Andere bezienswaardigheden Oostende

Bezoek de vistrap, het Heldenplein en het Maria-Hendrikapark

De veelzijdigheid heeft ervoor gezorgd dat Oostende erg geliefd is bij veel toeristen. Zowel de zee als het verleden hebben een grote rol gespeeld in het ontstaan van de vershillende bezienswaardigheden. Tijdens jouw citytrip Oostende kan je een bezoek brengen aan deze indrukwekkende plekken waardoor iedereen zich hier kan vermaken. Lees meer

Dankzij de grote veelzijdigheid wordt Oostende ook wel 'de koningin der badsteden' genoemd.
  • Bezoek de vele bezienswaardigheden in Oostende
  • Koop heerlijke vis bij de vistrap
  • Bezichtig het indrukwekkende Heldenplein
  • Wandel door het prachtige Maria-Hendrikapark
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Vis eten op de vistrap

Het meest bekende plekje van Oostende is de Vistrap. Hier wordt dagelijkse een vismarkt gehouden door vissers die net van zee terug zijn gekomen. Hier kan je vissen van de Noordzee kopen en uiteraard ook de beroemde grijze garnalen.

Bezoek het Noordzeeaquarium

Het Noordzeeaquarium en de vele viskraampjes met versbereide vis en koude schotels, ook om ter plaatse op te eten, liggen in dezelfde omgeving. Leer in het Noordzeeaquarium de wonderbare onderwaterwereld van de Noordzee kennen. Observeer de dartele zeepaardjes of bekijk de bezigheden van de hondshaai, de groene zeedonderpad, de zeekat en de heremietkreeft. Handig om te weten voor een bezoek aan het Noordzeeaquarium is dat de entreeprijs erg laag is en het aquarium dagelijks geopend is tot 17:00 uur in het weekend en de maanden juli en augustus. In de overige periodes is het aquarium tot 17:00 geopend. 

Herdenken op het Heldenplein

Op dit plein staat het Nationaal Monument voor de Zeelieden. Dit is een van de belangrijkste monumenten aan de Vlaamse kust. Hier wordt jaarlijks een herdenking gehouden voor de zeelui die het leven lieten op zee. Wat daarnaast ook interessant is op dit plein zijn de in 2012 geplaatste rode rotsen die de naam 'Rock Strangers' dragen van de kunstenaar Arne Quinze.

Bezichtig de Venetiaanse Gaanderijen

Momenteel doen de Venetiaanse Gaanderijen dienst als exporuimte voor tijdelijke tentoonstellingen. Vroeger was dit een onderdeel van de voormalige koninklijke villa waar nu nog steeds beelden en monumenten van te zien zijn. Bij de ingang van het restaurant staat bijvoorbeeld een standbeeld van Koning Boudewijn, maar ook het ruiterstandbeeld van koning Leopold II is te bezichtigen. Dit is de scheiding tussen de Venetiaanse Gaanderijen en de Koninklijke Gaanderijen (ook te zien op de foto) met het bekende Thermae Palace Hotel. De Koninklijke Gaanderijen zijn het vroegere symbool van het modaine Oostende. Ze werden begin vorige eeuw gebouwd om de rijke burgers te beschermen tegen zon en regen door middel van een glazen wand. Ze zijn gelegen tussen de voormalige koninklijke villa en de paardenrenbaan, de Wellingtonrenbaan.

Verken de Japanse tuin Shin Kai Tei

Shin staat voor diep, Kai voor zee en Tei voor tuin. Deze Diepe Zee Tuin in Kaiyushiki-stijl is dan ook een indrukwekkende bezienswaardigheid. Tijdens je wandeling door de tuin ontdek je namelijk verschillende landschappen, terwijl je op de achtergrond de voormalige Koninklijke Villa ziet. De tuin is gratis toegankelijk tijdens het weekend van 10:00 tot 18:00 uur, maar ook tijdens de Vlaamse schoolvakanties. Na de herfstvakantie tot aan de paasvakantie is de tuin gesloten.

Ontdek de voormalige koninklijke villa

De Koninklijke Villa werd gebouwd in het midden van de vorige eeuw. Vroeger stond hier een chalet, maar deze werd grotendeels vernietigd tijdens de Tweede Wereldoorlog. De koninklijke familie logeert hier al geruime tijd niet meer, aangezien de villa slechts een 20-tal jaar gebruikt werd. De koning gaf namelijk de voorkeur aan een vakantie in Spanje. Het gebouw was daarna een tijdje in gebruik als hotel met restaurant, maar een paar jaar geleden kreeg het een gepaste bestemming als revalidatiecentrum.

Wandel door het Maria-Hendrikapark

Tijdens het wandeltraject door het centrum van Oostende zal je dikwijls herinnerd worden aan het koninklijk verleden van de stad. Het Maria-Hendrikapark hoort ook bij dit koninklijke verleden. Dit park werd namelijk aangelegd in opdracht van koning Leopold II en werd vernoemd naar zijn wettelijke echtgenote. Het is meer dan 30 hectare groot en bezit veel waterpartijen. Vergis je daarom ook niet als je een wandeling door het park maakt, want door het vele water moet je soms een ommetje maken. Wie even wil joggen zal hier de ideale locatie vinden, aangezien er een parcours is aangelegd van 5 kilometer. Er zijn daarnaast ook speelpleinen ingericht voor de kinderen, maar je vindt hier ook een speelbos en zelfs een wandelparcours waarbij je de planeten beter leert kennen. Bij het Koninginnehof kan je in een bootje varen, wat eten of op een terrasje gaan zitten.

Voor meer informatie kan je kijken op de website:  www.koninginnehof.be

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezienswaardigheden Oostende? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info