Kom tot rust tijdens de stadswandeling vallei Pétrusse in Luxemburg-stad

Wandel door een bosrijke omgeving en bezoek de Catamates de Pétrusse

De wandelroute vallei Pétrusse in Luxemburg-stad neemt je mee naar de groene oase midden in de drukte van deze hoofdstad. Wandel door de indrukwekkende vallei en vervolg de route om bezienswaardigheden, zoals de ondergrondse Casamates de Pétrusse en Bock bezichtigen. Uiteindelijk eindig je bij de kathedraal op het Place de la Constitution. Lees meer

De drukte van de stad wordt vervangen door de rust van de vallei tijdens deze stadswandeling.
 • Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

  Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

  Hotel Meliá Luxemburg ligt boven op de Kirchberg, een rustige wijk van Luxemburg-stad. Hoge klantenscore van 9,3/10 !! Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 3-gangen met wijn.
  va. € 170 - Boek nu
 • Volg de wandelroute door Luxemburg-stad
 • Wandel door de vallei Pétrusse
 • Bezichtig de Casamates de Pétrusse en Bock
 • Eindig de route aan de kathedraal
Gratis wandelroute downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

Stadswandeling Luxemburg, vallei Pétrusse op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Luxemburg-stad: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

Deze stadswandeling in Luxemburg-stad zorgt ervoor dat je tijdens jouw citytrip indrukwekkende bezienswaardigheden kunt bezichtigen.

Volg de wandelroute door de vallei Pétrusse

Het lijkt wel alsof je in een andere wereld terecht komt wanneer je de route volgt door de prachtige vallei Pétrusse. Je komt hier namelijk terecht in een groene oase van rust in het hart van Luxemburg-stad. Hier kan je dan ook heerlijk ontsnappen aan de drukte, aangezien je het geluid van de auto's amper hoort. Trappen, hellingen en wandelpaden zorgen voor mooie en verschillende uitzichtpunten. Deze bezienswaardigheid zorgt dan ook voor een groene wandeling zoals je er nog nooit één gehad hebt.

Wandel door de Casamates de Pétrusse en Bock

Wanneer je de wandelroute vallei Pétrusse tijdens jouw citytrip vervolgt kom je terecht in de ondergrondse Casamates de Pétrusse en Bock. Deze gangenstelsels werden tot 1867 gebruikt als een ondergronds verdedigingsnetwerk. Het is nu mogelijk om via deze onderaardse tunnels van de vallei naar het Place de la Constitution te komen.

Eindig de route bij de kathedraal

De stadswandeling vallei Pétrusse komt ten einde wanneer je de kathedraal bereikt hebt. Deze kathedraal wordt ook wel Cathédrale Notre Dame de Luxembourg genoemd en stamt uit de 17e eeuw. In de 20e eeuw zijn er echter wel vele vernieuwingen en uitbreidingen gedaan. Het is een toeristische trekpleister door de crypte waar de groothertogen begraven zijn.

Niet alleen deze kathedraal is erg interessant, maar ook het aanliggende Place de la Constitution is indrukwekkend. Je vindt hier namelijk verschillende bezienswaardigheden, zoals een oorlogsmonument, de ingangen van de Casamates en het uitzicht over het ravijn en de brug Pont Alphonde.

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Luxemburg: vallei Pétrusse

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kom tot rust tijdens de stadswandeling vallei Pétrusse in Luxemburg-stad? Plaats je beoordeling

Hendrickx Bart28 februari 2017

Beide wandelingen gedaan en zijn zeer tevreden. Heel duidelijk.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info