Citytrip Trier? Ontdek Romeinse erfenis en véél meer

Oudste stad van Duitsland is één groot Romeins openluchtmuseum

We nemen je mee naar het Trier van het Romeinse Rijk én naar het Trier van de 21ste eeuw. Zo zal je vaststellen dat de stad meer te bieden heeft dan wandelen langs de Moezel, lekkere wijnen en shopping tijdens de kerstperiode en daarbuiten. Trier bevat een flink aantal musea waar kunst uit vele eeuwen en de Romeinse erfenis zijn verzameld. Behalve de Romeinse overblijfselen zijn nog zovele andere historische gebouwen en monumenten te ontdekken in Trier.  Lees meer

Ontdek in onze gratis reisgids waarom Trier veel meer te bieden heeft dan Moezelwijnen en shopping. 
  • Op bezoek in oudste stad van Duitsland 
  • Ontdek dé niet te missen bezienswaardigheden van Trier
  • Ga ver terug in de tijd bij de Romeinse overblijfselen
  • Geniet ook van het moderne Trier
  • Download onze reisgids Trier

Gratis reisgids Trier?

Gratis reisgids downloaden

Het Romeinse en hedendaagse Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier heel veel toeristen. Trier bestaat al héél lang en werd zelfs even de hoofdstad van het Romeinse Rijk in de 3de eeuw n.C. Keizer Constantijn liet er heel wat bouwwerken uitvoeren.

Het is ook een inkoopcentrum en dat zal je zeker merken want onze stadswandeling brengt je óók nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Op het 'Rode Huis' staat dat de stad Trier zowat dertienhonderd jaar ouder is dan Rome. Dit lijkt ons een beetje te optimistisch, maar Trier is wel de oudste stad van Duitsland. Ze werd gesticht in 16 v.C. en had toen de naam 'Augusta Treverorum'. In 306 werd het de hoofdstad van het Romeinse rijk en was het de verblijfplaats van Keizer Constantijn. Daardoor kwam er het luxueuze badhuis de Kaisersthermen, de Basilica en twee reusachtige kerken. Amper een paar jaar later, in 314, verhuist Constantijn naar Byzantium. Eind 4de eeuw kent Trier zijn laatste bloeiperiode. Hierdoor werden enkele Romeinse bouwwerken nooit afgewerkt. Vele van deze gebouwen zijn nu nog altijd te bezoeken. Bovendien werd het een Keurvorstendom met vorsten die zich graag met alle luxe omringden. Er valt dus heel wat te zien in Trier.

Openluchtmuseum

Her en der lijkt Trier wel een openluchtmseum. Wat de Romeinen achterlieten is zo prachtig en indrukwekkend dat het inderdaad museumstukken zijn in open lucht. Vandaar dat niet alle bezienswaardigheden in de musea-gebouwen konden ondergebracht worden maar monumenten zoals bijvoorbeeld de Porta Negra en de directe omgeving ervan eveneens als museum worden bestempeld.

Reviews en beoordelingen citytrip Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Trier: Romeins en hedendaags? Plaats je beoordeling

Vandenhove Jos 2 januari 2024

Prima gids, zoals al de reeds gebruikte gidsen, Prachtig beschreven stadswandeling.

Ria Anthonissen 19 oktober 2023

Een mooie wandeling door Trier met veel bezienswaardigheden op een rijtje.

Rita 2 oktober 2020

De voorgestelde rondleiding was heel educatief. Leuk om aan je gezelschap voor te lezen

Pancken Chris 4 juni 2019

Ik heb gisteren met enkele vrienden een bezoek gebracht aan Trier. De wandelroute was daarvoor een zeer interessante gids. We hebben op deze manier op enkele uren tijd de belangrijkste bezienswaardigheden van deze mooie stad kunnen ontdekken. Een aanrader!

jeanette luttik 31 maart 2019

mooi document, bedankt voor de service!!

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info