Kerstmarkt Trier 2019: 22/11 t/m 22/12/19 (niet op 24/11)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Trier

Het Kerstwonderland is de kerstmarkt in Trier die je vind aan de imposante Dom op het middeleeuwse marktplein. In 95 feestelijk versierde houten huizen bieden de lokale ambachtslui houten speelgoed, kaarsen, kerstboomversieringe, glazen, keramiek en geschenkartikelen aan. Uiteraard horen daar natuurlijk ook nog de Duitse Bratwurst en de glühwein bij. Tijdens de drukste dagen is er ook muzikale ondersteuning door blaaskapellen, zangkoren en poppenspelers.

Locatie kerstmarkt: marktplein voor de Dom
Kerstmarkt Trier
Kerstmarkt Trier 2019: 22/11 t/m 22/12/19 (niet op 24/11)
 • Kerstwonderland in Trier
 • 95 versierde houten chalets
 • Duitse Bratwurst en glühwein
 • Volg onze wandelroute
 • Gratis reisgids kerstmarkt Trier
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Trier, de oudste stad van Duitsland

De Porta Nigra, Kaiserthermen, Basilica en het Amfitheater doen elke bezoeker herinneren aan de vroegere heerschappij van deze stad. Trier was ooit een van de belangrijkste steden van de Romeinen bij het begin van de jaartelling. Maar dit zijn niet de enige gebouwen die je aandacht zullen trekken. Ook de Dom en Liebfrauenkirche zijn heel bijzonder en er allemaal niet zover af heb je in een groene zone nog eens een mooi rococopaleis van de keurvorsten. Combineer dit met veel winkelmogelijkheden en een ruime keuze aan wijngaarden en je bekomt een ideale mix voor een afwisselend weekendje.

Wandelroute Trier: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je eveneens langs de shoppingstraten (autoluwe straten omgeving Fleischstrasse tot aan de Porta Nigra. Je kan er dus een combinatie van maken met cultuur, kerstmarkt en shopping.Met de auto (ca. 250 km): Trier is niet zo groot en heeft verschillende parkeergebouwen in de oude stad liggen. Als je in je GPS de locatie Trier, Margarethen ingeeft dan kom je in de nabijheid van 4 parkings (ondergronds, parkeergebouwen en gewone parkings). Heb je geen GPS neem dan de ring rond Trier en rij in de richting van de Porta Nigra en de toeristische dienst zo kom je ook aan de Margarethen strasse. Parkeren op de ring is een andere mogelijkheid want ver hoef je nooit te wandelen tot aan de markt.

 • Alle promoties Trier 3 dagen

  Alle promoties Trier 3 dagen

  Logeren in het hart van de stad in een prachtig 4* hotel of in een 3* charmehotel aan de rand van Trier. In beide kan je genieten van een topservice! Ook inclusief arrangementen met tentoonstelling en gastronomisch verblijf.
  va. € 175 - Boek nu
 • Hotel Becker's *** in Olewig (2 km van Trier) inclusief 1x diner

  Trier 3 dagen in hotel 4* incl. 1x diner

  Hotel Becker's **** in Olewig aan de rand van Trier is een gezellig en charmant familiehotel. Het restaurant behoort tot de top 100 van de beste restaurants in Duitsland. Inclusief ontbijtbuffet en 1x 3 gangendiner.

  va.€ 175 - Boek nu

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Trier? Plaats je beoordeling

De Cock22 december 2018

Zeer geslaagde en goed uitgelegde wandeling. Kerstmarkt zelf eerder klein.

bart ameel18 december 2018

mooie en duidelijke wandeling. kerstmarkt is wel niet supergroot.

Hofman Lotte10 december 2018

De reisgids is zeer duidelijk opgesteld en brengt je langs vele bijzondere plaatsen.

vandenbosch7 december 2018

zeer mooi en genoeg parking mooie winkels

Corrie23 december 2017

Trier is zo wie zo al een mooie stad. We vonden de Kerstmarkt GEWELDIG. Goede sfeer, prachtig aangekleed met veel natuurlijke materialen. Het enigste minpuntje was het vinden van een parkeerplaats. Alles was bezetst! Hebben best lang moeten zoeken.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info