Aostavallei: kleinste regio van Italië met véél pit

Ontdek de Aostavallei als eindeloze bron van reisplezier

Valle d'Aosta is de kleinste regio van Italië. Het is gelegen in het noordwesten, gekneld tussen de hoogste bergen van Europa: Mont Blanc, Monta Rosa en Gran Paradiso. Daardoor is de Aostavallei een unieke vakantieregio. De hoofdweg in de vallei loopt van Courmayeur tot Pont Saint-Martin en heeft prachtige zijwegen die je naar adembenemende uitzichtspunten brengen. We laten je ook kennismaken met de bezienswaardigheden in de gelijknamige stad Aosta.  Lees meer

  • Maak kennis met de verrassende Aostavallei
  • Adembenemende natuur tussen de bergen
  • Gezellige stadjes, plekjes
  • Ontdek de regio rond Mont Blanc, Monte Rosa
  • Verken het natuurpark Gran Paradiso  
  • Tips voor sportbeoefening in de Aostavallei
Ontdek hotelpromoties

Doch er is niet alleen de natuur die je volle aandacht opeist. Deze vallei was een drukke handelsweg in de Romeinse periode. Van hieruit trok men naar Zwitserland en Frankrijk. In de stad Aosta kan je heel wat Romeinse overblijfselen zien. En dan zijn er nog de talrijke kastelen in de Aostavallei. Bijna allemaal zijn ze opengesteld voor bezoekers. Sommigen zijn omgebouwd tot museum anderen bevatten het origineel meubilair van Valle d'Aosta.

Unieke regio

De Aostavallei is een unieke regio op vele aspecten: natuur, cultuur en politiek. In Valle d'Aosta spreekt men Frans en kennen ze ook een vorm van politiek zelfbestuur. De bevolking (ca. 110.000 inwoners) leeft van het toerisme en dat zal je ook merken. Alles staat in het teken om de toerist of wintersporter te verwennen. Wie wil sporten krijgt een immens aantal mogelijkheden. Wie de bergen wil intrekken kan wandelroutes downloaden en heeft honderden kilometers bewegwijzerde paden. Alle informatie is in verschillende talen beschikbaar.

Wandeling in stad Aosta

In dit dossier van de Aostavallei maken we een wandeling door de stad Aosta met zijn winkelcentrum , middeleeuwse gebouwen en Romeinse restanten. Aosta is een prachtig en gezellig stadje zoals er nog wel meerdere zijn in deze vallei. Een rondrit maken is niet mogelijk want er is slechts één hoofdweg. Wij trekken die door vanaf de Mont Blanctunnel tot het einde van de Aostavallei. We nemen ook de zijwegen die je naar bergtoppen brengen en je door wonderbaarlijke valleien rijden. Berglandschap en kastelen zijn hierbij de rode draad.

Gran Paradiso

Met Gran Paradiso krijg je een uniek natuurpark. Op onze pagina 'activiteiten' geven we je een aantal tips hoe informatie op te zoeken over de sportmogelijkheden in de Aostavallei: wintersport, wandelen, trekking, mountainbiken, alpinisme, watersport, vissen, paardrijden, ijsklimmen en zelfs golfen behoort tot de mogelijkheden.

Kortom, de Aostavallei is een eindeloze bron van reisplezier.

Reviews en beoordelingen vakantie Aosta

Heb je zelf tips of opmerkingen over Aosta? Plaats je beoordeling

Als eerste onze promoties ontvangen?

Mis geen enkele van onze exclusieve aanbiedingen en last-minutes.

Deel deze info