Loirekastelen 7 dagen, logeren in charmehotels

Voel je de koning te rijk tijdens deze rondreis tussen Loirekastelen en nog meer ideeën voor uitstapjes

Deze rondreis 'Loirekastelen 7-daagse' zal je terugflitsen in de tijd. Het gevoel zich eventjes kasteeldame- of heer kunnen voelen, dát gevoel willen we overbrengen met deze rondreis. Charme overal, prachtig vertoon van rijkdom, 'cosy' genieten van heerlijke gerechten, lekkere wijnen. Kunnen wandelen in prachtig onderhouden kasteeltuinen en aanpalende parken. Nog wat extraatjes met gratis toegang tot een kasteel (Chambord), een wijndomein én een kasteeltuin (Villandry). Dit en nog veel meer kan je ontdekken op deze rondreis 'Loirekastelen'.  Lees meer

Waan jezelf even kasteelheer/dame en geniet mateloos van de rijkdom aan charme van de kastelen en tuinen.
  • 3 nachten in Relais des Trois Châteaux **** (Cheverny)
  • 3 nachten in Le Haut Des Lys ***(*) (Villandry)
  • 6x ontbijt
  • Welkomstdrankje bij aankomst in beide hotels
  • Optioneel: Table d'hôte in Le Haut des Lys
  • Optioneel: toegangstickets voor Chambord, Villandry en Chenonceau
Meer info en boekenva. € 335,-
335Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

7-daags programma 'Loirekastelen'

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

3 nachten in Hotel Relais des Trois Châteaux **** in Cour-Cheverny 

Dag 1: Heenreis. Vanuit Brussel bijna 500 km tot Chambord, meteen een topkasteel op je bord! Het grootste en meest betoverende van alle Loirekastelen. Je krijgt een ticket voor een bezoek inclusief een HistoPad (interactieve tabled).Het volledige kasteel is toegankelijk, inclusief de dakterrassen (doen!) en de tuinen waar je even op adem kan komen na zoveel glittering en ook beetje de drukte (je bent hier niet alleen) kan ontlopen. Meer info www.chambord.org 

Dag 2: Op wandelafstand van je hotel ligt het kasteel van Cheverny (ca. 800 m). Anders dan de overige Loirekastelen, méér klassiek maar buitengewoon mooi van lijn. Je ziet er onder meer 5 Vlaamse wandtapijten, authentieke 17de eeuwse meubels en versiering. Tevens permanente expo rond Kuifje (Tintin in het Frans)want wie Kuifje volgt, herkent ongetwijfeld het kasteel Molensloot of Moulinsart voor de Fransen (thuisbasis van kapitein Haddock). Je ontvangt een Nederlandstalige brochure bij je bezoek. Meer info: www.chateau-cheverny.fr Na een lunch kan je nog tal van andere kastelen in de buurt bezoeken: Troussay  (4 km) en Beauregard (12 km) liggen zelfs heel dichtbij, Blois ligt op 20 km.         

Dag 3: Bezoek zeker Chenonceau waar een pracht van een kasteel staat met een galerij op bogen, 'hangend' over de Cher (bijrivier Loire). Daarna moet je zeker naar Amboise. Een klein stadje met twee kastelen. In een prachtig kasteeltje heeft Da Vinci geruime tijd gewoond en daar staan tal van zijn werken opgesteld. En dan is er het grote kasteel (Château Royal Amboise) die je zeker moet bezoeken. 

Dag 4: Tijd voor jezelf te verwennen met een ontdekking van de wijnen uit de regio. Past perfect binnen deze rondreis. Leer de wijnen kennen gemaakt van de druivensoort Chenin Blanc (witte wijnen). Wijnhuizen bieden graag degustaties aan. Vouvray en Montlouis sur Loire zijn topappelaties. Transfer naar je volgende hotel in Villandry, ook een locatie met een kasteel. 

3 nachten in Le Haut des Lys *** in Villandry 

Dag 5: Start zeker met een bezoek aan de tuinen van het kasteel van Villandry. Die tuinen liggen op drie niveaus, maar toch harmonieus. Combineer dit met een bezoek aan het kasteel van Azay-le-Rideau (10 km). Een kasteeltje gelegen in het water.

Dag 6: Maak er nog een prachtige slotdag van, want morgen wacht de terugrit ... tenzij je de mogelijkheid tot verlenging in een van de andere hotels in de Loirestreek (of andere regio) overweegt. Bezoek vandaag het kasteel van Chinon (33 km). Het ligt middenin het middeleeuwse Chinon. Of je kan de abdij van Fontevraud bezoeken, dat is één van de grootste kloostercomplexen in Frankrijk.    

Dag 7: Terugreis. Brussel ligt 610 km hier vandaan. Een tussenstop naar eigen believen uiteraard. Inspiratie nodig? De bekende Ecole Nationale d'Equitation in Saumur ligt op 60 km vanaf Villandry (richting Tours). Het is er het summum van de paardendressuur.  

Rondreis Loirevallei op kaart

Meer info en boeken

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Loirekastelen 7 dagen, logeren in charmehotels? Plaats je beoordeling

Gijs 11 mei 2023

Ik gebruik altijd de reisgidsen van Euroreizen als basis voor het voorbereiden van mijn reizen (zowel voor privé als voor verenigingen). Deze zijn zo goed als altijd to the point en met leuke tips !

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info