Andere bezienswaardigheden Praag

Praagse Burcht en kunstenaars op de Karelsbrug

Praag heeft een schat aan bezienswaardigheden en je kunt gebruik maken van onze handige én gratis reisgids om een juiste keuze te maken van wat je beslist wilt zien tijdens je citytrip Praag. Je vindt in de reisgids interessante informatie over diverse hoogtepunten uit de geschiedenis van deze uiterst boeiende historische stad. Lees meer

De Karelsbrug verbindt de stad met de Praagse Burcht.
 • Alle promoties Praag 4 dagen

  Alle promoties Praag 4 dagen

  Promoties citytrips Praag in 3* en 5* hotels, centraal gelegen, inclusief ontbijtbuffet en vlucht Brussel-Praag h/t. Download onze gratis reisgids voor een optimale beleving.
  va. € 299 - Boek nu
 • Je bent nooit alleen op de Karelsbrug
 • Verbinding tussen Praagse Burcht en stadscentrum
 • Bekijk de vele mooie beelden
 • Bezoek de Joodse begraafplaats
 • Loop de Oud-Nieuwe synagoge in
Gratis reisgids downloaden

Praag is uiteraard bekend om de Praagse Burcht en het Wenceslasplein maar ook de Karelsbrug is een bezienswaardigheid van de stad. De Karluv Most werd gebouwd in opdracht van Koning Karel IV in de 14e eeuw. De brug zette Praag op de kaart en wijzigde de stad in architectonisch opzicht sterk. De brug over de Moldau, Vlatva, is sinds de bouw altijd een belangrijke verbinding geweest tussen de stad en de regeringszetel in de Praagse Burcht. De Karelsbrug is nog altijd autovrij en het kloppend toeristisch hart van de stad. De brug valt op door de 42 heiligenbeelden. Bij een wandeling over de brug zie je diverse kunstenaars en straatartiesten.

Joodse wijk (Josefov)

Praag heeft altijd een grote en belangrijke Joodse gemeenschap gehad. Gedurende de Tweede Wereldoorlog heeft de Joodse gemeenschap ernstig geleden. Als je de wijk bezoekt kun je het best eerst het Joods museum binnengaan, Zidovské muzeum. Hier krijg je een beeld van de gemeenschap door de eeuwen heen. Alle bezienswaardigheden vind je in de Joodse wijk Josefov ten noorden van het Oude Stadsplein.

Bezoek in de Joodse wijk zeker:

 • Joods museum (Zidovské muzeum)
 • Oud-Nieuwe synagoge (Staronova synagoga)
 • Oude Joodse begraafplaats. De graven werden nooit verwijderd en de doden werden in lagen boven elkaar begraven. Door plaatsgebrek moest er op een gegeven moment zelfs aarde aangevoerd worden. Je zult zien dat de oude grafzerken en het rommelige uitzicht de begraafplaats een bijzonder uniek karakter geven.

Reviews en beoordelingen Andere

Heb je zelf tips of opmerkingen over Praag: meer bezienswaardigheden? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info