Kasteel van Poeke

Een bijzonder kasteel in een klein dorpje

Reeds in de 12de eeuw stond hier een burcht die eigendom was van de heren van Poeke, belangrijke edelllieden. In 1452 werd de burcht ingenomen door de Gentenaars en een jaar later door de troepen van Filips de Goede vernietigd. In de 17de eeuw zou er op nieuw een kasteel opgetrokken worden. In de loop der eeuwen werd die grondig verbouwd vooral halfweg de 18de eeuw en eind de 19de eeuw. Lees meer

Ontdek het kasteel van Poeke, een pareltje in een oase van rust.
  •  
  • Geniet van de rust in het kasteelpark
  • Vergeet ook de hondenkennel niet
  • Wandel in de bossen rond het kasteel
  • Bezoek in groep of bij evenementen het interieur van het kasteel
  • Kijk even onder de brug aan de voorzijde
Gratis reisgids downloaden

Wat je nu te zien krijgt, is ongeveer anderhalve eeuw oud. Sedert 1955 is het niet meer bewoond. Eerst heeft het nog als schoolkolonie gebruikt geweest tot de gemeente Aalter het kocht in 1977. Bij een bezoek zal je vaststellen dat restauratie werken nog steeds bezig zijn. Het heeft al handenvol geld gekost en er lijkt maar geen einde aan te komen.

Praktisch:

Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor de individuele bezoeker, groepen kunnen wel op reservatie een bezoek brengen, aan te vragen via Toerisme Aalter (www.aalter.be). Het is eigendom van de gemeente Aalter die het liet restaureren binnen en buiten. Het park en de Franse tuin zijn vrij toegankelijk. Zeker en vast de moeite waard om even de fiets aan de kant te zetten. Alleen wandelaars zijn toegelaten in het 56 hectaren groot park. Kijk ook even onder de brug aan de voorzijde, je ziet de dienstingang die onder de brug ligt en toegang geeft tot de kelders.

Reviews en beoordelingen Poeke kasteel

Heb je zelf tips of opmerkingen over Poeke kasteel? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info