Ontdek Luxemburg-stad met de gratis reisgids

Verken vallei Pétrusse, de Casemates, Kirchberg, Place de la Constitution en meer

De reisgids Luxemburg-stad neemt je mee langs alle speciale plekken die in deze hoofdstad te vinden zijn. De belangrijk bezienswaardigheden, zoals vallei Pétrusse, de Casemates de Pétrusse en Bock, Place de la Constitution en Pont Adolphe worden dan ook zeker niet overgeslagen. Ook is er de mogelijkheid om de winkelstraten te bezoeken. Lees meer

Bezoek Luxemburg-stad en kom tot rust in de vallei van de Pétrusse
Reisgids luxemburg-stad
Ontdek Luxemburg-stad met de gratis reisgids
  • Verken het centrum met onze korte wandeling
  • Doe zeker ook onze wandelroute door vallei Pétrusse
  • Lees onze tips voor een gratis parking
  • Ontdek de ondergrondse Casemates
  • Bezoek de musea boven op de Kirchberg
  • Geniet van de natuur en uitzichtspunten rond het centrum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

De gratis reisgids Luxemburg-stad geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende wandeltrajecten, waardoor er voor ieder wat wils is.

Kom tot rust in de vallei Pétrusse

Midden in het hart van de stad vind je de vallei Pétrusse. Het is indrukwekkend om te zien hoe de drukte van de stad plaats maakt voor de rust van deze bosrijke omgeving. Je kan hier heerlijk genieten van de verkoeling onder de bomen, uitrusten op een bankje en de verschillende bezienswaardigheden bezichtigen met bijbehorende informatieborden. De reisgids Luxemburg-stad neemt je dan ook zeker mee naar de indrukwekkende plek.

Bezoek Place de la Constitution

Place de la Constitution is een plein in Luxemburg-stad. Wanneer je een bezoek brengt aan dit plein zal het prachtige uitzicht je al snel opvallen. Je kan namelijk uitkijken over de ravijn en de brug Ponte Adolphe. Ook vind je op dit plein verschillende bezienswaardigheden, zoals een oorlogsmonument, de ingangen van de Casemates en de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg.

Verken de Casemates de Pétrusse en Bock

De reisgids vertelt je ook meer over de Casemates de Pétrusse en Bock. Dit zijn namelijk ondergrondse gangenstelsels die vroeger gebruikt werden als verdedigingsnetwerk. Het is mogelijk om zelf een bezoek te brengen aan deze onderaardse gangen.

Bezichtig nog veel meer bezienswaardigheden

Luxemburg-stad kent nog veel meer bezienswaardigheden die je allemaal kan bezoeken met behulp van de gratis reisgids. Hierbij kan je denken aan het paleis, het Musée National d'Histoire et d'Art Luxembourg, het overgebleven gedeelte van de vestingsmuur genaamd Chemin de la Corniche en nog veel meer.

Reviews en beoordelingen Reisgids luxemburg-stad

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Luxemburg-stad met de gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Bruno6 oktober 2019

Nette stad, waar alles vlot te voet bereikbaar is. Het openbaar vervoer beschikt er eveneens over een uitgebreid netwerk. De Horeca en overnachtingen die zijn er voor ieder geldbeugel. Deze stad is ideaal te bezoeken met de trein vanuit Vlaanderen. ons 10u vertrekken in de Westhoek, late middag aankomen, kleine wandeling en Horeca bezoek. Dag nadien ganse dag de stad bezoeken. Om de derde dag na het ontbijt terug te vertrekken. Tegen 15u ben je terug thuis.

Cees25 juli 2019

Een paar jaar geleden de gids al gedownload, was in een woord geweldig. We gaan binnenkort weer naar Luxemburg, vandaar dat we de gids opnieuw hebben gedownload.

Rag28 juni 2019

Zeer praktische gids. Kort en bondig

Lucien Van Acker22 juni 2019

Luxemburg is een zeer gevarieerde stad; en alhoewel er veel diensten-bedrijven en Europese instellingen zijn, heeft de stad toch zijn authentieke charmes kunnen bewaren. De sfeer is er ook los om er rond te lopen. De gids heeft ons de stad goed laten verkennen en vooral ervan proeven.

Philippe17 december 2018

Bijzonder handig om zonder gids en op je eigen tempo de stad te verkennen en toch alles wat de moeite is te zien. De nuttigste tip is voorvhet gebruik van de gratis parkeergarage en de bus naar de stad. Een tip, negeer de aanduiding dat de parking volzet is en wacht tot er een auto de garage verlaat.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info