Bezoek de prachtige Oosteroever in Oostende

Geniet op het strand en ontdek Fort Napoleon

De Oosteroever in Oostende is erg veelzijdig en heeft daarom ook iets te bieden aan iedere toerist. Je kan hier namelijk heerlijk genieten op het strand, maar het is ook mogelijk om interessante bezienswaardigheden te bezichtigen waarvan Fort Napoleon de meest bekende is. Deze werd namelijk in 1811 gebouwd in opdracht van Napoleon. Lees meer

Fort Napoleon neemt je honderden jaren mee terug in de geschiedenis.
  • Verken de stad tijdens een citytrip Oostende
  • Ontdek de bezienswaardigheden op de Oosteroever
  • Bezoek het mysterieuze Fort Napoleon
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Ontdek de interessante aspecten van Fort Napoleon

 Toen Napoleon in 1811 dit fort liet bouwen kreeg het de naam Fort Impérial' en had deze als functie om een eventuele Engelse aanval af te slaan. De verwachte aanval kwam niet en het fort werd als wapenopslagplaats gebruikt. Rond 1830, toen Napoleon alweer van het toneel was, kreeg het de naam 'Fort Napoleon'. 

Fort Napoleon werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als artilleriekwartier door de Duitsers. Na de oorlog deed het dienst als museum en later als speelplein om uiteindelijk in verval te raken. Sinds 1995 wordt het fort echter beheerd door Herita (voorheen Erfgoed Vlaanderen), die het na een 5 jaar durende restauratie openstelde voor het publiek. Het monument werd op prachtige wijze gerenoveerd met hier en daar een eigentijds detail. Zo werd de ingang naar het bistrorestaurant en de onthaalbalie volledig in glas uitgevoerd om het karakteristieke zicht van de fortgangen niet te verstoren. Boven op het fort heb je daarnaast ook nog eens uitzicht over de haven van Oostende, de duinen en de zee.

Tijdens de Vlaamse schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is Fort Napoleon dagelijks geopend. Van 1 april t/m 30 juni en van 1 september tot 31 oktober is het fort van woensdag t/m zondag te bezoeken. Van 1 november t/m 31 maart is een bezoek mogelijk op woensdagmiddag en tijdens het weekend. De sluitingtijd is om 17:00 uur, behalve in juli en augustus want dan is het fort pas om 18:00 uur gesloten.

Wanneer je van plan bent om een bezoek te brengen aan deze interessante bezienswaardigheid kan je deze vinden aan de Vuurtorenweg in Oostende. Er is een kleine parkeerplaats beschikbaar.
De coördinaten zijn: N051°14’16.0”   E 002°56’05.7”

Meer informatie op: www.fortnapoleon.be

Reviews en beoordelingen Oosteroever

Heb je zelf tips of opmerkingen over Bezoek de prachtige Oosteroever in Oostende ? Plaats je beoordeling

Daisy Gryspeerd6 augustus 2016

Eerlijk gezegd heb ik persoonlijk meer genoten van de tentoonstelling van Belgische Lp-hoezen, dan van het ford. De geschiedenis is wel interessant, maar aangezien het ford onaangekleed is, was het een beetje een teleurstelling. Leuk was ook de verkoop van Napoleonsnoepje. Dank voor het toesturen van de gids. Die zal zeker nog geraadpleegt worden bij een dagje Oostende.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info