretparken. In de reisgids Florida lees je veel meer details over de pretparken die we hier aanhalen.

 • Walt Disney Word: Het bekendste themapark, wereldwijd allicht. Generaties gingen er al op bezoek om plezier te beleven in de verschillende parken met de gekende animaties, rondritten, parades. Er zijn ook twee waterpretparken. The Town of Celebration is één groot openluchtmuseum.   
 • Universal Orlando Resort: Tweede grootste pretpark met attracties, wateranimatie. Heel speciaal is het pretpark Universal Studios Florida waarin het thema film centraal staat. Als bezoeker 'rij' je in opgestelde themagebieden bekend uit films o.a. Harry Potter, San Francisco, Hollywood enz.   preteKronkelend pad vanuit de vallei naar Glacier Point (bezoekerscentrum), h/t 15 km.
 • SeaWorld: Een resort van waterpretparken bijeen. Dolfijnen, pinguïns en andere zeedieren, Maar ook waterglijbanen, zwemmen mét dolfijnen OOQot bij grote watervallen Vernal Falls en Nevada Falls en/of  met een kabelweg naar top van Half Dome (vergunning nodig). Zonder vergunning wandel je op het Mist Trail-pad (ca 5 of 11 km).

Het andere Orlando

Ontdek in onze reisgids Florida dat er inderdaad een ánder Orlando bestaat waar geen attracties je om de oren vliegen. Dit deel van de stad biedt het gewone culturele aanbod met kunst (Orlando Museum of Art, Museum of American Art) , met theater (Shakespeare Theater), met wetenschap (Orlando Science Center). 

Festivals en andere evenementen vinden het ganse jaar door plaats vaak in het Lake Eola Park, ook historisch gezien een belangrijke locatie. Wie tussendoor wat naar groen 'snakt', kan enkele uren op adem komen in de Harry P. Leu Gardens, een botanisch park met knap aangelegde wandelpaden, meertjes.

Orlando telt een groot aantal shoppingcentra en de meeste liggen niet zo ver af van de pretparken. Mall, Florida Mall en Premium Outlets, maar ook een kleiner assortiment langs Route 192. 

Daguitstappen vanuit Orlando

 • Daytona Beach: voor pure zonnekloppers, place to be voor gepensioneerden,  
 • Cedar Key: groep eilandjes met prachtige wandelpaden, exotische vogels, zelfs wilde dieren.
 • Waccasassa Bay Preserve State Park: boottochtje naar ongerepte zoutpannen, met tal van bedreigde diersoorten.
 • Crystal River: kijken naar zeekoeien, restanten indianenvesting, ...
 • Ocala National Forest: bosreservaat, grootste bos met dennenstruiken ter wereld, honderden meertjes verspreid in het woud.
 • St Augustine: vestiging met bijzonder historisch karakter (koloniegebied van Spanjaarden, Britten).  

Reviews en beoordelingen Orlando

Heb je zelf tips of opmerkingen over Orlando? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info