Citytrip Trier? Ontdek Romeinse bezienswaardigheden

Oudste stad van Duitsland lijkt op Romeins openluchtmuseum

We nemen je mee naar het Trier van het Romeinse Rijk én naar het Trier van de 21ste eeuw, Zo zal je vaststellen dat de stad meer te bieden heeft dan wandelen langs de Moezel, lekkere wijnen en kerstshopping.  Lees meer

Ontdek in onze gratis reisgids waarom Trier veel meer te bieden heeft dan Moezelwijnen en kerstshopping. 
 • Trier 3 dagen in hotel 4* arrangement

  Trier 3 dagen in hotel 4* arrangement

  Schitterend hotel in het hart van de historische stad Trier. Sterk aanbevolen! Arrangement inclusief 2x ontbijtbuffet, 1 diner met een glas wijn en combiticket Karl Marx geboortehuis (collectie en tentoonstelling).
  va. € 199 - Boek nu
 • Download onze reisgids Trier 
 • Ontdek de oudste stad van Duitsland
 • Bezoek Romeinse overblijfselen
 • Geniet van het moderne Trier

Gratis reisgids Trier?

Gratis reisgids downloaden

Het Romeinse en hedendaagse Trier

Trier ligt aan de Duitse Moezel op de grens met het Groothertogdom Luxemburg. Mede door deze ligging en zijn prachtige gebouwen, monumenten en historische overblijfselen lokt Trier veel toeristen. Trier is zeer oud en werd zelfs in 306 even de hoofdstad van het Romeinse Rijk. Keizer Constantijn liet er heel wat bouwwerken uitvoeren. Het is ook een inkoopcentrum en deze wandeling brengt je even nabij de vele winkels en shoppingcentra.

Op het 'Rode Huis' staat dat de stad Trier zowat dertienhonderd jaar ouder is dan Rome. Dit lijkt ons een beetje te optimistisch, maar Trier is wel de oudste stad van Duitsland. Ze werd gesticht in 16 v.c. en had toen de naam 'Augusta Treverorum'. In 306 werd het de hoofdstad van het Romeinse rijk en was het de verblijfplaats van Keizer Constantijn. Daardoor kwam er het luxueuze badhuis de Kaisersthermen, de Basilica en twee reusachtige kerken. Amper een paar jaar later, in 314, verhuist Constantijn naar Byzantium. Eind 4de eeuw kent Trier zijn laatste bloeiperiode. Hierdoor werden enkele Romeinse bouwwerken nooit afgewerkt. Vele van deze gebouwen zijn nu nog altijd te bezoeken. Bovendien werd het een Keurvorstendom met vorsten die zich graag met alle luxe omringden. Er valt dus heel wat te zien in Trier.

Her en der lijkt Trier wel een openluchtmseum. Wat de Romeinen achterlieten is zo prachtig en indrukwekkend dat het inderdaad museumstukken zijn in open lucht. Vandaar dat niet alle bezienswaardigheden in de musea-gebouwen konden ondergebracht worden maar monumenten zoals bijvoorbeeld de Porta Negra en de directe omgeving ervan als museum worden bestempeld.

Reviews en beoordelingen citytrip Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Trier: Romeins en hedendaags? Plaats je beoordeling

Marc Geysen 2 november 2017

We hebben mooie wandeling gemaakt door de stad. De belangrijkste bezienswaardigheden hebben we gezien. Trouwens mooie stad.

Antoon Bekaert 31 oktober 2017

Ik vind de gids vrij bondig en goed gestructureerd. Je kunt er mee aan de slag met je apps, lijkt mij handig!

Maureen 11 juli 2017

Niet supergroot maar best wel aangenaam om te bezoeken. Mooie culturele kennis op te doen, proper stad en leuke shopping straten, m.a.w. voor elk gezinslid wat wils. Neem met kinderen zeker het treintje aan de Porta Negra en bezoek de speelgoedwinkel als beloning in de Nagelstraat. De gratis parkeertip is nog steeds van toepassing en het grootwarenhuis in de aangeven gratis parkeerstraat heeft een goede kwaliteit van groenten en fruit.

Aloïs Van Dyck 20 juni 2017

Zeer goede beschrijving van de stad met een unieke en volledige rondwandeling met alle bezienswaardigheden.

Herremans M 13 december 2016

Dank zij de gids hebben we prachtige dingen gezien, vooral de binnenkant van de mooie gebouwen. Het is een stad met een lange geschiedenis waarvan elke periode een stempel heeft gedrukt op de stad. Alles lijkt schitterend onderhouden. We gaan zeker terug om door de mooie straten en pleinen te wandelen waarvan het uitzicht nu niet zo zichtbaar was door de aanwezigheid van de kerstmarkt (zag er trouwens ook mooi uit voor de liefhebbers).

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info