Kerstmarkt Trier 2023: 24/11 t/m 22/12/23 (gesloten 26/11/2023)

Kerstshopping op de kerstmarkt van Trier

Het Kerstwonderland is de kerstmarkt in Trier die je vind aan de imposante Dom op het middeleeuwse marktplein. In 95 feestelijk versierde houten huizen bieden de lokale ambachtslui houten speelgoed, kaarsen, kerstboomversieringe, glazen, keramiek en geschenkartikelen aan. Uiteraard horen daar natuurlijk ook nog de Duitse Bratwurst en de glühwein bij. Tijdens de drukste dagen is er ook muzikale ondersteuning door blaaskapellen, zangkoren en poppenspelers.

Locatie kerstmarkt: marktplein voor de Dom
Kerstmarkt Trier
Kerstmarkt Trier 2023: 24/11 t/m 22/12/23 (gesloten 26/11/2023)
  • Kerstwonderland in Trier
  • 95 versierde houten chalets
  • Duitse Bratwurst en glühwein
  • Volg onze wandelroute
  • Gratis reisgids kerstmarkt Trier
Gratis reisgids downloaden
Foto's: Fotolia.com

Trier, de oudste stad van Duitsland

De Porta Nigra, Kaiserthermen, Basilica en het Amfitheater doen elke bezoeker herinneren aan de vroegere heerschappij van deze stad. Trier was ooit een van de belangrijkste steden van de Romeinen bij het begin van de jaartelling. Maar dit zijn niet de enige gebouwen die je aandacht zullen trekken. Ook de Dom en Liebfrauenkirche zijn heel bijzonder en er allemaal niet zover af heb je in een groene zone nog eens een mooi rococopaleis van de keurvorsten. Combineer dit met veel winkelmogelijkheden en een ruime keuze aan wijngaarden en je bekomt een ideale mix voor een afwisselend weekendje.

Wandelroute Trier: kerstmarkt, bezienswaardigheden en shopping

Met deze wandelroute brengen we je eveneens langs de shoppingstraten (autoluwe straten omgeving Fleischstrasse tot aan de Porta Nigra. Je kan er dus een combinatie van maken met cultuur, kerstmarkt en shopping.Met de auto (ca. 250 km): Trier is niet zo groot en heeft verschillende parkeergebouwen in de oude stad liggen. Als je in je GPS de locatie Trier, Margarethen ingeeft dan kom je in de nabijheid van 4 parkings (ondergronds, parkeergebouwen en gewone parkings). Heb je geen GPS neem dan de ring rond Trier en rij in de richting van de Porta Nigra en de toeristische dienst zo kom je ook aan de Margarethen strasse. Parkeren op de ring is een andere mogelijkheid want ver hoef je nooit te wandelen tot aan de markt.

Reviews en beoordelingen Kerstmarkt Trier

Heb je zelf tips of opmerkingen over Kerstmarkt Trier? Plaats je beoordeling

Augusta22 december 2022

Het is een prima gids, een mooie wandeling met de nodige uitleg.

Pauwels24 november 2022

Zoals alle gidsen beknopt en duidelijk. Superhulp voor elke bestemming.

De Nijs Marina 9 december 2019

Zoals steeds heel goede info. Bedankt.

K.C. den Breejen6 december 2019

Prachtige reisgids van de stad Trier die ik heb uitgeprint om mee te nemen. Goede en korte uitleg van de diverse bezienswaardigheden. Duidelijke wandelkaart.

Viaene.27 november 2019

Zeer aangename stad om te verkennen, samen met de Kerstmarkt. Alles vlot bereikbaar. Parking genoeg en zeker betaalbaar.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info