Kerstmarkt Luxemburg-stad 2020: 20/11 t/m 03/01/21

Kerstshopping op de kerstmarkt van Luxemburg-stad

Dé kerstmarkt staat op de Place d'Armes en de Place de la Constitution in het hartje van de stad. Er is ook nog een kleinere Sint-Niklaasmarkt op de Place de Paris (800 meter buiten de wandelkaart: volg hiervoor de Boulevard Roosevelt en sla dan rechts de Rue du Fort Bourbon in). Luxemburg is de winkelstad bij uitstek en een kerstmarkt midden de winkelzone zorgt uiteraard voor een welgekomen afwisseling. Alle klassieke ingrediënten zijn aanwezig op de kerstmarkt van Luxemburg.

LET OP: heel veel is nog onzeker door de crisis rond Covid-19. Zelfs de aangekondigde evenementen op deze pagina kunnen nog op het laatste moment wijzigen of gaan maar gedeeltelijk of zelfs niet door. Daarom is het noodzakelijk dat je steeds de lokale organisator contacteert of op hun website kijkt of het evenement doorgaat en met welke beperkingen. Dus alle informatie die we geven is onder voorbehoud, wij zijn niet verantwoordelijk voor wijzigingen of annuleringen.

Locatie kerstmarkt: Place d'Armes en Place de la Constitution
Kerstmarkt Luxemburg-stad
Kerstmarkt Luxemburg-stad 2020: 20/11 t/m 03/01/21
  • Kerstmarkt middenin de winkelzone
  • Luxemburg is de ideale winkelstad
  • Mis niet met onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Luxemburg
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10
Foto's: Fotolia.com

Shopping in Luxemburg

De wandelroute brengt je langs en door de belangrijkste winkelstraten en -buurten.

Wandelroute Luxemburg-stad: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je langs de kerstmarkt van Place d'Armes, de belangrijkste bezienswaardigheden en shoppingstraten.

Gebruik GPS voor je wandelroute door Luxemburg-stad: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

Openbaar vervoer: met de trein naar Luxemburg voor een dagtrip is mogelijk maar je dient vroeg te vertrekken. De trein komt niet aan in het centrum maar er zijn goede busverbindingen. Met de trein kom je terecht op de Place de la Gare, 1.5 km van de startplaats van de wandeling. Met de rug naar het station kan je naar rechts stappen in de Avenue de la Liberté, net over de brug Pont Adolphe ga je naar rechts tot het uitzichtspunt aan de parkeerplaats.

Met de auto: er zijn talrijke ondergrondse parkings langs de ring. Met de auto rij je naar het centrum van de stad (kathedraal). Op de Blvd. Roosevelt kan je parkeren op de parking met uitzichtspunt of in de parkeergarage aan de Rue du Saint-Esprit.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Luxemburg-stad

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Luxemburg-stad? Plaats je beoordeling

Bart Bruggeman31 december 2019

Aan de hand van de beschrijving hebben we de stadswandeling gemaakt en hebben genoten van de mooie geschiedenis van de stad Luxemburg. Als extraatje in deze periode zijn de kerstmarkten die je op de route tegenkomt en waar eten, drinken en gezelligheid je stadswandeling een extra dimensie geven. Kortom: prachtige mogelijkheid om Luxemburg stad beter te leren kennen!

marc Smets8 december 2019

weinig concreet over de kerstmarkt. ik kan uit de info niet uithalen of er wel degelijk veel kerstmarkt is in Luxemburg. daardoor voorlopig geschrapt als bestemming

Frans23 december 2018

Goede en handige reisgids. Opm. misschien ook een beschrijving geven van de P+R parkings buiten Luxemburg-stad

Claire10 december 2018

Zeer handige en informatieve gids. We gebruiken hem in de toekomst nog want de stad is meer dan het ontdekken waard. Bedankt

Pauwels18 oktober 2018

Leuke reisgids. Veel tips voor o.a.het parkeren. We gaan hem zeker nog gebruiken. Bedankt alvast.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info