Kasteel van Chambord in de Loirestreek bezoeken

Zelfs met een lege schatkist bouwde de koning verder aan dit indrukwekkend kasteel

Kasteel Chambord telt 440 kamers en is daarmee het grootste en ook een van de meest betoverende van de Loirekastelen. Oorspronkelijk werd op deze plaats door de graven van Blois een kasteel gebouwd van waaruit grootse jachtpartijen werden ingericht. In 1519 werd het kasteel door Frans I volledig afgebroken. In de plaats daarvan liet hij een werkelijk pronkstuk bouwen waarvoor geen kosten zijn gespaard. Zelfs als de schatkist leeg was bleef de koning verder bouwen. Als financiële oplossing liet deze koninklijke figuur beslag leggen op de kerkschatten. Sedert 1930 is dit kasteel eigendom van de Franse staat. Lees meer

  • Bemerk de spectaculaire trap
  • Maak zeker een wandeling op de dakterrassen
  • Zodat geen enkele kamer aan je aandacht ontsnapt
  • Voorzie een volle dag, dan kan je de tuin ook bezoeken
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Het kasteel van Chambord is zeer indrukwekkend, niet alleen door zijn omvang maar vooral door zijn bouwstijl met ontelbare torentjes en schouwen. In het midden van de wachtzaal bemerk je een spectaculaire trap bestaande uit twee boven elkaar gebouwde wenteltrappen die elkaar niet raken. Het kasteel is zeer weinig gemeubileerd: tijdens de Franse Revolutie werd het meermaals geplunderd.

De mooiste kamer is deze van de Zonnekoning, Louis XIV. Maak zeker een wandeling op de dakterrassen, het geeft je een goede indruk van de bouwsels op het dak. Het volledige kasteel is toegankelijk. Dankzij de centrale trap kan je je eenvoudig oriënteren, zodat geen enkele kamer aan je aandacht ontsnapt.

Het domein bezit ook 5500 ha bos, omgeven door een muur van 32 km. Nu is het nog een waardevol jachtreservaat met grof wild. Destijds was Chambord het geliefkoosd jachtterrein voor de Franse koningen. Het kasteel bezat o.a. 300 jachtvalken en zeer talrijke meuten jachthonden.

De tuinen zijn vrij rustig in tegenstelling tot het kasteel waar je op de koppen kan lopen. Plan dan ook geen vluchtig bezoek aan Chambord. Als je een wandeling in de tuin wenst te maken voorzie dan maar een volle dag.

Meer informatie: www.chambord.org

Reviews en beoordelingen Chambord

Heb je zelf tips of opmerkingen over Chambord? Plaats je beoordeling

A de Haan18 september 2017

Zeker heen gaan

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info