Limburgse Kempen: vele uren wandelplezier

Download de wandelroutes en verken de Limburgse Kempen

Wandelen in het unieke decor van de Limburgse Kempen zorgt altijd voor onthaasting, zelfs als het wat minder zonnig weer is, want je loopt in de bossen van Bosland (Lommel) of van het nationaal park Hoge Kempen (Genk, Maasmechelen) of de groengebieden rond Achel en de Achelse Kluis. Maar er is niet alleen de natuur die een uitstap in de Limburgse Kempen boeiend maakt. Lees meer 

Zoveel mooie landschappen te ontdekken, zoveel te proeven, ... stap de Limburgse Kempen in!   
  •  
  • Vele uren wandelgenot in Hoge Kempen
  • Wandelroute vanaf toegangspoorten Kattevennen en Mechelse Heide 
  • Verken de Achelse Kluis en proef een blonde en een bruine
  • Al in de Sahara geweest in de Limburgse Kempen?
  • Ga naar bedevaartsoord en ontdek mijnverleden in Beringen
Gratis reisgids downloaden

Wat dacht je van een verkenningstocht in en rond Beringen? Dat kan ook. Je komt er langs gebouwen, terrils, restanten, ... van het steenkoolmijnverleden. Vergeet niet het mijnmuseum te bezoeken e.a. bezienswaardigheden op de Be-mine site. De natuur staat centraal in het bezoekers en educatief centrum De Watersnip. Ook daar laten we je mee kennismaken. En een Vlaming blijft verknocht aan kapelletjes. Bezoek daarom het bedevaartsoord 't Fonteintje of ook bekend als Koersels Kapelleke.

Hoge Kempen

Met twee wandelingen in het nationaal park Hoge Kempen zie je alles wat het park zo aanlokkelijk maakt: heide, bos, heuvels, waterplassen, een vlonderpad, ... Met een wandeling aan toegangspoort Kattevennen (Genk) en één vanaf  Mechelse Heide (Maasmechelen) bieden we je vele uren wandelgenot. Om te kijken, te luisteren, te 'proeven'. Tussendoor leer je ook nog iets bij over bijvoorbeeld het heelal, over de geschiedenis rond de aarde. Maar er zijn nog andere toegangspoorten tot het nationaal park Hoge Kempen in As, Lanaken en Zutendaal.    

Achelse Kluis en Achel

De abdij van de Achelse Kluis laat je genieten van de natuur en van wat de natuur voortbrengt. Al eens een blonde of bruine Achel geproefd? Rond de abdij strekt zich een rustig en o zo mooi natuurgebied uit van de Beverbeekse Heide. En weet je wat de 'Doodendraad' is? Je maakt er kennis mee als je de natuurwandeling 'Rond Achelse Kluis' loopt. Je vindt ze in onze reisgids Limburgse Kempen.  Het dorp Achel is niet groot maar toch vind je er enkele bezienswaardigheden die het de moeite maken om er een stop te maken.

De Sahara in Lommel

Een wandeltraject in Lommel zelf en het natuurgebied de Sahara waar je het witte zand ziet liggen dat gebruikt wordt voor de glasnijverheid in Lommel. Het witte natuurgebied maakt deel uit van het Bosland (4500 hectaren). Dus ook heide en bossen tref je hier naast het zand. Ontdek in Lommel centrum het Glazen Huis, het park, het marktplein, ...   

Reviews en beoordelingen Wandelroutes

Heb je zelf tips of opmerkingen over Wandelroutes Limburgse Kempen? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info