Weekendje weg Picardië: herinneringen aan WO I

De Somme als leidraad door herinneringen aan WO I

Ook in Picardië woedde de Eeerste Wereldoorlog fel, net als elders in Noord-Frankrijk. Aan beide zijden van het front sneuvelden ontzettend veel mensen, vooral dan tijdens de Slag van de Somme. Hun nagedachtenis eren we via meerdere oorlogsmonumenten en een bezoek aan de militaire begraafplaatsen. Een van die plaatsen die je beslist niet mag overslaan is Thiepval: waar eens een dorp was rest nu alleen nog een monument en een militaire begraafplaats. Een geschikte startplaats voor een een kennismaking met dit oorlogsgebied is het Musée Somme 1916 in Albert. Echte loopgraven en versperringen ontdek je in Beaumont-Hamel. Lees meer

  • Volg de Somme richting zee
  • Bezoek zeker de prachtige baai
  • Bezoek de ondergrondse schuilplaats van Naours

Gratis reisgids Picardië?

Gratis reisgids downloaden

Volg je de Somme richting zee, dan beland je uiteindelijk in de Baai van de Somme. De prachtige baai is beslist een bezoek waard, maar er zijn wel enkele bezienswaardigheden waarvan de inkomprijs nogal prijzig is. Om deze baai al fietsend, wandelend of per toeristisch treintje te verkennen is Le Crotoy een uitstekende keuze als startplaats. Naours wil je dan weer aandoen omwille van zijn ondergrondse schuilruimte die een gans dorp kon herbergen.

Ook de andere in dit dossier opgelijste plaatsen zijn een bezoek waard. Er wachten je onder meer mooie gebouwen, interessante musea en een fraaie tuin. Wil je Amiens graag te voet verkennen? Dan zorgen wij alvast voor een uitgestippelde wandelroute.

Reviews en beoordelingen vakantie Picardië

Heb je zelf tips of opmerkingen over Picardië? Plaats je beoordeling

Lidou Daniel 31 januari 2017

Prima reisgids , lac d'aillette interessante WOI geschiedenis

Lapaige 17 september 2016

Hebben de gids goed kunnen gebruiken om de mooiste plekjes in het noorden van Picardië te ontdekken.

Jan Opgenhaffen 22 augustus 2016

Zeer fijne en interessante gids met zeer veel goede tips voor een verblijf in de streek.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info