Verken de verschillende interessante musea in Oostende

Breng een bezoek aan het Mu.ZEE, James Ensorhuis of Stadsmuseum

Tijdens een citytrip Oostende kan je een bezoek brengen aan de verschillende interessante musea. Vooral het Kunstmuseum aan Zee, kortweg Mu.ZEE, is een bezienswaardigheid die zeker de moeite waard is. Het Mu.ZEE is namelijk gehuisvest in een oud warenhuis waar kunst tentoongesteld wordt vanaf 1830 tot heden. Lees meer

Het op een creatieve en vrije manier omgaan met kunst zorgt ervoor dat het Mu.ZEE uniek is.

  • Verken de veelzijdige musea in Oostende
  • Geniet van het unieke MU.ZEE
  • Bezoek het interessante James Ensorhuis
  • Leer meer over Oostende in het Stadsmuseum
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Sinds 1986 is in het Mu.ZEE een uitgebreide collectie moderne kunst te vinden met werk van Constant Permeke, Edgard Tytgat, Roger Raveel, René Magritte, Paul van Hoeydonck, Panamarenko, José Vermeesch en Jan Fabre. Ook zijn hier tijdelijke tentoonstellingen te vinden.

Kijk voor meer informatie op: www.muzee.be

Ontdek het James Ensorhuis

Naast het Mu.ZEE zijn er nog meer interessante musea in Oostende. Het huis waar de kunstschilder James Ensor in 1917 naartoe verhuisde is er daar één van. In het James Ensorhuis vind je namelijk een souvenirwinkel, documentatiecentrum en op de eerste verdieping het atelier van de kunstschilder zelf. Deze is nog steeds ingericht met het authentieke meubilair. Wanneer je een bezoek wil brengen aan het James Ensorhuis is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze op dinsdag gesloten is.

Voor meer informatie kan je kijken op www.muzee.be/nl/ensor 

Kom meer te weten in het Stadsmuseum

De koninklijke familie had verschillende verblijven in Oostende, zo ook de koninklijke villa waar nu het Stadsmuseum te vinden is. Nadat België onafhankelijk werd verbleef de familie hier elke zomer en op die manier heeft Leopold II van Oostende een bruisende en rijke stad gemaakt.

De villa werd gebruikt tot na de Eerste Wereldoorlog en is nu nog steeds eigendom van de Koninklijke Schenking. Doordat men besloten heeft in deze villa het Stadsmuseum te huisvesten is deze totaal heringericht en in 2012 weer geopend. Hier kan je nu veel informatie vinden over Oostende en de verschillende activiteiten. Koningin Louise-Marie die hier overleden is neemt je mee op sleeptouw door het gehele museum. Let er echter wel op dat wanneer je een bezoek wil brengen aan het Stadsmuseum dat deze op dinsdag en tussen de middag gesloten is.

Reviews en beoordelingen Musea

Heb je zelf tips of opmerkingen over Verken de verschillende interessante musea in Oostende ? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info