Corfu: zon en cultuur

Wandelen en watersporten

Corfu (Korfoe) is een zonovergoten Grieks eiland, waar cultuur en natuur nog goed bewaard zijn gebleven en waar bergtoppen en groen nog de overhand hebben. Op dit eiland, slechts twee kilometer verwijderd van het Griekse vasteland, is het heerlijk toeven. Hier vind je zand en rotsen. Zoet en zout water. Wist je dat op Corfu het derde grootste waterpretpark van Europa ligt ? Of ga je liever wandelen? Je vindt er veel mooie wandelroutes.    Lees meer

Corfu heeft voor iedereen wat wils! 
  • Genieten van zon, zee en strand
  • Derde grootste waterpretpark van Europa
  • Ontdek de lokale cultuur van Corfu
  • Proef er de échte Griekse keuken
  • Maak kennis met de bezienswaardigheden
Gratis reisgids downloaden

Lees alles over Corfu in de gratis gids

Vakantie op Corfu

Er zijn vele wandelmogelijkheden op Corfu. Voor wie toe is aan zon, zee en strand, zijn er eindeloze mogelijkheden. Maar ook mensen die de lokale cultuur willen opsnuiven kunnen terecht op het eiland. Er zijn eindeloos veel bezienswaardigheden. De Grieks-Orthodoxe godsdienst zorgt voor pareltjes van kerken. De geschiedenis van Corfu, die teruggaat tot de oudheid, wordt tot leven gebracht in de vele musea in de hoofdstad. Iconen en kleurrijke muurschilderingen zal je overal aantreffen.

Wil je ook genieten van de Griekse keuken? Dan ben je op het juiste eiland gearriveerd. Corfu staat bekend om haar gastronomie. Klaar voor een mooie verkenning?

Het eiland

Korfoe (of Corfu) is het meest noordelijk gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee. Corfu telt zo'n 113 000 inwoners. Plus minus een derde woont in de gelijknamige hoofdstad. Het toerisme zorgt voor een belangrijke bron van inkomsten. Langs de kustlijn van Corfu zal je veel rotsen zien. Grindstranden vind je vooral in de vele baaien. 

Hoe komt het dat het eiland zo groen is? Het regent er relatief veel. Toch kent Corfu zeker een gunstig klimaat. Opvallend zijn de vele olijfbomen die je ongetwijfeld tijdens je vakantie zult zien. Je zou haast denken dat  elk stukje vrij land destijds met olijfbomen is beplant.

De olijfolie blijft nog steeds een belangrijk product op Corfu. Wist je dat van deze olijven de exclusieve en luxueuze olijfolie voor het beroemde warenhuis Harrods in Londen gemaakt wordt?

Geschiedenis van Corfu

In een paar woorden vatten we de geschiedenis van dit mooie eiland voor je samen.

Lange tijd behoorde Corfu tot het rijk van de Republiek Venetië, namelijk tussen de 14de en 18de eeuw. Hier en daar merk je daar nog overblijfselen van. Daarna kwamen de Fransen, vervolgens de Britten. Het is pas sinds 1864 dat Corfu opnieuw tot Griekenland behoorde. Vele getuigen van deze diverse overheersingen zijn vandaag nog te zien in de huizen op Corfu. 

Geheel in tegenstelling tot andere Griekse gebieden is Corfu nooit onder de voet gelopen door de Turken.  

Vervoer op Corfu

De internationale luchthaven van Corfu is Korfoe Ioannis Kapodistrias. Vanuit de haven van de stad Corfu of Lefkminni, in het zuiden, kan men de andere eilanden bezoeken.Vanaf Lefkminni kan je ook per schip naar het Griekse vasteland.

Is het je al opgevallen? In Corfu rijden twee soorten bussen: de groene en de blauwe. In de stad zelf en de directe omgeving zal je de blauwe bus zien. De groene bus heeft verdere bestemmingen op het eiland.

Reviews en beoordelingen Corfu

Heb je zelf tips of opmerkingen over Corfu: zon en cultuur? Plaats je beoordeling

Travellingman3 december 2023

Lijkt ons een degelijke reisgids met duidelijke kaarten en concrete tips. zal zeker van pas komen volgend voorjaar voor onze island hopping.

Boulpaep16 april 2023

Leuke brochure, goede uitleg en fantastisch om te gebruiken

Greet Arens22 september 2021

Beknopte reisgids.

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info