Loirekastelen 7 dagen, logeren in charmehotels

Voel je de koning te rijk tijdens deze rondreis tussen Loirekastelen en nog meer ideeën voor uitstapjes

Deze rondreis 'Loirekastelen 7-daagse' zal je terugflitsen in de tijd. Het gevoel zich eventjes kasteeldame- of heer kunnen voelen, dát gevoel willen we overbrengen met deze rondreis. Charme overal, prachtig vertoon van rijkdom, 'cosy' genieten van heerlijke gerechten, lekkere wijnen. Kunnen wandelen in prachtig onderhouden kasteeltuinen en aanpalende parken. Nog wat extraatjes met gratis toegang tot een kasteel (Chambord), een wijndomein én een kasteeltuin (Villandry). Dit en nog veel meer kan je ontdekken op deze rondreis 'Loirekastelen'.  Lees meer

Waan jezelf even kasteelheer/dame en geniet mateloos van de rijkdom aan charme van de kastelen en tuinen.
  • Vindt rust en ontspanning in de Loirestreek
  • Voel jezelf de koning te rijk in de kasteelhotels
  • Bewonder de kastelen, de tuinen en parken
  • Oók nog extra's om van te genieten 
  • Verwen jezelf met wijnen uit de Loirevallei
  • Ook inbegrepen: toegangstickets kasteel, tuinen en wijndomein 
  • Gratis 1 Capitool reisgids bij boeking
749Euroreizen.beBestel nu!

Meer info over deze rondreis

7-daags programma 'Loirekastelen'

Dit is een voorstel van reisprogramma dat je uiteraard zelf naar hartenlust kan aanpassen.

2 nachten in Hotel Relais des Trois Châteaux **** in Cour-Cheverny

Knap gerenoveerd relais uit 1850. Warme tinten en fijne toets van renaissancestijl. Via de hoofdingang wandel je zo de geschiedenis binnen. Bistro (streekkeuken) en restaurant Les Trois Marchands (gastronomische keuken). Aangenaam zomerterras. Ideale ligging voor bezoekjes aan talrijke Loirekastelen.  

Dag 1: Heenreis. Vanuit Brussel bijna 500 km tot Chambord, meteen een topkasteel op je bord! Het grootste en meest betoverende van alle Loirekastelen. Je krijgt een ticket voor een bezoek inclusief een HistoPad (interactieve tabled).Het volledige kasteel is toegankelijk, inclusief de dakterrassen (doen!) en de tuinen waar je even op adem kan komen na zoveel glittering en ook beetje de drukte (je bent hier niet alleen) kan ontlopen. Meer info www.chambord.org 

Dag 2: Op wandelafstand van je hotel ligt het kasteel van Cheverny (ca. 800 m). Anders dan de overige Loirekastelen, méér klassiek maar buitengewoon mooi van lijn. Je ziet er onder meer 5 Vlaamse wandtapijten, authentieke 17de eeuwse meubels en versiering. Tevens permanente expo rond Kuifje (Tintin in het Frans)want wie Kuifje volgt, herkent ongetwijfeld het kasteel Molensloot of Moulinsart voor de Fransen (thuisbasis van kapitein Haddock). Je ontvangt een Nederlandstalige brochure bij je bezoek. Meer info: www.chateau-cheverny.fr Na een lunch kan je nog tal van andere kastelen in de buurt bezoeken: Troussay  (4 km) en Beauregard (12 km) liggen zelfs heel dichtbij. Blois (20 km), Chenonceau en Amboise (40 km), je hebt een grote keuze.         

2 nachten in 3* kasteelhotel Château de la Bourdaisière in Montlouis-sur-Loire

Château de la Bourdaisière is een statig 4* kasteelhotel waar je een unieke ervaring te wachten staat. Weelderig gemeubilairde kamers, immens grote kasteeltuinen met infoborden!, een park van 55 ha omringt het kasteel. In het Nationaal Conservatorium van de Tomaat wordt geen muziek gespeeld maar wel 650 variëteiten aan tomaten gekweekt. Ook een thematuin rond de dahlia, geneeskundige planten, ... Ideaal adres voor de ware tuinliefhebber. Koetshuizen ingericht met een winkeltje, een Bar à tomates. Op 250 m van kasteel een buitenzwembad, rust en discretie. Exquise keuken. Topadres, in dit kader beleef je romantiek op zijn top. 

Dag 3: Je maakt de transfer naar een 3* kasteelhotel, iets meer dan 60 km. Je komt voorbij Chenonceau waar een pracht van een kasteel staat met een galerij op bogen, 'hangend' over de Cher (bijrivier Loire). Je kan dit kasteel niet zomaar voorbijrijden. Daarna met een zalig ontspannen gevoel verder rijden tot naar je volgende verblijfplaats, óók een kasteel. Het leven kan mooi zijn.   

Dag 4: Tijd voor jezelf te verwennen met een ontdekking van de wijnen uit de regio. Past perfect binnen deze rondreis. Leer de wijnen kennen gemaakt van de druivensoort Chenin Blanc (witte wijnen). Wijnhuizen bieden graag degustaties aan. Vouvray en Montlouis sur Loire zijn topappelaties. Wie ook vandaag er een kasteeltje bij wil, kan kiezen: Villandry (26 km), Azay-le-Rideau (35 km). Voor Villandry heb je sowieso een gratis ticket voor de tuinen van het kasteel. Bezoek aan het kasteel is betalend.

2 nachten in 4* kasteelhotel Château de Marçay in Marçay

Beleef een unieke kasteelervaring in dit imposant Château de Marçay ****, een 15de eeuws kasteel dat charme en rust uitstraalt. Heel landelijk gelegen in de schaduw van de middeleeuwse stad Chinon (6 km). Privéwijngaard (rode wijn en rosé), gastronomisch restaurant, verwarmd openluchtzwembad, tennisplein. Park van 15 ha.  

Dag 5: Transfer van 90 km (inbegrepen een bezoek aan het wijndomein van Château de Minière) naar je laatste verblijf, andermaal een kasteelhotel. Wie het kasteel van Villandry en/of Azay-le-Rideau nog niet eerder bezocht, kan dit nu nog doen onderweg. Maak gebruik van je gratis toegangsticket voor de tuinen van het kasteel van Villandry. Die tuinen liggen op drie niveaus, maar toch harmonieus. Vergeet niet dat je ook nog een gratis toegangsticket hebt voor het wijndomein Château de Minière (AOP Bourgueil). Belgische eigenaars met een passie voor biologisch geproduceerde kwaliteitswijn. Je kan dat, mits een ommetje, vandaag doen of op dag 6. Maar misschien moet je dan iets anders laten vallen. Keuze genoeg dus.       

Dag 6: Maak er nog een prachtige slotdag van, want morgen wacht de terugrit ... tenzij je de mogelijkheid tot verlenging in een van de andere hotels in de Loirestreek (of andere regio) overweegt. Bezoek vandaag het kasteel van Chinon. Het ligt middenin het middeleeuwse Chinon. Of je kan de abdij van Fontevraud bezoeken, dat is één van de grootste kloostercomplexen in Frankrijk.    

Dag 7: Terugreis. Brussel ligt 610 km hier vandaan. Een tussenstop naar eigen believen uiteraard. Inspiratie nodig? De bekende Ecole Nationale d'Equitation in Saumur ligt op 35 km vanaf Marçay. Het is er het summum van de paardendressuur.  

Rondreis Loirevallei op kaart

Vraag nu een prijsofferte

Reviews en beoordelingen

Heb je zelf tips of opmerkingen over Loirekastelen 7 dagen, logeren in charmehotels? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info