Naours: een ondergrondse stad in Noord-Frankrijk

Verdiep je letterlijk in de geheimen van de Cité Souterraine de Naours

Naours is een zeer klein dorpje. Vele toeristen komen naar hier voor de unieke attractie van het ondergrondse stadje (Cité Souterraine). De ondergrondse grotten zijn reeds meer dan 1500 jaar in gebruik als schuilplaats. Telkens werd het gangenstelsel verder uitgebreid. In Picardië heeft men het over 'les muches'. Picardië is door de eeuwen heen vele keren aangevallen. De bedoeling van deze grotten was de vijand te laten verstaan dat dit een verlaten dorp was.  Lees meer 

  • Daal af in de ondergrondse stad van Naours
  • Bezoek met een audioguide
  • Laat je verrassen door de geheime gangen en ruimtes
  • Neem een truitje mee bij een bezoek want altijd 9°C ondergronds
Gratis preview reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Zelfs de veestapel kon hier wekenlang ondergronds verblijven. Schoorstenen en verluchtingsgaten waren terdege gecamoufleerd. Langs ca. 2 km gangen in drie verdiepingen en 28 galerijen zijn er ongeveer 300 kamers want elk gezin had zijn eigen kamer. Een vergaderruimte, stockeerruimte, kapel, gevangenis, een bakkerij en een slagerij waren eveneens aanwezig. In totaal konden er bijna drieduizend mensen ondergebracht worden. 

In het begin van de 18de eeuw werd de grote ondergrondse schuilruimte voor de laatste maal gebruikt. Het was in 1887 dat de pastoor van de bovenstad, met een passie voor archeologie, de grotten herontdekte samen met enkele parochianen.

In de Eerste Wereldoorlog was er een hospitaal gevestigd voor Engelse en Canadese soldaten. De Duitsers hadden tijdens de Tweede Wereldoorlog de grotten veroverd en gebruikten ze als schuilkelders en opslagplaats voor munitie. In de staat van toen kan je nu het ondergrondse complex individueel bezoeken met een audioguide. Voorzie bij een bezoek extra kledij, want in de grotten is de temperatuur het jaar door maar 9° C. Reken op maximum een uur voor een bezoek. Meer info op www.grottesdenaours.com

Reviews en beoordelingen Naours

Heb je zelf tips of opmerkingen over Naours: ondergrondse stad in Noord-Frankrijk ? Plaats je beoordeling

Lut De schutter24 februari 2024

Zeer goed en vooral nuttig als voorbereiding voor de reis. Goed geschreven. Doet me veel goesting krijgen om Naours te bezoeken. Verwondering en nieuwsgieigheid zijn het resultaat.

Germain5 maart 2023

Zeer goede uitgebreide gids met zeer vele gegevens.

Mariacourt Didier7 juni 2022

Super goed en leerrijk. Dank u daarvoor.

Patrick28 juli 2020

Ik vond de reis gids heel goed Mooie wandeling gedaan in Amiens en de uitleg in de reisgids was heel goed. Dank u

Joel verbeerst15 november 2019

Zeker de moeite waard maar eet er niet ' want het trekt op niets👎

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info