Ontdek de indrukwekkende kerken in Oostende

De bekende Sint-Petrus- en Pauluskerk is zeker een bezoek waard

Van alle kerken in Oostende is de Sint-Petrus- en Pauluskerk de meest indrukwekkende. De bouw van deze kerk werd in 1908 voltooid in opdracht van koning Leopold II als vervanging van de in 1896 afgebrande Sint-Pieterskerk. De kerk moest een grootste bezienswaardigheid worden en dat is jaren later dan ook nog steeds goed te zien. Lees meer

De Sint-Petrus- en Pauluskerk is een indrukwekkende verschijning.
  • Ontdek de prachtige kerken in Oostende
  • Bezoek de bezienswaardigheid de Sint-Petrus- en Pauluskerk
  • Bekijk het overblijfsel de Peperbusse
  • Vind het praalgraf voor Louise-Marie
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De buitenkant van de Sint-Petrus- en Pauluskerk is erg indrukwekkend, maar ook de later toegevoegde glasramen van na de Tweede Wereldoorlog zijn prachtig. Een bezoek aan deze bezienswaardigheid tijdens een citytrip Oostende is dan ook zeker een unieke ervaring.

Ontdek het praalgraf van Louise-Marie

Niet alleen de Sint-Petrus en Pauluskerk is het bezichtigen waard. Er zijn namelijk nog meer mooie bezienswaardigheden rondom deze kerk te vinden. Aan de achterzijde zie je de zijkapel waar het praalgraf van de eerste koningin Louise-Marie is ondergebracht. Deze prachtige kapel is gemaakt in opdracht van koning Leopold II toen zijn moeder in 1850 op 39-jarige leeftijd is gestorven. Louise-Marie ligt echter niet hier begraven, maar in Laken. Binnenin de zijkapel is een 19e eeuws grafmonument te vinden gemaakt uit Carrara marmer. Spijtig genoeg kan je zelf niets van de binnenkant zien. 

Bezichtig het overblijfsel de Peperbusse

Tegenover het praalgraf van Louise-Marie staat de Sint-Pieterstoren of Peperbusse. Dit is het enige overblijfsel van de oude Sint-Pieterskerk die in 1896 in vlammen opging. Wanneer je hier een rondwandeling maakt zie je ook nog een 18e eeuwse calvarie. 

Reviews en beoordelingen Kerken

Heb je zelf tips of opmerkingen over Ontdek de indrukwekkende kerken in Oostende? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info