Pajottenland: gevarieerde schoonheid van natuur en cultuur

Kom de bezienswaardigheden ontdekken van het Pajottenland en de Groene Gordel

De Groene Gordel, een gordel rondom de hoofdstad Brussel en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vol met groen. Het groen van parken, bossen, kasteelparken, museumtuinen, een rozentuin een recreatiepark enz. Het Park van Tervuren laat zich van zijn mooiste zijde zien in alle seizoenen. Wandel er in de statige lanen, rond de mooi aangelegde vijvers. Sinds december 2018 heropende het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika de deuren met een vernieuwde invulling van de tentoongestelde objecten.   

Maar niet alleen de natuurliefhebber komt er aan zijn trekken. Er valt heus wel wat culturele kennis op te snuiven. Kunst zoeken we op in Drogenbos waar kunstschilder Felix De Boeck woonde en werkte. Naar hem is een museum genoemd met veel van zijn werk.

We zoeken wat ontspanning op en dat vinden we in het Provinciaal Domein van Huizingen. Met een unieke rotstuin en een blindentuin vol prachtige en geurige bloemen weet het elke bezoeker te bekoren. In St-Pieters-Leeuw laten we je een unieke rozentuin ontdekken in het kasteelpark van Coloma. Met legendes word je geconfronteerd in de Basiliek van Halle waar je ook oog in oog kan staan met de Zwarte Madonna. Lees meer

Laat je verrassen door veelzijdigheid van de Groene Gordel nabij Brussel.
  •  
  • Park van Tervuren, een beauty in alle seizoenen
  • Bezoek het opgefriste en nieuw ingevulde AfricaMuseum
  • Wandelen in de achtertuin van het kasteel Gaasbeek
  • Ontspannen in Provinciaal Domein Huizingen
  • Bezoek het FeliXart museum in Drogenbos
  • Breng een bezoek aan de Zwarte Madonna van Halle

Gratis reisgids Groene Gordel?

Gratis reisgids downloaden

Nog meer honger naar cultuur en natuur? Die stillen we met bezienswaardigheden in een deel dat gekneld zit tussen het Zoniënwoud en Pajottenland. Voor velen zal een trip naar deze streek verrassend zijn door de prachtige natuur, de rijke culturele schatten en het landelijke karakter zo dicht bij Brussel.

Het Kasteel van Gaasbeek is de parel van het Pajottenland, diep verscholen in de Groene Gordel. Je kan er rustig een volle dag vertoeven. Tijdens een bezoek geloof je je eigen ogen niet. Wandel er rond in het kasteelpark. Kende je al het domein Groenenberg? Het paalt er net aan en er staat ook een kasteel in. 

Na ruim 5 jaar renovatie- en restauratiewerken kan je terug het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika of korter het AfricaMuseum bezoeken. Je komt binnen via een andere ingang, een fraai onthaalpaviljoen, en langs een ondergrondse galerij kom je eerst in de kelders van het monumentale museumgebouw. In die benedenverdieping worden de geschiedenis, het heden en de toekomstperspectieven van het AfricaMuseum uitvoerig belicht. Daarna gaat het naar het gelijkvloers waar vijf thema's opgezet zijn om de vele honderden objecten te tonen met Midden-Afrika als centraal onderwerp. Meer op www.africamuseum.be   

We laten je ook kennismaken met iets unieks, nl. de papiermolen van Alsemberg. Daar vind je ook het bezoekerscentrum De Lambiek over de lambiekbieren. Met oude geschiedenis word je geconfronteerd in de unieke waterburcht van Beersel.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Groene Gordel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Groene Gordel? Plaats je beoordeling

Milou 2 september 2020

Interessant en boeiend. Aan te bevelen in Corona tijden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info