Bezichtig het veelzijdige Place de la Constitution in Luxemburg

Ontdek Pont Adolphe, de Casemates de Pétrusse en de kathedraal

Place de la Constitution in Luxemburg biedt je een prachtig uitzicht over de ravijn met de Pont Adolphe. Daarnaast vind je hier ook een indrukwekkend monument, de ingang voor de Casemates de Pétrusse en de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg. De vele bezienswaardigheden zorgen ervoor dat dit plein zeker een bezoek waard is. Lees meer

Het adembenemende uitzicht vanaf het plein over de ravijn en Pont Adolphe zal je niet snel vergeten.

 • Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

  Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

  Hotel Meliá Luxemburg ligt boven op de Kirchberg, een rustige wijk van Luxemburg-stad. Hoge klantenscore van 9,3/10 !! Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 3-gangen met wijn.
  va. € 170 - Boek nu
 • Verken het veelzijdige Place de la Constitution
 • Geniet van het utizicht over Pont Adolphe
 • Bezoek de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg
 • Ontdek de onderaardse Casemates de Pétrusse
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Geniet van het uitzicht op de Pont Adolphe

Wanneer je een bezoek brengt aan Place de la Constitution in Luxemburg-stad tijdens jouw citytrip zal het mooie uitzicht over de ravijn en Pont Adolphe zeker opvallen. De Pont Adolphe is een brug die werd gebouwd van 1900 tot 1903 en werd ook wel Pont Neuf genoemd. Het was in die tijd de grootste spanbrug van Europa met een spanwijdte van 85 meter. De lengte van 150 meter en de maximale hoogte van 42 meter zorgen ervoor dat Pont Adolphe een indrukwekkende bezienswaardigheid is.

Bezichtig het oorlogsmonument

Op het plein, de Place de la Constitution, werd een monument opgericht ter ere van de gesneuvelden tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het beeld aan de voet stelt de overwinning voor en bovenaan de obelisk prijkt een vergulde vrouw, ook wel Gëlle Fra genoemd. Dit is echter wel een kopie van het origineel, aangezien het oorspronkelijke monument werd vernield tijdens de Tweede Wereldoorlog. Nu is dit het symbool van de Luxemburgse weerstand tijdens diverse militaire conflicten.

Verken de Casemates de Pétrusse

Je zal ook een klein huisje opmerken op dit plein. Dit is de toegang tot de Casemates de Pétrusse die vroeger dienden als ondergronds verdedigingsnetwerk. Het is mogelijk om door deze onderaardse gangen te lopen tijdens jouw citytrip. Aan het einde kom je uit in de prachtige vallei van de Pétrusse.

Bezoek de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg

De Cathédrale Notre Dame de Luxembourg is van oorsprong 17e eeuws en werd pas bij de oprichting van de Luxemburgse staat in 1870 een echte kathedraal. Jaren later in de 20e eeuw kreeg deze bezienswaardigheid een grote uitbreiding en werden er vernieuwingen gedaan. Tegenwoordig komen veel bezoekers voor de crypte waar de groothertogen begraven liggen.

Reviews en beoordelingen Luxemburg: Place de la Constitution

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezichtig het veelzijdige Place de la Constitution in Luxemburg ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info