Chinon: kasteel midden in de stad

Geschiedenis uitgebeeld door wassen beelden

Chinon is een heel oud stadje met smalle straatjes, middeleeuwse huizen en een kasteel. Het oude centrum is van even grote waarde als het kasteel. Je vindt er een paar musea zoals het “Musée Animé du Vin”. Je komt er alles te weten over de wijn van de Chinonstreek. Geanimeerde poppen demonstreren de wijnproductie. In het “Musée du Vieux-Chinon” maak je kennis met de geschiedenis van de stad. Lees meer

  • Musea zoals het “Musée Animé du Vin”
  • In het “Musée du Vieux-Chinon”: de geschiedenis
  • Het kasteel zelf ontdek je in het midden van het stadje
  • Ga naar boven voor een prachtig uitzicht 
Gratis reisgids downloadenKoop de volledige reisgids voor € 10

Chinon is een stadje waar ooit belangrijke personen langskwamen zoals Jeanne d'Arc, die er een standbeeld kreeg, en Richard Leeuwenhart die hier zelfs gestorven is. Ook Hendrik II van Engeland, Filips de Schone en andere hoogwaardigheidsbekleders verbleven even op het kasteel.

Van de eerste burcht blijft er maar weinig over. Het is een lange vestingmuur met daarin drie gebouwen: "Tour de l'Horloge" (14de eeuw), "Château de Milieu" en de burcht. Van deze laatste blijft bijna niets meer over. in de "Tour de l'Horloge" bevindt er zich een expositie over het leven van Jeanne d'Arc.

Het kasteel zelf ontdek je in het midden van het stadje en staat volledig in het teken van de geschiedenis ervan, uitgebeeld door wassenbeelden. Voor een uitzicht over de stad moet je in de bovenste zaal zijn van de "Tour de Boissy".

Reviews en beoordelingen Chinon

Heb je zelf tips of opmerkingen over Chinon? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info