Bezoek bedevaartskerk Broeder Isidoor in Kortrijk

Grafkapel Broeder Isidoor in de Sint-Antoniuskerk en de bijzondere Lourdesgrot

Broeder Isidoor verbleef enige tijd in Kortrijk en overleed er, vandaar dat hij hier vereerd wordt. Hij stierf op jonge leeftijd maar zijn religieuze leven stond in het teken van zorgzaamheid voor de anderen. Wonderbaarlijke genezingen worden aan Broeder Isidoor toegewijd. In 1984 werd hij zalig verklaard. Zijn grafkapel bevindt zich in de Sint-Antoniuskerk. Lees meer

Op elk uur van de dag zijn er nog bedevaarders die Broeder Isidoor komen vereren.
  •  
  • Bezoek de mooie Sint-Antoniuskerk
  • Sta even stil bij de grafkapel
  • Ontdek het leven van Broeder Isidoor
  • Ga zeker tot bij de Lourdesgrot
Gratis reisgids downloaden

Na zijn professie in 1908, verbleef hij te Wezembeek-Oppem en te Kortrijk. Hij was kok en portier, doch overleed aan kanker op 35-jarige leeftijd. In zijn korte leven was hij zeer voorbeeldig en daarom wordt hij vereerd voor de genezing van kanker, kinderziekten en andere kwalen.

Er kwamen veel onverklaarbare genezingen en in 1952 werd zijn stoffelijk overschot opgegraven en in een praalgraf geplaatst in een zijkapel van de Sint-Antoniuskerk. Na een procedure van 24 jaar werd Broeder Isidoor op 30 september 1984 zalig verklaard. De voornaamste reden voor zijn zaligverklaring was de onverklaarbare genezing van een vrouw in Oudenaarde. Nu nog steeds zijn er heel wat bedevaarders die de kerk bezoeken. Achter de kerk werd er een grote Lourdesgrot gebouwd in 1908. Je kan zelfs met de trappen tot boven op de grot wandelen. Aan de linkerzijde van de grot zie je nog de oude grafsteen van Broeder Isidoor, voor hij werd opgegraven en hier in de kerk een laatste rustplaats kreeg.

Reviews en beoordelingen Broeder Isidoor

Heb je zelf tips of opmerkingen over Broeder Isidoor? Plaats je beoordeling

PAUL VAN DEN BOSSCHE2 mei 2022

Zeer overzichtelijk en haalbaar als wandeling . Commentaar en uitleg is zeker voldoende.

Caroline Stevens15 juli 2021

zeer mooie gids

Rita23 maart 2021

Spijtig dat we geen noveenkaarsen konden aansteken. We hadden dan kaarsen van thuis meegebracht van de H. Rita zodat Broeder Isidoor en de H. Rita samen aan ons familielid met kanker steun en sterkte konden bieden. Het deed ons deugd om bij het graf te kunnen bidden.

Guido Rotthier18 juni 2019

Mijn moeder had een uitzonderlijke verering voor Broeder Isidoor. Mijn geboortehuis (Zillebeek Beveren) ligt op loopafstand van het geboortehuis van Broeder Isidoor. Ik ben nu actief in de Sint-Paulusparochie van Malle. Broeder Isidoor blijft mijn voorbeeld: deuren open zetten, iedereen hartelijk ontvangen, een hapje en een drankje. bidden voor alles en iedereen. In het spoor van Broeder Isidoor kan je een rijk leven opbouwen.

Bieseman Guido25 maart 2019

Beknopt en duidelijke beschrijvingen, zeer nuttig voor onze groep.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info