Kerstmarkt Trier 2021: 19/11 t/m 22/12/21 (gesloten 21/11/2021)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Trier

Het Kerstwonderland is de kerstmarkt in Trier die je vind aan de imposante Dom op het middeleeuwse marktplein. In 95 feestelijk versierde houten huizen bieden de lokale ambachtslui houten speelgoed, kaarsen, kerstboomversieringe, glazen, keramiek en geschenkartikelen aan. Uiteraard horen daar natuurlijk ook nog de Duitse Bratwurst en de glühwein bij. Tijdens de drukste dagen is er ook muzikale ondersteuning door blaaskapellen, zangkoren en poppenspelers.

Locatie kerstmarkt: marktplein voor de Dom
 • Trier 3 dagen in hotel 4* arrangement

  Trier 3 dagen in hotel 4* arrangement

  Schitterend hotel in het hart van de historische stad Trier. Sterk aanbevolen! Arrangement inclusief 2x ontbijtbuffet, 1x 3-gangendiner met een glas wijn, 1 stadswandeling met gids (april-oktober).
  va. € 190 - Boek nu
Kerstmarkt Trier
Kerstmarkt Trier 2021: 19/11 t/m 22/12/21 (gesloten 21/11/2021)
 • Kerstwonderland in Trier
 • 95 versierde houten chalets
 • Duitse Bratwurst en glühwein
 • Volg onze wandelroute
 • Gratis reisgids kerstmarkt Trier
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Trier, de oudste stad van Duitsland

De Porta Nigra, Kaiserthermen, Basilica en het Amfitheater doen elke bezoeker herinneren aan de vroegere heerschappij van deze stad. Trier was ooit een van de belangrijkste steden van de Romeinen bij het begin van de jaartelling. Maar dit zijn niet de enige gebouwen die je aandacht zullen trekken. Ook de Dom en Liebfrauenkirche zijn heel bijzonder en er allemaal niet zover af heb je in een groene zone nog eens een mooi rococopaleis van de keurvorsten. Combineer dit met veel winkelmogelijkheden en een ruime keuze aan wijngaarden en je bekomt een ideale mix voor een afwisselend weekendje.

Wandelroute Trier: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je eveneens langs de shoppingstraten (autoluwe straten omgeving Fleischstrasse tot aan de Porta Nigra. Je kan er dus een combinatie van maken met cultuur, kerstmarkt en shopping.Met de auto (ca. 250 km): Trier is niet zo groot en heeft verschillende parkeergebouwen in de oude stad liggen. Als je in je GPS de locatie Trier, Margarethen ingeeft dan kom je in de nabijheid van 4 parkings (ondergronds, parkeergebouwen en gewone parkings). Heb je geen GPS neem dan de ring rond Trier en rij in de richting van de Porta Nigra en de toeristische dienst zo kom je ook aan de Margarethen strasse. Parkeren op de ring is een andere mogelijkheid want ver hoef je nooit te wandelen tot aan de markt.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Trier? Plaats je beoordeling

De Nijs Marina 9 december 2019

Zoals steeds heel goede info. Bedankt.

K.C. den Breejen6 december 2019

Prachtige reisgids van de stad Trier die ik heb uitgeprint om mee te nemen. Goede en korte uitleg van de diverse bezienswaardigheden. Duidelijke wandelkaart.

Viaene.27 november 2019

Zeer aangename stad om te verkennen, samen met de Kerstmarkt. Alles vlot bereikbaar. Parking genoeg en zeker betaalbaar.

De Cock22 december 2018

Zeer geslaagde en goed uitgelegde wandeling. Kerstmarkt zelf eerder klein.

bart ameel18 december 2018

mooie en duidelijke wandeling. kerstmarkt is wel niet supergroot.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info