Ontdek Luxemburg-stad met de gratis reisgids

Verken vallei Pétrusse, de Casemates, Kirchberg, Place de la Constitution en meer

De reisgids Luxemburg-stad neemt je mee langs alle speciale plekken die in deze hoofdstad te vinden zijn. De belangrijk bezienswaardigheden, zoals vallei Pétrusse, de Casemates de Pétrusse en Bock, Place de la Constitution en Pont Adolphe worden dan ook zeker niet overgeslagen. Ook is er de mogelijkheid om de winkelstraten te bezoeken. Lees meer

Bezoek Luxemburg-stad en kom tot rust in de vallei van de Pétrusse
Reisgids luxemburg-stad
Ontdek Luxemburg-stad met de gratis reisgids
  • Verken het centrum met onze korte wandeling
  • Doe zeker ook onze wandelroute door vallei Pétrusse
  • Lees onze tips voor een gratis parking
  • Ontdek de ondergrondse Casemates
  • Bezoek de musea boven op de Kirchberg
  • Geniet van de natuur en uitzichtspunten rond het centrum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor €10

Gratis bij reservatie van een weekendje.

De gratis reisgids Luxemburg-stad geeft je de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende wandeltrajecten, waardoor er voor ieder wat wils is.

Kom tot rust in de vallei Pétrusse

Midden in het hart van de stad vind je de vallei Pétrusse. Het is indrukwekkend om te zien hoe de drukte van de stad plaats maakt voor de rust van deze bosrijke omgeving. Je kan hier heerlijk genieten van de verkoeling onder de bomen, uitrusten op een bankje en de verschillende bezienswaardigheden bezichtigen met bijbehorende informatieborden. De reisgids Luxemburg-stad neemt je dan ook zeker mee naar de indrukwekkende plek.

Bezoek Place de la Constitution

Place de la Constitution is een plein in Luxemburg-stad. Wanneer je een bezoek brengt aan dit plein zal het prachtige uitzicht je al snel opvallen. Je kan namelijk uitkijken over de ravijn en de brug Ponte Adolphe. Ook vind je op dit plein verschillende bezienswaardigheden, zoals een oorlogsmonument, de ingangen van de Casemates en de Cathédrale Notre Dame de Luxembourg.

Verken de Casemates de Pétrusse en Bock

De reisgids vertelt je ook meer over de Casemates de Pétrusse en Bock. Dit zijn namelijk ondergrondse gangenstelsels die vroeger gebruikt werden als verdedigingsnetwerk. Het is mogelijk om zelf een bezoek te brengen aan deze onderaardse gangen.

Bezichtig nog veel meer bezienswaardigheden

Luxemburg-stad kent nog veel meer bezienswaardigheden die je allemaal kan bezoeken met behulp van de gratis reisgids. Hierbij kan je denken aan het paleis, het Musée National d'Histoire et d'Art Luxembourg, het overgebleven gedeelte van de vestingsmuur genaamd Chemin de la Corniche en nog veel meer.

Reviews en beoordelingen Reisgids luxemburg-stad

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek Luxemburg-stad met de gratis reisgids? Plaats je beoordeling

Philippe17 december 2018

Bijzonder handig om zonder gids en op je eigen tempo de stad te verkennen en toch alles wat de moeite is te zien. De nuttigste tip is voorvhet gebruik van de gratis parkeergarage en de bus naar de stad. Een tip, negeer de aanduiding dat de parking volzet is en wacht tot er een auto de garage verlaat.

Claudine Vanhee15 september 2018

Heel goede gids, de route in Luxemburg stad is volledig en zeker in orde

goerlandt chris17 februari 2018

goeie gids, mag iets uitgebreider zijn

Claude B.9 november 2017

Mooie uitgestippelde wandeling. Waren verbaast van al dat moois. Hadden dit zeker niet gedaan op ons eentje Waarvoor onze bijzondere dank

j vd heuvel20 oktober 2017

beste geert, de stadswandeling was prima bruikbaar had echter een stadsroute en een Luxemburg route separaat gedownload, maar ze bleken identiek en in een blad samengevoegd. verder viel mij op dat reisroute. be hetzelfde blad verstrekte. zijn jullie 1 organisatie. zo ja dan hoef ik niet 2 maal aan te vragen. vr gr ANTWOORD: Inderdaad de redactie van Reisroutes en van Euroreizen is dezelfde. Dezelfde routes vind je in beide gidsen en downloads terug.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info