Sankt-Anton am Arlberg: wintersportparadijs

Vooral Alpijns skiën

Sankt-Anton is vooral een wintersportparadijs, ook al omdat hier in 2001 de wereldkampioenschappen Alpijnse ski plaatsgrepen. Met zijn ruim 260 km skipistes, naast 180 km afdalingen in diepsneeuw, komt Sankt-Anton tegemoet aan de meest veeleisende skiërs. Dat Sankt-Anton dit grote sportevenement binnenhaalde, dankt het vooral aan skilegende Karl Schranz, die er samen met zijn echtgenote een eind buiten het dorp, bergop langs de Alte Arlbergstrasse een viersterrenhotel uitbaat. Schranz was in de jaren 60 en 70 een van de grootste skikampioenen en werd o.m. driemaal wereldkampioen. Hij was toen een van de grootste rivalen van Jean-Claude Killy. Tijdens de Olympische Spelen van 1972 in het Japanse Sapporo kwam er echter een abrupt einde aan zijn carrière. Hij werd er van deelname uitgesloten omdat hij de amateurregels had overtreden. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Sankt-Anton am Arlberg
 • Alpijnse ski
 • Zwembad
 • Hospiz
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Tot voor enkele jaren liep de spoorweg schier pal door het oord, wat zeker in de drukke winterperiode niet aangenaam was en soms de nachtrust van de skiërs stoorde. Voor het wereldkampioenschap ski werd het spoor en het station buiten de dorpskern verlegd, wat de charme die het oord reeds voordien uitstraalde ruimschoots ten goede kwam.

Door het WK ski ontstond ook een groot congres- en vrijetijdscentrum, ARLBERG-well.com. Je komt er tot totale rust in een opmerkelijk architectonisch juweeltje. Tal van kuren zijn er mogelijk. Er is zowel een overdekt zwembad als een verwarmd buitenbekken dat door een kanaal verbonden is met het binnenbad. Hiernaast is er een uitgestrekt sauna- en wellnessdomein, vanwaar je eveneens dankzij de bijzondere beglazing van deze tempel een indrukwekkend uitzicht geniet op de omringende bergwereld.

Wie interesse heeft voor de geschiedenis van de Alpijnse skisport is hier, in de bakermat ervan, op het goede adres. Tien minuutjes wandelen buiten het dorpscentrum ontdek je in een prachtige chalet het ski- en heimatmuseum, dat het verhaal brengt van de Skiclub Arlberg, de legendarische skileraar Hannes Schneider, en veel meer. Nostalgie en een berg leuk gepresenteerde informatie gaan er hand in hand. Website: www.stantonamarlberg.com

Het Hospiz

Het Hospiz in deelgemeente St. Christoph is wereldwijd een begrip. Op de plaats waar Heinrich Findelkind in 1386 een schuilhut, met ernaast een kapelletje, bouwde voor hen die over de toen nog gevreesde Arlberg trokken, staat nu het luxueuze vijfsterrenhotel Arlberg Hospiz. Adolf – “Adi” – Werner is er, hoewel zijn zoon nu het hotel runt, in feite nog steeds de “patron”. Deze cultfiguur en levende Oostenrijkse legende, is steeds een aangename gesprekspartner in gezelschap.

In zijn hotel is sinds decennia de beroemde “Broederschap van St. Christoph” gevestigd, die inmiddels wereldwijd meer dan 13.000 leden telt, waaronder tal van prominenten en “ereleden”. Dit is een caritatieve vereniging die in de Middeleeuwen ontstond, maar na enkele eeuwen van verval, in 1961 nieuw leven werd ingeblazen.

Sindsdien verleende ze voor meer dan € 7 miljoen hulp aan behoeftige gezinnen, nadat ze vanaf 1977 de 40 kinderen van de 18 bij de bouw van de Arlbergtunnel verongelukte arbeiders ondersteunde. Je kan echter enkel lid worden op uitnodiging van de “Broederschap”, waarvan Adi Werner sinds 1965 de leiding heeft. De vergaderingen van de 20-koppige broederschapsraad vinden plaats in de 600-jarige Broederschapskelder met een in Oostenrijk unieke wijnverzameling (o.a. tientallen magnums van Château d’Yquem, Château Pétrus en andere topwijnen).

Reviews en beoordelingen Sankt-Anton

Heb je zelf tips of opmerkingen over Sankt-Anton am Arlberg: wintersportparadijs? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info