Wandelroute in Leiden, stad van ontdekkingen

Download gratis onze stadswandeling Leiden en laat je meevoeren door steegjes en binnenhofjes

Leiden is inderdaad een stad van ontdekkingen. Achter elke hoek krijg je een ander beeld dat je zal verrassen en doen hunkeren naar meer. De stad van de 17de eeuw, de stad van Rembrandt, is nagenoeg nog volledig intakt. Met zijn vele grachten, idyllische brugjes, kleine pleinen, drijvende terrassen en niet in het minst zijn tientallen binnenhofjes is dit een ideale stad om te wandelen. Meer dan 10 musea, waaronder zeer waardevolle, zorgen voor de culturele noot. Bootje varen, shoppen in autovrije straten, genieten in een parkje of van een etentje in een van de vele horecazaken, dat is Leiden. Bovendien is Leiden zowel vanuit Nederland als België snel en goedkoop bereikbaar met de trein. We geven je opnieuw vele tips en achtergrondinformatie.  Lees meer

Met onze wandelroute kom je langs de mooiste drijvende terrassen van Leiden.
  • Wandel langs de grachten
  • Bezoek de mooiste musea
  • Rust zoek je op in de binnenhofjes
  • Ontdek ook minder bekende plekjes
  • Je komt langs de shoppingstraten
  • Uitvoerige beschrijving in onze gratis reisgids van Leiden
Gratis wandelroute downloaden

(onderdeel van onze reisgids)

Wandelroute Leiden op kaart

Een goed bewaarde oude stad

De charme van Leiden is zijn oude stad, doorspekt met vele grachten, mooie bruggetjes en romantische binnenhofjes. De oude binnenstad is er nog steeds zoals Rembrandt die gekend heeft. Dat is te danken aan de grote terugval na de Gouden Eeuw. Niemand had nog interesse in Leiden en daardoor werd er weinig verbouwd.

Nog niet overtuigd?

Bekijk dan onze foto- en videoreportages van Leiden.

Hieronder een video over onze wandeling in Leiden.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Leiden

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Leiden? Plaats je beoordeling

Leo18 maart 2020

I.v.m. coronavirus nog niet aan de wandeling toegekomen. Als geboren Leidenaar ziet de beschrijving er geweldig uit en - denk ik - is de wandeling goed te lopen. Kan wel even duren voor ik naar Leiden ga.

Inge29 februari 2020

Duidelijk beschreven en heel informatief.

B.P. Pors4 januari 2020

Met veel genoegen de stadswandeling Leiden gebruikt om langs markante historische punten te lopen in een stad die bekend is maar wij niet kenden.

Inge5 december 2019

Ik vond het een hele leuke wandeling. Ik ben vaker in Leiden geweest, maar nu toch dingen gezien die eerder niet op waren gevallen.

Tonnie van den Berg26 september 2019

Wij wonen dicht in de buurt van Leiden, maar zijn er eigenlijk nog nooit toe gekomen om de stad goed te verkennen. Deze uitgebreide en duidelijke stadswandeling was prima te doen voor 4 senioren. Alle lof!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info