Kom tot rust in de vallei Pétrusse in Luxemburg-stad

Ontdek mooie uitzichtpunten, vele bankjes en afwisselende wandelroutes

Ontdek de vallei Pétrusse in Luxemburg-stad tijdens jouw citytrip. Midden in de stad vind je een prachtige groene omgeving waar je heerlijk tot rust kunt komen. Hier kan je genieten van verkoeling onder de talrijke bomen, uitrusten op de vele bankjes, adembenemende uitzichten bekijken en verschillende bezienswaardigheden ontdekken. Lees meer

In de vallei Pétrusse vind je een oase van rust midden in het hart van de stad.
 • Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

  Luxemburg-stad, hotel 4* incl. 1x diner

  Hotel Meliá Luxemburg ligt boven op de Kirchberg, een rustige wijk van Luxemburg-stad. Hoge klantenscore van 9,3/10 !! Verblijf inclusief ontbijtbuffet en 1x diner 3-gangen met wijn.
  va. € 170 - Boek nu
 • Wandel door de vallei Pétrusse in Luxemburg-stad
 • Geniet van de vele uitzichtpunten
 • Bezoek de Casemates de Pétrusse
 • Download de gratis reisgids
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

De vallei Pétrusse in Luxemburg-stad is een erg bijzondere bezienswaardigheid die je tijdens jouw citytrip tegen zult komen. Deze prachtige vallei loopt namelijk door het hart van de stad, waardoor je even kunt ontsnappen aan de drukte. Wanneer je een wandeling maakt door dit gebied hoor je zelfs de auto's niet meer.

Maak een wandeltocht door vallei Pétrusse

Er zijn genoeg wandelpaden te vinden in de vallei Pétrusse, waardoor je jezelf hier nooit hoeft te vervelen. Je kan namelijk vier kilometer afleggen over de paden en tussendoor heerlijk tot rust komen op de vele bankjes. In deze bosrijke omgeving is het uitzicht daarnaast ook adembenemend mooi, waardoor een bezoek aan deze vallei een unieke ervaring zal zijn. Naast de mooie natuur vind je hier ook bezienswaardigheden en bijbehorende informatieborden.

Ontdek de Casemates de Pétrusse

De meest indrukwekkende bezienswaardigheid in het gebied van de vallei Pétrusse in Luxemburg-stad zijn de Casemates. Deze ondergrondse gangen werden vroeger gebruikt als verdedigingsnetwerk en zijn nu open voor publiek. Dit onderaardse stelsel komt uit in de vallei, waardoor je dit heel gemakkelijk bij jouw citytrip kunt betrekken.

Bezichtig andere mooie bezienswaardigheden

Doordat de vallei Pétrusse zo centraal gelegen is in het hart van Luxemburg-stad kan je, nadat je helemaal tot rust gekomen bent, een bezoek brengen aan de andere bezienswaardigheden. Via een paar trappen kom je weer in het stadscentrum terecht, waar je bijvoorbeeld Place de la Constitution kunt bezichtigen. Op dit plein vind je een oorlogsmonument, de andere ingangen van de Casemates de Pétrusse en de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg. Ook heb je vanaf hier een prachtig uitzicht over het ravijn en de brug Pont Adolphe.

Reviews en beoordelingen Vallei van de Pétrusse

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kom tot rust in de vallei Pétrusse in Luxemburg-stad ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info