Vakantie Limburgse Kempen: fiets- en wandelparadijs

Ga op stap of neem de fiets voor verkenning van de Limburgse Kempen

De Limburgse Kempen situeren zich in het noorden van de provincie Limburg. Daar waar er nog veel ruimte is om te genieten van wat een landschap zo mooi maakt. Weidse vlakten bezaaid met akkers, bossen en heide, duinen, vengebieden en beekvalleien, ... Met wandel- en fietsroutes verken je prachtige natuurpareltjes waar je anders allicht niet zou komen. Ze brengen tegelijk rust, ontspanning, veel groen en wie dat wil, steekt al eens wat historische kennis op. Honger of dorst lijden kan daar niet want je vindt voldoende gezellige brasseries en fietscafés.  Lees meer

Wandelen en fietsen in de Limburgse Kempen is genieten met alle zintuigen en nog eens leerrijk ook.
  •  
  • Verken de vallei van de Zwarte Beek
  • Ontdek een interessante mijnhistorie in Beringen
  • Maak kennis met stukjes van 5700 ha nationaal park Hoge Kempen
  • Onze wandelroutes brengen je naar de pure natuur
  • Met de fiets kennismaken met o.a. Achelse Kluis, B-mine, domein Bokrijk, Bosland, C-mine, ...  
  • Download fiets- en wandelroutes in gratis reisgids Limburgse Kempen

Gratis reisgids Limburgse Kempen?

Gratis reisgids downloaden

We brengen in de Limburgse Kempen een brede waaier aan fietsroutes onder de aandacht. Kan moeilijk anders want Limburg is hét fietsparadijs bij uitstek. In Peer leer je meer over Pieter Breugel de Oude. De wegen rond de Achelse Kluis laten je niet alleen het trappistenbier ontdekken maar ook een wat vergeten oorlogsverleden. Bosland, het allergrootste bos in Vlaanderen verken je op de fietsroute met start en aankomst in Neerpelt. De populaire fietsweg dwars door het water in Bokrijk zit uiteraard in de fietsroute Genk-Bokrijk waarop je ook een bezoek kan brengen aan C-mine in Winterslag of het Domein Bokrijk. Met Beringen leg je de link met het mijnverleden. Je kan er het Mijnmuseum bezoeken, de industriële erfgoedsite Be-Mine of maak er misschien eens kennis met de ZLDR Luchtfabriek in Heusden-Zolder.

Ga je liever wandelen? Dan hebben we voor jou enkele erg genietbare wandelroutes.  
Wist je dat Beringen-mijn een uitstekende plek is om een heerlijke natuurwandeling te doen? Het natuurgebied van de vallei van de Zwarte Beek moet je er zeker leren kennen. Natuur en een stukje mijnhistorie kan je combineren in de wandelroute op de mijncité van Beringen. 

Nationaal Park Hoge Kempen is hét wandelgebied bij uitstek in de Limburgse Kempen. Meer dan 5700 hectare natuur met diverse landschappen en kleuren (dennenbossen,heide, waterplassen, …). We creëerden een wandelroute vanaf Kattevennen, één van de zes toegangspoorten in het nationaal park Hoge Kempen.

De stadswandelroute Lommel brengt én cultureel erfgoed én … de Sahara. Een zandvlakte met bosrijke oases en fijn wit zand dat als basisgrondstof dient voor de lokale glasindustrie. Glaskunstenaars kan je aan het werk zien trouwens in het Glazen Huis.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Limburgse Kempen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Limburgse Kempen? Plaats je beoordeling

paul mensch 11 juli 2021

euroreizen.be, de allereerste link die ik open als ik weer eens weg wil, altijd wel iets interessant te vinden

Jac 29 juli 2018

Heel mooi zeer tevreden

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info