Weekendje weg Picardië

Maak je keuze uit 3 autoroutes en diverse stadswandelingen

Picardië is zo een uitgestrekte regio in Frankrijk dat we besloten er 3 autoroutes uit te tekenen. Eentje in de Baai van de Somme, eentje door Picardië-Noord en ook nog één door Picardië-Zuid. Lees er uitgebreid over in onze gratis reisgids Picardië. We laten je het mooiste zien in de Baai van de Somme, de natuur maar ook het achterland. De Eerste Wereldoorlog is maar één van de thema's in de autoroute door Picardië-Noord. Je kan ook de stad Amiens verkennen en de ondergrondse stad van Naours. Het departement van de l'Oise gaan we beter leren kennen met een autoroute door Picardië-Zuid. Bekende plekken daar zijn Compiègne, Chantilly, Beauvais maar graag nemen we je ook mee naar schilderachtige dorpjes als Gerberoy en Crépy-en-Valois. Lees meer

  • Volg de Somme richting zee en verken de Baai van de Somme 
  • Maak een keuze uit diverse stadswandelingen
  • Bezoek de mooiste dorpjes die we selecteerden
  • Ga enkele unieke bezienswaardigheden bezoeken
  • Verken plaatsen uit Eerste Wereldoorlog met bloedig verleden
  • Kies uit 3 autoroutes of doe ze allemaal  

Gratis reisgids Picardië?

Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Volg je de Somme richting zee, dan beland je uiteindelijk in de Baai van de Somme. De prachtige baai is beslist een bezoek waard én heus niet alleen voor de superieur mooie natuur. Verken ook het achterland van de Baai van de Somme met zijn bezienswaardigheden. Om deze baai al fietsend, wandelend of per toeristisch treintje te verkennen is Le Crotoy een uitstekende keuze als startplaats.De tuinen van Valloires zijn écht een streling voor het oog.

Ook de andere in dit dossier opgelijste plaatsen zijn een bezoek waard. Je leest er meer over in de autoroute Picardië-Noord. Er wachten je onder meer mooie gebouwen, interessante musea en een fraaie tuin. Wil je Amiens graag te voet verkennen? Dan zorgen wij alvast voor een uitgestippelde wandelroute. Je wil ondergronds? Ga dan de schuilruimte in van Naours dat destijds een gans dorp kon herbergen. 

Ook in Picardië woedde de Eerste Wereldoorlog fel, net als elders in Noord-Frankrijk. Aan beide zijden van het front sneuvelden ontzettend veel mensen, vooral dan tijdens de Slag van de Somme. Hun nagedachtenis eren we via meerdere oorlogsmonumenten en een bezoek aan de militaire begraafplaatsen. Een van die plaatsen die je beslist niet mag overslaan is Thiepval: waar eens een dorp was rest nu alleen nog een monument en een militaire begraafplaats. Een geschikte startplaats voor een een kennismaking met dit oorlogsgebied is het Musée Somme 1916 in Albert. Echte loopgraven en versperringen ontdek je in Beaumont-Hamel.

Picardië is zo uitgebreid dat we er ook een autoroute door Picardië-Zuid uittekenden. Hier verken je het departement de l'Oise. Unieke kasteeldomeinen vind je in Compiègne en Chantilly. Een ander kasteel dat heel populair is is dat van Pierrefonds. De mooiste dorpjes zoals Crépy-en-Valois, Gerberoy hebben we er ook in gestoken. Toeristische stadjes ontdekken kan in Senlis, Beauvais, Noyon en het elegante Compiègne. Even buiten die laatstgenoemde stad kan je in het bos de treinwagon zien staan waar de Wapenstilstand in 1918 is ondertekend.     

Reviews en beoordelingen vakantie Picardië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Picardië? Plaats je beoordeling

Sofie 10 juni 2019

Een goed gedetailleerde wandeling. Was prachtig.

rik 6 november 2018

stadswandeling amiens gevolgd. mooi kunnen volgen en interessant met de uitleg, gecombineerd met de wandeling in arras en een autoroute met de oorlogsmomenten in en rond albert

Lidou Daniel 31 januari 2017

Prima reisgids , lac d'aillette interessante WOI geschiedenis

Lapaige 17 september 2016

Hebben de gids goed kunnen gebruiken om de mooiste plekjes in het noorden van Picardië te ontdekken.

Jan Opgenhaffen 22 augustus 2016

Zeer fijne en interessante gids met zeer veel goede tips voor een verblijf in de streek.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info