Silvretta Hochalpenstrasse

Mooie uitzichten, ook tijdens een boottochtje

De Silvretta Hochalpenstrasse is ontegensprekelijk een van de mooiste Alpenroutes die je kunt verkennen. Ze verbindt de vallei van Montafon in Vorarlberg met het Paznauntal in Tirol. De tolweg begint in Partenen (1.051 m) in Montafon en stijgt tot op 2.032 m, op de Bielerhöhe, waar je de donkergroene Silvretta-Stausee kunt bewonderen. Vervolgens daal je af tot in Galtür, het eerste dorp in Tirol op 1.584 m. Het traject is 22,3 km lang,  omvat liefst 32 haarspeldbochten en stijgt maximaal 12 %. Op de top geniet je bij helder weer van een mooi uitzicht op de Piz Buin, met zijn 3.312 m de hoogste berg van Vorarlberg. Lees meer

 • Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Meer dan 2000 hotels en B&B's in Oostenrijk

  Keuze uit meer dan 2000 hotels, vakantiewoningen en B&B's in Oostenrijk, soms tot 50% korting (afhankelijk van de reisperiode). Lees de tienduizenden reviews en selecteer op prijs, comfort, ...
  va. € 45 - Boek nu
 • Silvretta
 • Vorarlberg
 • Hochalpenstrasse
 • Piz Buin
 • Stuwmeer
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

De huidige route werd aangelegd in de jaren 50, nadat reeds in de jaren 20 bij de bouw van de stuwmuur van Vermunt een bestaande karrenweg werd verbreed. Deze was echter enkel berijdbaar door terreinwagens. Bij de aanleg van de Silvretta Hochalpenstrasse konden slechts sommige delen van dit traject worden gebruik. De werken werden uiteindelijk voltooid in 1954. Later werd de weg geleidelijk uitgebouwd tot een tweevaksweg, een noodzaak voor de verdere uitbouw van de elektrische krachtcentrale.

Een onvergetelijke wandeling

Een onvergetelijke belevenis is ongetwijfeld een wandeling rond het stuwmeer. Reken voor deze tocht op ongeveer anderhalf uur stappen en geniet intussen van de prachtige uitzichten op de Silvretta-gletsjer en op de zeldzame – beschermde – alpenbloemen die er bloeien.

De Silvretta Hochalpenstrasse is van eind oktober tot einde mei voor het verkeer gesloten. Het tolgeld laat je toe dezelfde dag de route in de twee richtingen te rijden. Gasten die in het Montafon verblijven genieten – mits het voorleggen van de gastenkaart – een reductie op het toltarief.

Reviews en beoordelingen Silvretta

Heb je zelf tips of opmerkingen over Silvretta Hochalpenstrasse? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info