Praag: shopping en uitgaan

De echte Laterna Magika

Tijdens een avondje uit in Praag moet je zeker de échte Laterna Magika gaan bekijken in het theater Nova Scena gelegen in Narodni Trida (nr. 4). Laterna Magika is een pantomime-theater. Door allerlei multimedia-effecten is het een zeer geanimeerd spektakel. Iedereen begrijpt het doordat er geen woord gesproken wordt. Je staat versteld over wat er allemaal mogelijk is door de speciale effecten. Lees meer

 • Alle promoties Praag 4 dagen

  Alle promoties Praag 4 dagen

  Promoties citytrips Praag in 3* en 5* hotels, centraal gelegen, inclusief ontbijtbuffet en vlucht Brussel-Praag h/t. Download onze gratis reisgids voor een optimale beleving.
  va. € 299 - Boek nu
 • Praag
 • Laterna Magika
 • Nationaal Theater
 • Dancing
 • Restaurants
Gratis reisgids downloadenVolledige reisgids kopen voor € 10

Maar opgepast er zijn veel concurrenten die je naar hun theater lokken voor de helft van de prijs. Ook zij noemen zich 'Laterna Magika'. De echte kwaliteit vind je evenwel alleen aan het nummer 4 in de Narodni Trida. Tijdig reserveren is de boodschap. Website: www.laterna.cz

Concerten en opera's

Praag is ook een muziekstad. Twee theaters hebben een rijk gevuld programma. Het mooiste theater ligt naast Laterna Magika: het Nationaal Theater (Narodni divadlo), een zeer modern theater in een prachtig gerestaureerde zaal. Ook de Staatsopera (Statni Opera) heeft al bekende werken mogen ontvangen.

Website Nationaal Theater: www.narodni-divadlo.cz
Website Staatsopera: www.opera.cz

Uitgaan & eten

Voor de dancings moet je in de nieuwe stad zijn aan het Wenceslasplein (Vaclavske namesti). Deze liggen op de verdiepingen of achteraan de grote voorgevels, daardoor zijn ze soms alleen maar bereikbaar via een trap of een smalle gang.

Als je lekker wil eten voor weinig geld, dan ben je met Praag niet aan het juiste adres. Tsjechen hebben geen eetcultuur en hun maaltijd bevat veel vlees, knoedels en weinig groenten. Op restaurant zijn de rekeningen zeer ingewikkeld. Betalen moet je voor van alles en nog wat: de koekjes die op tafel staan, het bestek, de service ... De enige plaats waar je op voorhand weet wat het je gaat kosten is een fastfood restaurant.

Reviews en beoordelingen Shopping en uitgaan

Heb je zelf tips of opmerkingen over Praag: shopping en uitgaan? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info