Vakantie Griekenland

Bezoek de bezienswaardigheden op het vasteland en de eilanden

Ben je bezig met het plannen van je vakantie Griekenland? Dan zijn er een heleboel keuzes die gemaakt moeten worden! Het land is immers zo rijk aan bezienswaardigheden dat je niet weet waar eerst lopen en kijken. Geniet van de historische en culturele rijkdommen, met daarnaast een overvloed aan zon, zee en strand! Lees meer

Griekenland is dé vakantiebestemming wanneer je volop van natuur, cultuur en strand wilt genieten!
  • Raak niet uitgekeken op Athene
  • Bezoek Corfu
  • Geniet van de stranden van Kreta
  • Combineer natuur, cultuur en strand op Rhodos

Gratis reisgids Griekenland?

Gratis reisgids downloaden

Griekenland

Griekenland staat bekend om haar prachtige kusten, veelzijdige cultuur, mooie stranden en gastvrijheid. Dat wil jij natuurlijk ook meemaken! Hier kan je tijdens je vakantie heerlijk tot rust komen. Het land heeft meer dan 300 dagen per jaar zon.

Griekenland bestaat voor een gedeelte uit vasteland, maar het telt ook vele wonderschone eilanden. Grote en bekende eilanden zijn bijvoorbeeld Kreta, Lesbos, Kros, Corfu en Rhodos. Hier kan je eindeloos genieten van zon, zee, strand, cultuur en natuur. Er zijn natuurlijk ook minder bekende eilanden, waar het toerisme een stuk minder aanwezig is. Denk hierbij aan het ongerepte Karpathos, het vulkanische Limnos en de ‘Bloem van het oosten’: Zakynthos.   

Voor meer informatie over je vakantie in Griekenland, download je onze reisgids. 

Heerlijke stranden

Ben je een echte zonaanbidder? Dan kun je je hart ophalen in Griekenland. Het land telt meer dan 300 dagen per jaar zon en heeft meer dan 15.000 kilometer aan kustlijn. Hier is dus voor iedereen een strand te vinden dat aan je wensen voldoet. Wil je heerlijk rustig relaxen en je nergens zorgen om maken? Of ga je liever naar een bruisende beachclub met goede muziek en koele drankjes? Je hebt hier keuze genoeg.

Aanraders zijn Spathies Beach op Chalkidiki en Myrtos Beach op Kefalonia. 

Geniet van de Griekse cultuur

Griekenland staat natuurlijk ook bekend om zijn rijke geschiedenis. Ooit waren de Grieken het meest welvarende en moderne volk van Europa. Zelfs de machtige Romeinen zagen hen als voorbeeld. Wie op zijn of haar vakantie verder wilt kijken dan zon, zee en strand, is in Griekenland dan ook aan het juiste adres. De geschiedenis en cultuur zie je hier overal terug.

In Athena vind je het wereldberoemde Akropolis en ook op het schiereiland Peloponnesos vind je diverse historische monumenten, zoals Venetiaanse forten, middeleeuwse kastelen, eeuwenoude burchten en nog veel meer. 

De trekpleisters: steden en bezienswaardigheden

Athene staat gelijk aan meer dan drieduizend jaar geschiedenis. Vooral de periode van zevenhonderd jaar net voor het begin van onze tijdrekening blijft ons boeien, alhoewel ook het recentere en het moderne Athene zijn sterke punten heeft. Op de bezienswaardigheden van Athene geraak je in ieder geval niet snel uitgekeken. Hier kan je een hele week vertoeven. Wie minder tijd heeft, kan ook een dagje in de hoofdstad doorbrengen.

Goudgele stranden en een massa resten uit de oudheid. Kreta is één van de toevluchtsoorden voor mensen die van vliegvakanties houden. De zandstranden en bijhorende toeristenoorden vind je in het noordelijk deel van het eiland. Iraklion (Heraklion) is de hoofdstad van het eiland, het grootste van Griekenland. Je zult merken dat al die toeristen hier niet voor niets komen.

Kos heeft een overvloed aan stranden en dat maakt dit eiland zeer populair voor vliegvakanties. Het is een langgerekt eiland met een kleine bergketen tot ca. 850 meter hoog. Je kan zonder lang te reizen van strand wisselen.

Corfu is een zonovergoten Grieks eiland waar bergtoppen en groen nog de overhand hebben. Slechts twee kilometer verwijderd van het Griekse vasteland is het een veelzijdig eiland waar verveling nooit kan toeslaan, mede dankzij de vele bezienswaardigheden.

Rhodos is een Grieks eiland waar je perfect strand, natuur en cultuur kunt combineren: een prima bestemming voor vliegvakanties dus. Rhodos behoort tot de groep van Egeïsche eilanden en is hiervan het grootste in oppervlakte en heeft een goede toeristische infrastructuur, inclusief diverse bezienswaardigheden.

Reviews en beoordelingen vakantie Griekenland

Heb je zelf tips of opmerkingen over Griekenland: ideaal voor vliegvakanties? Plaats je beoordeling

elke debruyne 10 april 2024

Heel goed, overzichtelijk. Duidelijk en mooie tips en wandeling

Sarah 30 juli 2023

Handige gids ter voorbereiding van onze reis naar Corfu. Ideaal leesvoer voor op het vliegtuig of aan het zwembad:-)

Harry 20 januari 2023

Goede en vrij volledige reisgids. Helpvol wanneer je naar Griekenland op vakantie wil

Remy 17 januari 2023

+ Zoals verwacht, beknopt maar vrij compleet overzicht. - Enige opmerking die voor de meeste reisgidsen geld: enige info t.a.v. reizen als LHBTIQ+ persoon of koppel. Dit niet alleen wat betreft (uitgaans)mogelijkheden, maar vooral wat betreft de opstelling van de lokale bevolking en eventuele risico's. De wettelijke situatie komt helaas niet altijd overeen met de sociaal en culturele opvattingen van de bevolking.

gert van eersel 12 augustus 2019

Helaas staat het eiland Karpathos er niet in

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info