Stadswandeling Oostende

Wandel langs alle interessante bezienswaardigheden en attracties van de Belgische Kust

Met deze wandelroute Oostende krijg je een compleet beeld van deze geliefde badplaats. Je komt namelijk voorbij alle bezienswaardigheden, zoals musea, monumenten, kerken, de jachthaven, maar ook het strand en de shoppingstraten. Zo ontdek je tijdens het wandelen alle verschillende aspecten van het veelzijdige Oostende. Lees meer

Kom erachter waarom Oostende zo geliefd is door een stadswandeling langs alle bijzondere plekjes.
  • Volg de veelzijdige wandelroute Oostende 
  • Mis niets van de talrijke bezienswaardigheden
  • Bezoek zeker het James Ensorhuis
  • Bezichtig de indrukwekkende schepen Amandine en Mercator
Gratis preview reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Volledige reisgids gratis bij reservatie van een weekendje

De veelzijdigheid van de wandelroute Oostende

Tijdens jouw wandeling door Oostende kom je vele interessante bezienswaardigheden tegen. De verschillende musea in Oostende die je tegen zult komen zijn zeker een bezoek waard. Je kan bijvoorbeeld een kijkje nemen in het unieke Kunstmuseum aan Zee, ook wel Mu.Zee genoemd.

Hier zijn tijdelijke en permanente exposities te zien. Daarnaast is het James Ensorhuis ook erg interessant, aangezien dit museum gehuisvest is in de vroegere woning van de kunstschilder James Ensor. Je vindt er heel wat schilderijen van hem terug en je leert er alles over zijn leven. Naast deze musea, die vooral gericht zijn op kunst, kan je ook een bezoek brengen aan de museumschepen Amandine en Mercator waar je meer leert over het leven op zee.

Niet alleen musea, maar ook ontzettend veel prachtige gebouwen en attracties kunnen bezocht worden tijdens de wandelroute Oostende. Een goed voorbeeld van een mooi gebouw is de indrukwekkende Sint-Petrus- en Pauluskerk, maar ook het Fort Napoleon op de Oosteroever en de Koninklijke Villa zijn erg interessant om te zien. Daarnaast kan je ook een kijkje nemen op de vistrap, het heldenplein, het Maria-Hendrikapark en nog veel meer. Kortom, eindeloos veel mogelijkheden om de cultuur van Oostende te ontdekken.

Door de grote veelzijdigheid tijdens de wandelroute Oostende hoeft niemand zich te vervelen. Naast al deze bezienswaardigheden kan je hier namelijk ook heerlijk tot rust komen op het strand of gezellig gaan winkelen in de shoppingstraten. Of wat dacht je van een hapje eten in een van de gezellige tentjes aan de kust.

Stadswandeling Oostende op de kaart

Gebruik GPS voor je wandelroute door Oostende: klik hier om de GPS-tracks te downloaden

Reviews en beoordelingen Stadswandeling Oostende

Heb je zelf tips of opmerkingen over Stadswandeling Oostende ? Plaats je beoordeling

Reinhilde Robyns 29 september 2021

Goede beschrijving van de wandeling. Mooie kant van Oostende gezien .Dank u wel

Nancy20 mei 2019

Leuke wandeling, spijtig van het slechte weer, maar toch genoten!

birgit22 oktober 2018

Toffe wandeling door Oostende. Voor wie nog graag wat meer kilometers doet ( of de tram wil nemen) het domein Raversijde is ook de moeite.Je vind er het openluchtmuseum Atlantikwall en ANNO 1465 (een nederzetting uit die tijd)

Kris Uyttersprot22 maart 2018

Mooie wandeling en goed beschreven.

Robert Van Steen7 februari 2018

dank zei de gids hebben we perfect gevonden wat we zochten

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info