Limburgse Kempen: verkennen op de fiets

Ontdek met fietsroutes het mooie van de Limburgse Kempen

Logisch dat we je een aanbod met fietsroutes geven want met de Limburgse Kempen verblijven we in Limburg, toch dé fietsprovincie bij uitstek. Fietsen kan je er nog vaak met voldoende ruimte én veiligheid. De fietsknooppunten zijn er 'geboren'. Een unieke ervaring doe je op tijdens een fietsroute door Genk en omgeving. Eerst verken je er het Domein Kattevennen, één van de 6 toegangspoorten tot het Nationaal Park Hoge Kempen. Vervolgens is een leerrijke tussenstop mogelijk in C-mine in Winterslag. Summum van het fietsen is de passage door het water. Hoewel, écht in het water kom je natuurlijk niet, maar wel door een corridor. De optische illusie is er niet minder om. En dan hadden we het nog niet over het bekende Domein Bokrijk. Voldoende mogelijkheden dus om er een aangename daguitstap van te maken. Lees meer

Fietsen dóór het water? Met een beetje optische illusie kan het in Bokrijk.
      
  •  
  • Met de fiets door het water klieven, euh ...?
  • Beleef het bijna echt in Bokrijk
  • C-mine in Winterslag laat je kennismaken met het mijnverleden
  • Geluiden ontdekken in het Klankbos
  • 'Groen' fietsen in de bossen van het Bosland 
  • Maak gratis kennis met ZLDR Luchtfabriek in Heusden-Zolder
Gratis reisgids downloaden

Nog fietsroutes in Limburgse Kempen

Met een fietsrit in een mooie lus rond Neerpelt maak je kennis met de 'groene' bezienswaardigheden zoals het Klankbos, de grootste Duitse militaire begraafplaats van West-Europa vlak bij Lommel, het provinciaal Domein Dommelhof, ... Genieten van kleuren en geuren doe je in de bossen van Bosland. Je rijdt er kilometers lang in, voldoende om 'groene' zuurstof te tanken.

Wil je te weten komen wat de kunstschilder Pieter Bruegel de Oude gemeen heeft met Peer, dan moet je de fietsroute in en rond Peer afleggen. In Peer zelf kan je het Bruegelmuseum bezoeken, is er de Breugelhoeve en tal van andere gebouwen zullen je aandacht wel trekken.

Het industriële erfgoed van de steenkoolmijnen is het onderwerp van de mijnsite ZLDR Luchtfabriek in Heusden-Zolder. Je komt er langs op de fietsroute met start en aankomst in Beringen.   

Reviews en beoordelingen Fietsroutes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Fietsroutes Limburgse Kempen? Plaats je beoordeling

christel Ancaer3 september 2019

Heel bruikbare reisgids. De wandeling Middelburg was super !

Jac.Ruyten3 juli 2018

Ga zo door!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info