Vakantie Meetjesland: ontdek de bezienswaardigheden

Ontdek het Krekengebied, land van water en polders in het Meetjesland

Het Krekengebied in het Meetjesland is een aaneenschakeling van kreken tussen polders en open landschappen in een rustige noordelijke uithoek van de Oost-Vlaamse provincie aanleunend tegen de Nederlandse grens. Kreken zijn de grote waterplassen die ontstonden door de invloed van de zee die in een ver verleden nog reikte tot in het Meetjesland. De natuur in deze regio zorgt voor een gevoel van rust, even 'los' van de bewoonde wereld. Lees meer

En plots overvalt je in het Krekengebied dat gevoel van rust bij het zien van het water.
  •  
  • Verken het Krekengebied te voet, per fiets op met wagen
  • Laat je behagen door gevoel van rust bij het water 
  • Kennismaking met gemoedelijke krekendorpjes
  • Ontmoet Reynaert de Vos op je weg
  • Kom ook voorbij het kasteel van Poeke

Gratis reisgids Meetjesland?

Gratis reisgids downloaden

Alleen met het water en het land of toch soms in gezelschap, dat van natuurgeluiden en de dieren. We 'moeten' wel soms langs huizen om de verbinding te maken met de kreken, maar ook dan valt de 'stilte', de zachte gemoedelijkheid van de krekendorpen op.  Op je doortocht door de krekendorpen zal je geregeld de figuur van Reynaert de Vos zien opduiken. We beschrijven ook wat je aan bezienswaardigheden kan ontdekken. En we geven ook aandacht aan een bijzonder kasteel. Het kasteel van Poeke, hoewel niet gelegen in het Meetjesland, is te mooi om links te laten liggen. Je kan er vrij in het kasteelpark wandelen.

  •  

Reviews en beoordelingen vakantie Meetjesland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Meetjesland? Plaats je beoordeling

Liliane De Laet 7 december 2023

Het Meetjesland is een praktische en duidelijke gids vol praktische informatie en tips. Mooie wandelingen enfin een heel duidelijke gids om het Meetjesland te ontdekken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info