Citytrip Kortrijk of weekendje weg? Tips en info

Info over broeder Isidoor, de Broeltorens, Kortrijk 1302 en meer

Kortrijk is een zeer dynamische stad in Zuid-West-Vlaanderen die zijn geschiedenis evenwel blijft koesteren. Dat zal je wel merken bij een citytrip Kortrijk, een stad die steeds zal verbonden blijven met de Guldenspoorslag. Niet alleen de oude gebouwen zijn interessante bezienswaardigheden. Ook door de stadsvernieuwing met groene zones, nieuwe bruggen over de Leie blijft Kortrijk boeien. Het had de eerste verkeersvrije winkelstraat van het land en heeft nu twee shoppingcentra. Lees meer

Kortrijk immer boeiend met historische en nieuwe bezienswaardigheden.
  • Bezoek museum Kortrijk 1302
  • Ontdek het rijke patrimonium
  • Maak kennis met stadsvernieuwing 
  • Kom shoppen in en aan de rand van de stad
  • De Leie blijft belangrijke waterweg

Gratis reisgids Kortrijk?

Gratis reisgids downloaden

Kortrijk is ook de Guldensporenstad en daarover verneem je alles in het moderne multimediaal museum 'Kortrijk 1302'. Het is tevens de stad van de Leie en heeft prachtige oude gebouwen zoals het stadhuis, het belfort en twee historisch belangrijke kerken.

Onze reisgids Kortrijk brengt je langs diverse aspecten: van de middeleeuwse Guldensporenstad tot de metamorfose die de stad heeft ondergaan in het begin van deze eeuw. Er is aandacht voor zijn geschiedenis, zijn oude en nieuwe gebouwen, zijn shoppingcentra, zijn stadsvernieuwingen, zijn groene zones en uiteraard die belangrijke rivier de Leie.

Parkeren in Kortrijk

Ideaal gelegen is de parking ‘Broeltorens’, Yzerkaai 49. Deze parking ligt dicht bij het historisch centrum, is gemakkelijk bereikbaar én tevens goedkoop. 
GPS-coördinaten: N 50°49’56.3”   E 003°16’02.5”
Op de snelweg E17 neem je afrit 3 en volg je ‘Kortrijk Noord’ gedurende meer dan 2 km. Dan kom je aan een groen bord ‘5 Harelbeke’. Daar neem je richting ‘centrum’, dat is linksaf aan verkeerslichten, volgende lichten nog eens richting ‘centrum’. Op het einde volg je de pijlen naar ‘Parking Broeltorens’.

Parking campers: er zijn gereserveerde plaatsen op diezelfde parking ‘Broeltorens’.

Paasfoor Kortrijk

Drie weken lang, rond de periode van Pasen en de schoolvakantie, is de binnenstad van Kortrijk herschapen in één grote kermis of pretpark. Leuk voor kermisfanaten maar storend voor wie rustig een stad wil bezoeken. Monumenten en gebouwen zijn verstopt achter kermisattracties. Voor alle informatie www.kortrijk.be/paasfoor

Reviews en beoordelingen citytrip Kortrijk

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kortrijk? Plaats je beoordeling

Geenen 25 februari 2018

Duidelijke en erg overzichtelijke gids. Geeft je meteen een eerste beeld van de stad.

Inge Willems 7 december 2017

Zeer leuke wandeling, prijzen van de parkings zijn tegenwoordig wel overal dezelfde.

Schietecatte Longinius 13 november 2017

Ik ga pas volgende maand naar Kortrijk , daarna zal ik u een resultaat weergeven

Milou De Loose 4 augustus 2017

Zeer interessante wandeling. Voor mij te lang. Ik heb me beperkt tot het eerste deel. Het tweede deel doe ik bij een andere gelegenheid. Ik doe dat verkennen heel grondig en wil er de nodige tijd aan besteden. Dank u in ieder geval voor het comfort dat u me biedt.

van geel chris 27 maart 2017

de reisgids is zeer gemakkelijk en heel duidelijk.het komt zeer van pas voor een bezoek aan kortrijk.grtjs

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info